اقدامات تحریک آمیز راهب بودایی علیه مسلمانان میانمار
خبرگزاری رسا ـ یکی از راهبان بودایی در میانمار به تحریک مردم این کشور علیه مسلمانان میپردازد.
به گزارش خبرگزاری رسا، راهب بودایی خون ریز، حمایت خود از سیاست های دولت میانمار علیه دشمنان اصلی این کشور یعنی مسلمانان را اعلام کرد.
آشین ویراتو که به بن لادن بودایی معروف است در مصاحبه اخیر خود با لس آنجلس تایمز گفت: بیشتر مسلمانان کشور ما، مردم و آیین بودایی را خراب کرده اند.
این راهب 42 ساله علاوه بر سخنرانی های تحریک کننده، اخیرا در اینترنت نیز موجی را به راه انداخته است. وی در فیس بوک خود درباره جهاد احتمالی مسلمانان علیه بودایی ها هشدار داده و شایعاتی نظیر تجاوز مسلمانان به زنان بودایی را منتشر کرده است. وی همچنین از بودایی ها خواسته است که همه محصولات مسلمانان را تحریم کنند.
ویراتو در سخنانی توهین آمیز مسلمانان را به حیوان تشبیه کرد.
جنبش افراطی وی با نام 969، جنایات زیادی را از قبیل قتل و نسل کشی علیه اقلیت مسلمان میانمار انجام داده است. این جنبش همچنین بیش از یک میلیون مسلمانان را بی خانمان و آواره کرده است.
ویراتو در سال 2003 به 25 سال زندان محکوم شد اما در سال 2011 طبق دستور عفو عمومی دولت از زندان آزاد شد.
گزارش ها حاکی است که عامل مهاجرت مرگ آور مسلمانان با قایق های ماهی گیری، اقدامات ویراتو و طرفداران وی است. مهاجرت هایی که به دلیل غرق شدن و یا مرگ ناشی از گرسنگی صدها نفر از مسلمانان، اغلب به سرانجام نمی رسد. در سکوت مجامع بین المللی این مهاجرت های مرگ بار، به یکی از بحران های حال حضار جهان تبدیل شده است.
پنی گرین، مدیر بنیاد بین المللی جنایات دولتی در دانشگاه کویین ماری لندن، در گزارش خود درباره میانمار نوشت: ، ویراتو با سخنرانی هایی که در آن ها نفرت علیه مسلمانان را ترویج کرده و اسلام هراسی ایجاد می کند، نقشی کلیدی در هجمه و حمله علیه مسلمانان روهینیگا ایفا کرده است.
گرین در ادامه افزود: دلیل مهاجرت مسلمانان روهینیگا با قایق چه چیزی می تواند باشد؟ چرا فردی باید با وجود خطر حتمی مرگ در دریا های آزاد دست به چنین سفری بزند؟ با وجود شرایط غیرقابل قبول فعلی و نیز نبود آینده ای روشن، فرد حاضر است خطر این مهاجرت مرگ بار را به جان بخرد.
علاوه بر همه مشکلات، دولت میانمار، جابجایی و سفر مسلمانان روهینیگا را بین شهر ها و روستاهای این کشور ممنوع کرده است. بنابراین آنها نمی توانند هیچ کسب و کار و شغلی نیز داشته باشند.
راجر نورمند، موسس سازمان حقوق بشری جاستیس تراست، در این مورد گفت: برای مقامات دولتی هیچ چیز بهتر از آن نیست که توجه اذهان عمومی را از ضعف دولت در اشاعه دموکراسی منحرف کرده و آن را به تهدید ها علیه آیین بودایی منعطف کنند.
طبق گزارش سازمان ملل، اقلیت روهینیگا، یکی از قومیت هایی است که بیش از همه مورد آزار و اذیت واقع می شود و مسلمانان روهینیگا، در سرزمین خود با تبعیض مواجهند.
طبق قانون شهروندی میانمار در سال 1982، تابعیت میانماری قوم روهینیگا سلب شد و آنان را در خانه خودشان به مهاجرانی غیر قانونی تبدیل کرد.
دولت میانمار همانند بودایی های تندرو، از خطاب کردن روهینیگا به این قوم امتناع می کند و آن ها را بنگالی می خواند.
گروه های حامی حقوق بشر، نیروهای امنیتی برمه را به قتل، تجاوز و بازداشت غیرقانونی مردم روهینیگا در ناآرامی های سال گذشته، متهم می کنند.
در حمله بودایی ها در سال های 2012 و 2013، صدها مسلمان به قتل رسیدند و بیش از 140 هزار نفر خانه های خود را تخلیه کردند. طبق گزارش سازمان ملل طی این اقدامات غیر انسانی، 29 هزار نفر آواره شدند که بیش از 97 درصد آنان روهینیگا بودند./847/ب902/ک
ارسال نظرات