مهجوریت سیره و سبک زندگی حضرت زهرا مهم تر از پنهان بودن مزار ایشان است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حسن رحیم پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی شب گذشته در مراسم شب شهادت حضرت فاطمه(س) که با حضور خانواده شهدای افغانستانی و ایرانی در مسجد فقیه سبزواری برگزار شد، گفت: با وجود زبان، دین، خط و فرهنگ مشترک، ما افغانستان را کشور و ملتی جدا از ایران نمی دانیم.
وی با اشاره به مهاجرت دو تا سه میلیون نفر از افغانستان به ایران همزمان با جنگ تحمیلی، اظهار کرد: در برخورد با مهاجران افغان، همواره دوتفکر میان تصمیم گیران کشور وجود داشته است که البته هیچ یک هم ضدیتی با برادران افغانستانی ندارند؛ گروهی طبق اندیشه اسلامی و آرمانی معتقد به تفکیک ناپذیری و لزوم مدارا هستند و گروهی دیگر معتقدند با وجود مشکلات داخلی، نمی توانیم و نباید پاسخگوی مهاجران باشیم.
رحیم پور ازغدی با اشاره به برخی نارضایتی های مهاجران از اعمال محدودیت ها، خاطرنشان کرد: تبلیغات و توطئه های دشمن، ناشی گری تصمیم گیران و قرار داشتن در شرایط دشوار همچون جنگ و تحریم، موجب ایجاد این نارضایتی و گاها شکاف های فرهنگی میان مهاجران و افراد بومی شده است که ممکن است تبعیض به نظر برسد البته باید توجه داشت که در هیچ کجای دنیا، مهاجران از امکاناتی که در ایران برخوردار هستند و این رسیدگی و اهمیت قائل شدن برای مهاجران، به خاطر ایدئولوژی و مکتب اسلام است.
نگاه امام به افغانستان دقیقا نگاه انصار به مهاجرین است
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نگاه امام به افغانستان دقیقا نگاه انصار به مهاجرین است؛ ایشان معتقدند اگر ملت افغانستان با همان وحدت و اخلاصی که در مقابل شوروی ایستادند، در مدیریت اجتماعی و داخلی خود نیز عمل می کردند، قطعا پیروز می شدند.
وی افزود: این در حالی است که متأسفانه در اثر توطئه های امریکا این توانمندی و ظرفیت عظیم صرف جنگ های داخلی و نابود شد.
مفهوم عملیات استشهادی علیه کفر به عملیات انتحاری علیه مسلمانان بدل شده است
رحیم پور ازغدی با بیان این که پروژه رواج جنگ های داخلی و مسلمان کشی ابتدا در افغانستان و سپس در سایر کشورها اجرا شد، افزود: مستکبران، مفهوم عملیات استشهادی را که در مبارزه با کفر و استکبار بر پیشانی امت اسلام می درخشید امروز به عملیات های انتحاری علیه مسلمانان در کوچه و خیابان ها تبدیل و خط مقدم مبارزه را از مرز اسرائیل به داخل کشورهای اسلامی آورده اند.
وی اضافه کرد: آنان می خواهند وضعیتی ایجاد کنند که ملت های مسلمان یا به پذیرش سلطه استکبار تن دهند و یا به ادامه کشتارهای داخلی بنابراین درگیری های کنونی، مسأله شیعه وسنی و سلفی و غیرسلفی نیست.
مغفول بودن سیره حضرت فاطمه مهم تر از پنهان بودن مزار ایشان است
این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تعابیری همچون «حوراء انسیة»، «ام ابیها»، «فداها ابوها»، «بضعة منی» وغیره که نبی مکرم اسلام(ص) در مورد حضرت زهرا(س) به کار برده اند، گفت: این که ایشان رضایت خود و خداوند را در گرو رضایت حضرت زهرا(س) می دانند، به خاطر این است که آن حضرت هیچ چیز جز خدا و برای خدا نمی خواستند و غم و شادی ایشان برای خدا بود.
وی با بیان این که میزان عمل ما به سبک زندگی حضرت فاطمه(س)، نشان دهنده فاطمی بودن و نبودن ما است، افزود: برخی بزرگ ترین غم ما نسبت به حضرت فاطمه(س) را پنهان بودن قبر ایشان معرفی کرده و برای آن سوگواری می کنند در حالی که مغفول و مهجور بودن سیره ایشان بسیار مهم تر است.
رحیم پور ازغدی، انسانیت، اخلاق، عدالت، جهاد، عزت، وحدت، وفای به عهد، ، احترام و احساس مسؤولیت اجتماعی را از رئوس سبک زندگی حضرت زهرا(س) معرفی کرد و ضمن تأکید بر پرهیز از بسنده کردن به ظواهر شریعت همچون نماز خواندن و روزه گرفتن، تصریح کرد: عقیده واقعی ما چیزی است که به آن عمل و رفتار می کنیم و بقیه صرفا ادعا است.
وی همچنین با اشاره به اهمیت نشر آگاهی از دیدگاه حضرت زهرا(س)، خطاب به فعالان فرهنگی یاداور شد: در برابر منتقدان و کسانی که شما را غیرعادی خطاب می کنند، ناامید نشوید، بدانید این شما هستید که زندگی می کنید و سایرین در خواب غفلت هستند، به پاداش کار خود و ارزش و تأثیر آن در رشد اخلاق وفرهنگ عمومی توجه داشته کنید./930/پ202/ج