90 درصد مردم کشورهای گوناگون از مبلغان شیعه استقبال میکنند/ عزم جدی در عرصه تبلیغ بینالملل وجود ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدحسن زمانی، معاون امور بینالملل حوزههای علمیه سراسر کشور، در جلسه طلاب و فضلای مشهد که در مجمع طلاب مشهد در قم برگزار شد به بیان بایستههای تبلیغی در عرصه بینالملل پرداخت و گفت: جهانی بودن، جهانی شدن و جهان سازی دین اسلام از ویژگیهای منحصر این دین نسبت به سایر ادیان دیگر است.
حجت الاسلام زمانی در توضیح ویژگی جهانی بودن دین اسلام، بیان کرد: خداوند احکام و قانونهای دین اسلام را به گونهای وضع کرده است که در تمام زمانها و مکانها قابل دسترسی و اجرا باشد، در حالی که ادیان دیگر این ویژگی را ندارند و یا با ظهور دین جدید، دین قبلی منسوخ میشد.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه درباره مفهوم ویژگی جهانی شدن دین اسلام ابراز کرد: خداوند وعده داده است که دین اسلام جهانی خواهد شد و تمام کره زمین را فرا میگیرد و در بسیاری آیههای قرآن کریم و احادیث ائمه معصومان (ع) بر این امر اشاره شده، در حالی که خداوند به ادیان دیگر چنین و عدهای نداده است.
وی درباره جهانیسازی دین اسلام اظهار داشت: دین اسلام رسالت بزرگی را بر عهده علما و مبلغان قرار داده است که این دین را در تمام جهان تبلیغ و ترویج کنند.
حجت الاسلام زمانی افزود: هم اکنون جمعیت جهان حدود 7 میلیارد نفر است، در حالی فقط یک میلیارد و ششصد میلیون نفر از جمعیت جهان مسلمان هستند و از این تعداد یک میلیارد مذهب غیر شیعی را دارند.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه بیان کرد: معارف اسلامی عقلانی و استدلالی است و فطرت تمام انسانها این معارف قبول میکند، اما به سبب کمکاری مبلغان و روحانیان در عرصه تبلیغ بینالملل هنوز دین اسلام جهانی نشده و معارف ناب اسلامی به بیشتر مردم جهان نرسیده است.
وی با بیان این که عزم و اراده مناسب برای تبلیغ در عرصه بینالمللی در میان حوزویان وجود ندارد، افزود: متأسفانه پس از گذشت 35 از انقلاب اسلامی هنوز فعالیت مناسبی برای تبلیغ اسلام و مذهب شیعه از سوی مبلغان و روحانیان در عرصه بینالملل صورت نگرفته است.
حجت الاسلام زمانی ابراز کرد: مسیحیت میلیونها نفر در جهان مبلغ دارد و یک مذهب اسلامی 200 هزار نفر مبلغ برای تبلیغ به یک کشور فرستاده است، در حالی که کمتر از 100 روحانی مذهب شیعه به سایر کشورها اعزام میشوند.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه به شرح حال چند تن از مبلغان بین المللی پرداخت و گفت: حجت الاسلام موسوی الهی بدون امکانات و دولتی و سازمانی کتابهای اسلامی را به 12 کشور جهان ارسال میکرد و شبهات ادیان دیگر را پاسخ میداد در حالی درآمدی به جزء شهریه نداشت.
وی گفت: محقق لاهیجی بعد از آموزش دروس حوزوی و آشنایی با زبان انگلیسی به تبلیغ بینالمللی پرداخت به گونهای که نماینده حضرت آیت الله بروجردی در کشور آلمان شد و مرکز اسلامی هامبورگ را تأسیس کرد و بعد از ایشان آیت الله شهید بهشتی این مؤسسه را اداره میکرد.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه اظهار داشت: علامه شرف الدین به همایش جهان اسلام در فلسطین دعوت شد و بهگونهای با علمای مذاهب مختلف اسلامی رفتار کرد که آنها علامه را به عنوان پیشنماز انتخاب کردند و به ایشان اقتدا می کرند.
در ادامه سخنانش به موانع حضور مبلغان شیعی در عرصه بینالملل اشاره کرد و گفت: حکومتهای و دولتهای کشورهای مختلف، علما و مبلغان ادیان دیگر مانع از کار تبلیغی روحانیان مذهب شیعه در عرصه بینالملل هستند، اما این امر مانع جدی در راه تبلیغ بینالمللی نیست.
حجت الاسلام زمانی ابراز کرد: بر اساس تحقیقات و تجربه 90 درصد مردم کشورهای مختلف از مبلغان و روحانیان شیعه استقبال میکنند و مشتاق یافتن حقیقت و اسلام ناب محمدی هستند.
معاون امور بینالملل حوزههای علمیه بیان کرد: در این زمان بستر و زمینه برای حضور روحانیان و مبلغان در عرصه تبلیغ بینالملل فراهم شده است و در جایی که حضور فیزیکی مبلغان ممکن نباشد، آنها میتوانند در فضای مجازی و رسانهای دین اسلام را تبلیغ کنند./998/پ201/ف