۱۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۹
کد خبر: ۲۵۰۴۵۳

این رسم ادای دین نیست!

خبرگزاری رسا ـ شرایط امروز سینمای ایران رسم ادای دین به نسلی نیست که با هدیه جان و تن خود هویت مقدس و اقتدار ملی را برای ایرانیان به ارمغان آورده‌اند.
سينما

به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، رهبر اندیشمند انقلاب اسلامی بار دیگر به بهانه دیدار سازندگان فیلم «شیار 143» با اشاره به گنجینه‌های سال‌های دفاع مقدس مردم غیور ایران در سینما فرمودند: «قصور بزرگی اتفاق افتاده است که باید جبران بشود.ما پنجاه سال دیگر هم بایستی درباره دفاع مقدس بنویسیم، بگوییم، توصیف کنیم. انواع و اقسام هنرها را به خدمت بگیریم برای اینکه این حادثه عظیم را تبیین کنیم.»

 

تذکر و یادآوری به موقع رهبر عزیز انقلاب خط روشن و شفافی را می‌تواند برای سینمای ایران تبیین کند. در سال‌های پس از جنگ و در سینمای انقلاب اسلامی فیلم‌های زیاد و جذابی ساخته شده و می‌شود گفت توانسته مخاطبین نسبی را به سینما بکشاند و رونق را در مسیر تولید و گردش اقتصادی سینما تا حدی برآورده سازد اما آنچه که در این سالها و بخصوص در جشنواره فیلم فجر امسال شاهد بودیم، کمبود آثاری است که بتواند با اکثریت جامعه ایرانی ارتباط برقرار کند یعنی جماعت خاموش ایرانی را به سالن‌های سینما بکشاند!

 

ممکن است در مسیر تولید فیلم در سینمای ایران این گونه تصور شود که ممانعت‌ها و مخالفت‌ها باعث کاهش تماشاگر شده است اما واقعیت این است که عدم توجه به میل در ترغیب مردم برای دیدن آثاری که سرشار از هویت ملی و مجاهدت و رشادت‌های این کشور باشد با ساختار درست دراماتیک نقطه ضعف اصلی محسوب می‌شود که اگر فیلمسازان و سیاستگذاران سینمایی به آن توجه کنند شاهد شکوفایی این جبهه بزرگ فرهنگی و بالطبع رونق تولید و اقتصاد مناسب آن در سینمای ایران خواهیم بود.

 

گمان می‌رود شرایط فرهنگی بیگانه حاکم بر اندیشه‌ها و نگرش‌ها باعث دوری از اصالتها و هویت‌های ایرانی شده و فراموش کردیم جدا از ادای دینی که هر ایرانی همانند هر کشور مورد تجاوز به سربازان فداکار و مجاهد آن دارد از لحاظ رونق سینمایی نیز می‌توانیم روی آن حساب متفاوت و شگفت‌انگیزی باز کنیم.

 

طبیعتا نسل جوان امروز فیلمساز ایرانی در سال‌های دفاع مقدس به دلیل اقتضای سن حضور موثر نداشته و کمتر از اوضاع و احوال آن آگاه است اما متولیان می‌توانند زمینه آشنایی هنرمندان این مرز و بوم را با آن شرایط سخت و طاقت‌فرسا که حیاتی دوباره به هویت ایران بخشیده فراهم آورند.

 

لازمه رسیدن به سینمای استراتژیک، فاخر و با هویت، بهره‌وری از گنجینه سال‌های دفاع مقدس است که علاوه بر افتخارات نظامی، بسیاری از فضایل اخلاقی، اجتماعی، خانوادگی مثبت و سازنده را برای جامعه امروز به ارمغان می‌آورد.مطمئنا فیلمسازان امروز ایران تشنه چنین مضامین جذاب و پرمخاطب و حتی برای حضور در مجامع جهانی هستند به شرط آنکه به جای پرخاشگری، حمله و اعتراض به فیلمسازان، متولیان حرکت‌های فرهنگی در کشور دست به دست هم داده و به دور از تنش‌ها و اختلافات گروهی و طیفی، مهربانانه از هنرمندان بخواهند به حریم آنان وارد شده و آنان با نگاه دراماتیک و جذاب خود قصه دلاوریها و مجاهدتها را بیان کنند. همانند فیلم شیار 143 که کارگردان خانم آن طبیعتا در سال‌های دفاع مقدس حضور کمرنگی در جبهه داشته، با تحقیق و پژوهشی که در اختیارش قرار گرفته اثر خود را تبدیل به یک اثر درخشان، جذاب و حتی قابل طرح در مجامع جهانی کرده است.

 

همه باید بپذیرند علی‌رغم سختی‌ها و کارشکنی‌ها و کاستی‌هایی که در این زمینه وجود دارد اما شرایط امروز سینمای ایران رسم ادای دین به نسلی نیست که با هدیه جان و تن خود هویت مقدس و اقتدار ملی را برای ایرانیان به ارمغان آورده‌اند./907/د102/ح

 

منبع: رسالت

ارسال نظرات