۰۸ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۲۰۷۷۷۶
پرفسور کلارک مطرح کرد:

افزایش گرایش به الحاد در بین فیلسوفان و ریاضیدانان

خبرگزاری رسا _ پروفسور جیمز کلارک با بیان اینکه میان ناباوری و تفکر تحلیلی یک همبستگی وجود دارد، گفت: در میان فیلسوفان و ریاضیدانان گرایش به الحاد بیشتر است، زیرا بیشتر با تفکر تحلیلی سر و کار دارند.
همايش بين‌المللي انديشه‌هاي شهيد مطهري در قم

به گزارش خبرگزاری رسا، پروفسور کلی جیمز کلارک امروز در دومین روز برگزاری همایش بین‌المللی اندیشه‌های فلسفی شهید مطهری که در سالن همایش‌های دفتر تبلیغات برگزار شد، در ارائه مقاله خود با عنوان تاملاتی بر علل پیدایش الحاد و لاادری‌گری گفت: شهید مطهری در آثار خود این پرسش را مطرح کرده‌اند که «علل تمایل به سمت مادی گرایی چیست» و عنوان می‌کند انسان‌ها به طور طبیعی مستعد باور به خدا هستند که در این مقاله به این موضوعات پرداخته شده است.

 

وی با بیان اینکه میان ناباوری و تفکر تحلیلی یک همبستگی وجود دارد، بیان کرد: در میان فیلسوفان و ریاضیدانان گرایش به الحاد بیشتر است، زیرا بیشتر با تفکر تحلیلی سروکار دارند.


جیمز کلارک همبستگی بین الحاد، اوتیسم و تفکر تحلیلی را کاملا طبیعی دانست و گفت: همان طور که شهید مطهری گفته‌ است که باور به خدا طبیعی است و اگر این تغییر پیدا کند و انسان گرایش به خداوند نداشته باشد، دلیل دارد که اکثرا اوتیسم دلیل بی‌خدایی محسوب می‌شود.


وی افزود: در حال حاضر مهمترین مسئله این است که با این گرایش به دنبال چه چیزی هستند، یعنی اگر باور دینی کمتر دارای تأمل بوده و الحاد بیشتر به تأمل نیاز داشته باشد، باز هم دلیل بر الحاد نمی‌شود.


این پروفسور غربی با بیان اینکه باورهای شهودی ممکن است هم درست باشند هم معقول گفت: تحمیل رنج بر بی‌گناهان نادرست است، جهانی بیرون از ذهن ما انسان‌ها نیز وجود دارد.


وی با اشاره به اینکه باورهای تحلیلی ممکن است نادرست باشند تصریح کرد: باورهای تحلیلی می‌توانند کاذب و بی‌دلیل باشند، به عنوان مثال اینکه گفته می‌شود باید زن‌ها خواهان زیبایی باشند بنابراین تصور کلی از عقلانیت معقول است.


کلارک با تاکید بر این موضوع که تفکرات حاکم بر جوامع در باور داشتن و نداشتن افراد آن جامعه به خدا موثر است، یادآور شد: بر اساس تحقیقی که در بین دانشجویان کارشناسی دانشگاه‌های آمریکا صورت گرفت، دانشجویان چینی به الحاد گرایش بیشتری داشتند که این نشان از تفکرات حاکم بر جامعه چین است./908/د102/ع

ارسال نظرات