گرایش به کلام در حوزه نباید رو به افول باشد
![حجت الاسلام محمد تقي سبحاني](/Original/1389/12/18/IMAGE634352927194843750.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدتقی سبحانی، رییس انجمن کلام اسلامی حوزه، در سلسله نشستههای شیعه پژوهی با رویکرد جریانهای کلامی شیعه با بیان جریانهای کلامی معاصر امامیه گفت: جریانهای شیعه شناسی در دنیا تمرکز خود را بر شیعه کلامی معاصر گذاشتند و محققان شیعه پژوه باید به جریانهای داخلی شیعه بپردازند.
وی با بیان اهمیت عدم احتیاج به دیگران برای مرکزیت علمی شیعه گفت: مرکزیت علمی شیعه باید به گونه ای باشد که محتاج بیگانگان نشود.
رییس انجمن کلام اسلامی حوزه با توجه به آفت دوری حوزویان از گرایش به کلام، ابراز داشت: در چندین دهه اخیر گرایش به کلام در حوزه علمیه رو به افول است و نباید این گونه باشد.
حجت الاسلام سبحانی، به جریان اعتزال اشاره کرد و گفت: جریان اعتزال در قرن 6 و 7 به طور کامل از بین رفته بود اما در قرن 14 از سوی بعضی از اندیشمندان اهل تسنن مجددا به وجود آمد و هدف زنده کردن این تفکر است.
وی به فعالیتهای مهم مدرسه کلامی فلسفی اشاره کرد و گفت: پایتخت کلامی فلسفی در تهران بود و این امتداد خط کلام در حوزه بوده است.
رییس انجمن کلام اسلامی حوزه به گرایش حوزه علمیه قم در بیان کلام حدیثی ابراز داشت: حوزه علمیه قم و لبنان گرایش حدیثی همانند گرایش حدیثی حله را تشکیل داده است./978/پ202/ف