۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۵
کد خبر: ۲۴۹۴۹۶

وجود 25 موقوفه با نیت حوزه‌های علمیه در خراسان جنوبی

خبرگزاری رسا ـ مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی بابیان این‌که بهره‌مندی از برکات وقف می‌تواند در توسعه و تعالی روزافزون حوزه‌های علمیه در کشور بسیار مؤثر باشد، گفت: 25 موقوفه در خراسان جنوبی با نیت حوزه‌های علمیه وجود دارد.
حجت الاسلام محمد طاهر گرايلي مدير کل اوقاف و امور خيريه خراسان جنوبي

حجت‌الاسلام محمد طاهر گرایلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بیرجند، بابیان این‌که بهره‌مندی از برکات وقف می‌تواند در توسعه و تعالی حوزه‌های علمیه بسیار مؤثر و کاربردی باشد، گفت: با توجه به اهمیت این موضوع کمیته عالی وقف، وقف برای حوزه‌های علمیه در نیت واقفان را ازجمله اولویت‌های خود قرار داده است.

 

وی ادامه داد: ایجاد وقف‌های جدید با نیت کمک به حوزه‌های علمیه، امر بسیار بابرکتی است که نباید از آن غفلت کرد.

 

مدیرکل اوقاف خراسان جنوبی با اشاره به این‌که در شهرستان بیرجند 25 موقوفه با نیت حوزه‌های علمیه وجود دارد، افزود: وقف ماندگار کردن مال است نه حبس مال و اگر معرفت نسبت به وقف داشته باشیم خواهیم فهمید که وقف حبس مال نیست بلکه مال را ماندگار می‌کند چراکه آنچه در اختیار ما ست فانی بوده و آنچه در اختیار خداوند قرار می‌دهیم همیشه باقی و ماندگار است.

 

حجت‌الاسلام گرایلی تصریح کرد: ماهیت و حقیقت وقف این است که عندالله باشد نه برای عالم فانی؛ آن‌وقت است که جاودانگی احسان وقف به ابدیت جهان هستی امتداد پیدا می‌کند و اضافه بر این که در دنیا ماندگار و ابدی است در آخرت نیز باقیات و صالحات می‌شود و تا هستی وجود دارد وقف باقی می‌ماند.

 

وی افزود: وقف حرکت ارزشمندی است که هرکسی نمی‌تواند این مدال واقف بودن را داشته باشد؛ چراکه وقف مدالی است ارزشمند و حوزه‌ های علمیه باید این افتخار و مدال آفرینی را در سطح علمی حوزه‌های علمیه ترویج کنند.

 

مدیرکل اوقاف خراسان جنوبی ادامه داد: اگر بخواهیم استقلال حوزه‌های علمیه را که از رهنمودهای امام (ره) و رهبر معظم انقلاب، مراجع تقلید بوده را موردتوجه قرار دهیم و نهادینه‌سازی کنیم باید سنت وقف در جامعه ترویج، گسترش و نهادینه شود.

 

حجت‌الاسلام گرایلی اضافه کرد: در مقاطعی از تاریخ متأثر از شرایط سیاسی میزان وقف گسترش پیداکرده است و در زمان پهلوی که رضاخان به دنبال تصرف اراضی بود مردم این املاک را وقف می‌کردند تا به تصرف آن‌ها درنیاید.

 

وی اظهار کرد: در شرایط عادی در زمان‌های دیگر مردم با رغبت و با اعتقادات خود املاک خود را وقف می‌کردند که مورد بهره‌برداری در اوقاف و امور خیریه قرار گرفت.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان جنوبی بابیان این که با وقف، اصل مال حفظ‌شده و وقف صدقه جاریه است، ادامه داد: برخی وقف‌ها درگذشته موضوعیت داشته است، اما این وقف‌ها نیاز جامعه نیست که این‌گونه موارد باید در محدوده شرع مقدس اسلام جهت‌دهی شود.

 

حجت‌الاسلام گرایلی بابیان این که خداوند در قرآن مال و فرزندان را زینت دنیای انسان بیان می‌کند اما باقیات‌صالحات نیز برای آینده انسان نیاز است، یادآور شد: وقف همان باقیانت صالحاتی است که در قرآن کریم از آن یادشده و اجازه ماندگاری مالی فانی را به واقف می‌دهد و واقف می‌تواند از مال فانی توشه‌ای ابدی برای خود برداشت می کند./968/ت302/ب5

 

ارسال نظرات