۰۸ تير ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۶
کد خبر: ۲۷۰۹۱۱
استاد حوزه و دانشگاه:

نهادهای مذهبی به کاهش بی‌تقوایی سیاسی کمک می‌کنند

خبرگزاری رسا ـ حجت‌الاسلام اصغری حسامیه با گله‎ از برخی مسؤولان سیستان و بلوچستان درباره بیان موضع جدایی نهادهای دینی و مذهبی از سیاست، گفت: نهادهای مذهبی قوی‌ترین بعد نظارتی یعنی تقوا را تقویت می‌کنند و هرچه این نهادها قوی‌تر باشند، کار سیاسیون راحت‌تر خواهد بود.
حجت الاسلام عليرضا اصغري حساميه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در زاهدان، حجت الاسلام علیرضا اصغری حسامیه، استاد حوزه و دانشگاه امشب در جلسه تفسیر جزء دوازدهم قرآن کریم که در مسجد المهدی زاهدان برگزار شد، گفت: در سوره مبارکه هود که بخشی از جزء دوازدهم قرآن کریم را تشکیل می‌دهد، نام شش پیامبر آورده شده است.

 

وی ادامه داد: هود، نوح، صالح، ابراهیم، شعیب و موسی نام پیامبرانی است که در سوره مبارکه هود آمده است خداوند دو نکته را به عنوان ویژگی مشترک این پیامبران ذکر می‌کند که این نکات، دعوت مردم به خداپرستی و درخواست از مردم برای انجام استغفار است.

 

حجت الاسلام اصغری حسامیه با اشاره به فواید استغفار، عنوان کرد: تمام خیرات و برکات در استغفار است استغفار را می‌توان به سه نوع اجتماعی، فردی، خانوادگی، اقتصادی، سیاسی و غیره تقسیم نمود اما خطاب خداوند در آیه 52 سوره هود به قوم هود است که توسط حضرت هود دعوت به استغفار می‌شوند لذا این یک خطاب اجتماعی است و خداوند نتیجه آن را بارش باران بیان‌ می‌کند نماز باران تنها نماز مستحبی است که به جماعت خوانده می‌شود و اثر باران نیز به همگان می‌رسد.

 

وی در ادامه به بیان انتقاد از مواضع برخی مسؤولان سیستان و بلوچستان پرداخت و افزود: اخیرا یکی از مسؤولان استانی توصیه کردند، نهادهای دینی و مذهبی در امور سیاسی دخالت نکنند، اولا امیدواریم که این خبر صحت نداشته باشد، ثانیا کسی که چنین سخنی را بر زبان می‌آورد یا با مبانی دینی آشنا نیست و یا راه را برای نفوذ دشمنان هموار کرده است چگونه برخی برای جمع‌کردن آرا به دین متوسل می‌شوند اما وقتی بناست مسؤولین کاری انجام دهند، نهادهای مذهبی نباید وارد سیاست شوند؟!

 

استاد حوزه و دانشگاه افزود: پیامبر در ابتدای تبلیغ خود حکومت تشکیل داد؛ آن هم حکومتی که از مسجد آغاز شد آیت الله مدرس نیز سیاست را عین دیانت و دیانت را عین سیاست دانستند، اگر نهادهای مذهبی قصد دخالت بی‌جا در امور را دارند و یا سبب هرج و مرج و مانع‌تراشی و اختلال در امور اجرایی می‌شوند، باید به آنها تذکر داده شود اما هنگامی که یک خطیب جمعه به عنوان نقد، پیشنهاد، نظارت، تحلیل و یا ارائه راهکار به مسؤولان تذکری می‌دهد، به وظیفه خود عمل کرده است.

 

وی روحانیت و نهادهای مذهبی را جزئی از جامعه دانست و بیان کرد: مگر ائمه جمعه، نمازگزاران و روحانیون جزئی از جامعه نیستند؟! وظیفه نهادهای دینی و مذهبی مراقبت از جامعه است اگر این نهادها کار خود را به خوبی انجام دهند، بی‌تقوایی‌های سیاسی از بین خواهد رفت لذا اگز بی‌تقوایی سیاسی صورت گیرد باید تذکر داده شود در واقع هرچه نهادهای مذهبی قوی‌تر باشند، کار سیاسیون نیز راحت‌تر خواهد بود.

 

حجت الاسلام اصغری حسامیه تصریح کرد: در دین سه نوع نظارت تعریف شده است؛ نظارت حکومتی اولین نوع نظارت است که 18 نهاد در کشور، این وظیفه را دارند، دومین نوع، نظارت مردم بر مردم است که در قالب امر به معروف و نهی از منکر و با رعایت آداب آن صورت می‌گیرد و سومین نوع نظارت، نظارت شخصی است که هر فردی بر اعمال خود نظارت کند که با عنوان تقوا از آن یاد می‌شود.

 

وی با تأکید بر تقوا به عنوان مهم‌ترین نوع نظارت، اظهار داشت: نهادهای مذهبی قوی‌ترین بعد نظارتی را تقویت می‌کنند و آن بعد تقواست؛ زیرا در بسیاری از موارد که حکومت و دیگران از عمل انسان خبر ندارند، با تقوا می‌توان کاری کرد که مرتکب گناه نشود اگر نهادهای مذهبی قوی باشند رشوه‌خواری کاهش می‌یابد اتفاقا علت ضعف برخی نهادهای دینی عدم حمایت مسؤولان است مسؤولان چند نفر از افرادی را که نخواستند رشوه بدهند، حمایت کرده‌اند؟! این یک گله از مسؤولانی است که با خط‌کشی‌های خود از بسیاری از امور چشم‌پوشی می‌کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: سخن مسؤولان درباره جدایی نهادهای دین از سیاست، سخن دشمن است، از این رو خواهشمندیم که نسبت به این موضوع روشنگری کنند و اگر منظور خاصی مدنظرشان بوده، بیان کنند در آیه 104 سوره بقره خداوند به عده‌ای فرمود به پیامبر «راعِنا» نگویید زیرا سخنی دو پهلوست و دو معنا دارد یکی به معنی «به ما نگاه کن» و دیگری به معنی «ما را احمق کن» بنابراین دو پهلو سخن گفتن، درست نیست، مسؤولان باید با صراحت، منظور خود را بیان کنند./831/پ202/ح

ارسال نظرات