مبلغان رمضان با تبیین خطر جریانهای تکفیری مردم را هوشیار کنند
حجت الاسلام عبدالکریم بهجتپور، استاد حوزه علمیه قم، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به مؤلفه های تبلیغی ماه مبارک رمضان امسال اشاره کرد و گفت: امروزه جهان اسلام نیازمند هوشیاری در برابر جریان های تکفیری است که مبلغان باید در این زمینه به روشنگری بپردازند.
رییس مؤسسه قرآنی تمهید اظهار کرد: جریان های تکفیری رابطه مستقیم با استکبار دارند و تمام تلاش استکبار و وهابیت یا همان خوارج اسلام این است که کاسه صبر پیروان اهل بیت(ع) را لبریز کنند.
وی با اشاره به این که برنامه استکبار متهم کردن مسلمانان به افراطیگری و إنتساب به جریانهای افراطی است، ابراز داشت: برنامه دشمن این است که مسلمانان را به سوی افراطی گری بکشاند، این مکر دشمن برای به جان هم انداختن مسلمانان است که باید با بردباری و هوشیاری از اختلاف مذهبی جلوگیری کرد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی هشدار داد: اگر استکبار بتواند این درگیری را به درگیری فرقه ای تبدیل کند به هدف خود رسیده است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که امروز جوانان ما به یک معنویت استوار نیاز دارند، گفت: ماه رمضان فرصتی برای ایجاد معنویت پایدار در جان و دل مردم به خصوص جوانان است.
وی با اشاره به وجود منابع غنی اسلامی در عرصه ترویج معنویت در جامعه ابراز داشت: مبلغان تلاش کنند ارتباط مستقیم و مطلوبی بین مردم و قرآن کریم شکل بگیرد که راه تقویت فکری مردم در آشنایی با متون دینی و روایی است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان این که فایده بزرگ ماه مبارک رمضان ترویج تقوا است، اظهار کرد: این ماه نماد تحمل مبارزه با خواسته های نفسانی است و مقابله با راه های نامشروع و خوار کننده است، تقواسوزی درست در مقابل جریان ماه مبارک رمضان است.
رییس مؤسسه قرآنی تمهید با اشاره به این که ماه مبارک رمضان راه ارزشمندی برای تحقق اهداف انقلاب اسلامی است، گفت: امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه مبارک رمضان را روز قدس نام نهادند و اگر دقت کنیم پس از یک دوره توانا شدن انسان برای مبارزه با امیال نفسانی این زمینه فراهم می شود که انسان از منظر تقوا در عرصه سیاست وارد شود؛ بنابراین از مبلغان دعوت میکنم در جایگاه ترویج تقوا به حمایت از نظام اسلامی و رهبر انقلاب اسلامی بپردازند و مرم را به بودن در کنار یکدیگر، دوری از اختلافات جزئی و تبعیت کامل از رهبر معظم انقلاب تشویق کنند.
حجت الاسلام بهجت پور به سخن پیامبر اکرم(ص) که فرمودند«نَحْنُ مَعَاشِرَ الانْبِیَآءِ أُمِرْنَا أَنْ نُکَلِّمَ النَّاسَ عَلَی قَدْرِ عُقُولِهِم«، اشاره کرد و گفت: اصلی ترین کلید موفقیت برای مبلغ مخاطب شناسی است، یک مبلغ باید بتواند مخاطب خود را درک کرده و بداند با او به چه شیوهای سخن بگوید.
وی اظهار داشت: خدای متعال نیز وقتی با افراد سخن میگوید با ادبیات خود آنها سخن گفته و نگاه به مخاطب دارد؛ بنابراین مبلغان نباید از مخاطبشناسی و مسائل مرتبط با آن غفلت کنند.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: مبلغان در ارائه پیام شتاب نکنند و باید بیش از سخنگفتن، اهتمام به شناخت مردم و با ادبیاتی صحبت کنند که سبب برقراری ارتباط بهتر با مردم شود و این امری ضروری است و نیاز است نسبت به آن سرمایه گذاری بیشتری صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینمطلب که در حوزه سبک زندگی اسلامی باید یک تعریف جامع از آن ارائه شود، خاطرنشان کرد: مبلغان اگر می خواهند سبک زندگی اسلامی را بیان کنند، باید مخاطبین را با سبک زندگی حضرات معصومین(ع) و بزرگان دین آشنا کنند، چون سبک زندگی اسلامی واقعی این است./978/ت302/س