۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۴
کد خبر: ۲۴۴۴۴۲
استاد حوزه و دانشگاه:

جسم سالم، زمینه رشد روح برای رسیدن به معنویات را فراهم می کند

خبرگزاری رسا – استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که خوراک، در اخلاق و روحیات انسان اثرگذار است، گفت: جسم سالم، زمینه رشد روح را برای رسیدن به معنویات فراهم می کند.
جسم سالم، زمینه رشد روح برای رسیدن به معنویات را فراهم می کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد علی مهدوی نیا، استاد حوزه و دانشگاه، امروز در نشست «طب اسلامی» که در سالن اجتماعات مدرسه علمیه حضرت زهرای اطهر(س) مشهد، در جمع اساتید و طلاب برگزار شد، گفت: تأثیر خوراک در اخلاق، روحیات و بعد معنوی انسان نکته حائز اهمیتی است که در تغذیه اسلامی مورد توجه قرار گرفته در حالی که در پزشکی آکادمیک به آن توجه نشده است.

 

وی به نقش دشمن در تغییر ذائقه جامعه اشاره و ابراز کرد: هم و غم مردم در آخر الزمان به سیر کردن شکم و لذت جویی بارگی خلاصه می شود؛ جنگ نرم را تنها در مسائل فرهنگی نبینیم؛ دشمن برای روح و روان ما از مسیر تغذیه و خوراک وارد شده است.

 

این پژوهشگر و مشاور طب اسلامی گفت:خداوند در آیه 51 سوره مؤمنون می فرماید:« یَا أَیُّهَا الرُّسُلُ کُلُوا مِنَ الطَّیِّبَاتِ وَاعْمَلُوا صَالِحًا إِنِّی بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِیمٌ اى پیامبران! از پاکیزه‏ها بخورید و کار شایسته کنید که من به آنچه انجام مى‏دهید آگاهم.»، در این آیه بحث خوراک و انجام عمل صالح با یکدیگر مرتبط شده است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه به تأثیر خوراک بر خلقیات اشاره و اظهار کرد: برخی از خوراک ها که در فضای جامعه باب شده است، آسیب ساز هستند و بر روی اخلاق و روحیه ها اثرات مضر دارند؛ از این رو اگر بخواهیم جسمی سالم و روحی پرنشاط و نیز فرزندانی سالم و با تقوا داشته باشیم باید خوراک خود را اصلاح کنیم.

 

حجت الاسلام مهدوی نیا با اشاره به این که خوردن انار، موجب نورانیت قلب می شود، افزود: امام علی (ع) می فرمایند: «درهر دانه انار چون درمعده جای می گیرد ،حیاتی برای قلب و فروغی برای نفس است و شیطانی را که وسواس نام دارد چهل شب بیمار می کند.».

 

جسم سالم، زمینه رشد معنویات و اخلاق را فراهم می کند

این کارشناس مذهبی به غنی بودن فرهنگ سب اسلامی اشاره کرد و گفت: مسائلی که در طب اسلامی مطرح شده است، فراتر از آن است که بخواهیم آن را با مسائلی است که در فرهنگ غیر دینی مطرح می شود، قیاس کنیم.

 

وی ابراز کرد: جسم سالم، زمینه رشد روح برای رسیدن به معنویات را فراهم می کند؛ از این رو زمانی به معنویات دست پیدا می کنیم که جسمی سالم داشته باشیم؛ حضرت علی(ع)در فرازی از دعای کمیل می فرمایند: «یا رَبِّ، یا رَبِّ، یا رَبِّ؛ قَوِّ علی خِدْمَتِکَ جَوارِحی، پروردگارا! پروردگارا! پروردگارا! اعضاء و جوراح مرا، در راه خدمت به خودت، قوی و نیرومند گردان.».

 

این پژوهشگر و مشاور طب اسلامی به تأثیر تغذیه بر روح و روان اشاره کرد و گفت: در احوال عرفا و اولیای الهی مشاهده می کنیم که توجه به خوراک، از جمله توصیه هایی بوده است که با شاگردان خود می کردند.

 

حجت الاسلام مهدوی نیا با اشاره به این که تغذیه مناسب در طب اسلامی، 2 نوبت غذا خوردن است، افزود: بهترین حالت برای سلامتی بدن این است که روزی دونوبت غذا بخوریم، خداوند درباره غذای بهشتیان می فرماید:«لَا یَسْمَعُونَ فِیهَا لَغْوًا إِلَّا سَلَامًا وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَةً وَعَشِیًّا، در آن جا سخن بیهوده نشنوند جز درود، و صبح و شام روزیشان در آن جا برقرار است.».

 

این استاد حوزه و دانشگاه به اهمیت صبحانه در طب اسلامی اشاره و اظهار کرد: برای روز پر نشاط باید به صبحانه مناسب و بر اساس نیاز فکری توجه کرد؛ در روایت آمده است، «لقمة الصباح مسمار البدن»، لقمه صبح استحکام بدن را برقرار می‌کند. ».

 

این کارشناس مذهبی گفت: وعده صبحانه باید کامل باشد تا مغز که فرماندهی بدن را بر عهده دارد، تا انتهای روز بتواند پر انرژی فعالیت کند؛ از این رو در این وعده از غذاهای مقوی و پر انرژی چون عسل، شیره، ارده استفاده کنید.

 

وی به اثرات و فوائد روزه اشاره و ابراز کرد: گرسنگی مقاومت بدن را در برابر بیماری بالا می برد، اما در مقابل شکمی که پر باشد به بیماری نزدیک است؛ امام علی(ع) نیز در مورد مضرات پر خوری می فرمایند:« پر خوری با تیز هوشی سازگار نیست.». /1309/پ202/ب6

 

ارسال نظرات