۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۹
کد خبر: ۲۵۹۹۵۰
گزارش الحیات از پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست کمپ‌دیوید؛

ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای شورای همکاری و حمایت از توافق هسته‌ای با ایران

خبرگزاری رسا ـ یک روزنامه فرامنطقه‌ای در آستانه نشست سران شورای همکاری خلیج فارس با رییس جمهور آمریکا خبر داده که «ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس» و «حمایت از توافق هسته‌ای با ایران» اصلی‌ترین مباحث در پیش‌نویس بیانیه نشست کمپ‌دیوید است.
تسليحات

 

به گزارش خبرگزاری رسا، روزنامه فرامنطقه‌ای الحیات در آستانه نشست سران شورای همکاری خلیج فارس با باراک اوباما رییس جمهور آمریکا خبر داده که «ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس» اصلی‌ترین بحث در پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست کمپ دیوید خواهد بود.

 

الحیات به نقل از منابع آگاه مدعی شده که در بیانیه پایانی این نشست تاریخی قرار است درباره موضوعات مختلفی بحث شود که از آن جمله ایجاد زرادخانه تسلیحاتی برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، مخالفت با دخالت‌های ایران در امنیت منطقه، پذیرش توافقی که مانع از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای شود، تقویت مخالفان دولت سوریه و تاکید بر عدم مشروعیت بشار اسد و همچنین مبنا قرار دادن طرح کشورهای شورای همکاری برای حل بحران یمن است.

 

براساس گزارش این روزنامه فرامنطقه‌ای، دیپلمات‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس و امریکایی درحال رایزنی برای آماده کردن پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست کمپ دیوید هستند که قرار است آخر این هفته در آمریکا برگزار شود.

 

الحایت در ادامه با اشاره به بندهای پیش‌نویس بیانیه پایانی نشست کمپ دیوید تصریح می‌کند که در این بیانیه آمریکا بر حمایت از ساختار امنیتی شورای همکاری خلیج فارس، گسترش همکاری در زمینه فروش تسلیحات و تسریع در روند تحویل این تسلیحات تاکید می کند.

 

دیپلمات‌های غربی هم خبر داده‌اند که اشاره پیش‌نویس مذکور به «گسترش همکاری در زمینه فروش تسلیحات» به طرح خرید سامانه‌های پاتریوت و تاد از آمریکا است.

 

همچنین کشورهای حاشیه خلیج فارس از آمریکا خواسته‌اند تا بلافاصله پس از پایان نشست مذکور رزمایشی در خلیج(فارس) برگزار کند و حمایت دریایی از کشورهای شورای همکاری را افزایش دهد.

 

در زمینه سیاسی هم بیانیه مذکور بر توافق جامع هسته‌ای میان ایران و 5+1 اشاره دارد و اذعان دارد که این توافق براساس منافع مشترک آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

 

بنابر ادعای الحیات، دولت آمریکا براین بند تاکید دارد تا براساس حمایت کشورهای شورای همکاری درباره توافق هسته ای با ایران را به دست آورد و علاوه بر آن عادی سازی روابط با تهران در صورت توقف بی‌ثبات سازی امنیت منطقه توسط ایران مدنظر قرار گیرد./994/ب102/د

ارسال نظرات