مردم با حضور گسترده در راهپیمایی 22 بهمن از اسلام و انقلاب دفاع کنند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله عبدالله جوادی آملی، در درس اخلاق هفتگی خود که در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسرا برگزار شد، با گرامیداشت ایام الله مبارک دهه فجر و سی ششمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با اشاره به روایتی از امام حسین(ع) در رابطه با دنیا و زندگی دنیایی اظهار داشت: گویا دنیایی نبوده و همیشه آخرت است؛ انسان میتواند به گونهای زندگی کند که اصلا در دنیا نباشد و خود را در آخرت احساس کند.
استاد برجسته اخلاق به آیه«اسوه حسنه» در سوره احزاب اشاره کرد و افزود: اهل بیت(ع) اسوه ما هستند و آیا این فرموده امام حسین(ع) که گویا همیشه آخرت است، یک آرزوی محض بوده یا یک واقعیت است که ما را برای رسیدن به این واقعیت ترغیب کردهاند؟
مفسر برجسته قرآن مردم را به شناخت دنیا سفارش کرد و تصریح کرد: همه انبیاء و اولیاء(ع) دنیا را مذمت کردهاند؛ آسمان و زمین، آب و خاک، همه آیات خدا هستند پس چه چیزی در دنیا مذمت شده است؟ دنیا برای کسانی مذمت شده که آن را نشناختهاند.
حضرت آیت الله جوادی آملی به تبیین واقعیت دنیا پرداخت و ابراز کرد: اگر کسی دنیا را بشناسد، آن را رها میکند و در آخرت زندگی میکند؛ امیرالمؤمنین(ع) نیز در قسمتی از روایتی فرمودهاند«ما دنیا را رها کردیم»؛ در سوره حدید، دنیا به پنج مرحله از زندگی انسان تقسیم شده و در برخی دیگر سورهها به دو صورت لهو و لعب بیان شده است.
وی با تاکید بر دوری از دنیا و آمال دنیایی افزود: پیش از خلقت انسان دنیایی وجود نداشته است و فقط آسمان و زمین بوده است؛ این که مال و ثروت دنیا را مال خود و مقام دنیایی را باعث افتخار خود بدانیم، وهم و خیال است؛ این عناوین اعتباری، با خلقت انسان به وجود آمدهاند.
استاد برجسته اخلاق انسان را دارای شرف دانست و گفت: خداوند متعال در سوره احزاب برای انسان شرف قائل شده و به پیامبر و مؤمنین صلوات فرستاده است؛ نباید بخاطر رسیدن به اعتبارات دنیایی درس بخوانیم و تلاش کنیم؛ اگر کسی برای خداوند درس بخواند، قلبی سلیم دارد و در آخرت زندگی میکند.
حضرت آیت الله جوادی آملی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: عالمانی که دارای قلب سلیم هستند، کار یک امامزاده را در طول عمر انجام میدهند و قلب و عمل آنها یکسان است؛ این راه رفتنی است و باید معرفت آن را پیدا کنیم و با تلاش مداوم، عمل خود را درست کنیم.
وی به علاقهمندیهای انسان اشاره کرد و ابراز کرد: انسان قبل از این که به حوزه و دانشگاه برود باید ببیند به چه چیزی علاقهمند است؛ اگر علاقه به باطل داشته باشد دچار کم فهمی و نافهمی میشود.
مفسر برجسته قرآن با تبیین حقیقت مرگ افزود: مرگ، چاله و حفره نیست؛ مرگ، پلی است که باید از آن بگذریم و در دنیا هر چه بهتر این پل را بسازیم، راحتتر از آن عبور خواهیم کرد؛ باید تلاش کنیم تا از منیّت بگذریم و تفاخر را از خود دور کنیم؛ در بهشت برین مردان و زنانی زندگی میکنند که هیچ کینهای نسبت به هم ندارند؛ باید شیوه زندگی بهشتی را پیش بگیریم تا خداوند و فرشتگان بر ما صلوات بفرستند.
این مرجع تقلید با اشاره به این که شهدای انقلاب حق زیادی بر گردن ما دارند، گفت: پیروزی انقلاب اسلامی را مدیون خون شهدا هستیم؛ امام معصوم(ع) جامعه را به عقلانیت سوق میدهد و وظیفه جانشین امام نیز همین است؛ این وظیفه ما است که رهبر عقلانی خود را بشناسیم تا در جاهلیت به سر نبریم.
حضرت آیت الله جوادی آملی همچنین خواستار حضور گسترده آحاد ملت در راهپیمایی یوم الله 22 بهمن شد و تاکید کرد: با حضور در راهپیمایی 22 بهمن، از انقلاب اسلامی دفاع کنید و اجازه ندهید دشمنان اسلام احساس کنند مردم انقلاب را رها میکنند.
وی در بخش پایانی سخنان خود بر یکسان بودن حرف و عمل تاکید کرد و اظهار داشت: اگر شخصی نام امیرالمؤنین را ببرد و عقلانی عمل نکند، تفکر او تفکر سقیفهای است؛ اگر یک فرد، در تمام طول عمر خود، تنها یک بار جمله«لا اله الا الله» را با اخلاص بگوید، یقینا اهل بهشت میشود.
شایان ذکر است، تعدادی از خواهران و برادران حوزههای علمیه سراسر کشور، دانشجویان و کارکنان دانشگاههای سراسر کشور، کارکنان اداره پست، کارکنان اداره بهداشت و درمان، نیروهای نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و کارکنان قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در این مراسم حضور داشتند./840/پ201/ج