به گزارش خبرنگار سرویس اندیشه خبرگزاری رسا، شنبه شب گفتوگوی مهمی در دیدار اعضای این سرویس با امام جمعه بوشهر انجام شد که تحول در حوزه، نیاز به حضور طلاب در بلاد و لزوم حمایت از طلبههایی که هجرت میکنند از جمله مسائل مطرح شده در این گفتوگو بود.
در این دیدار که در فضایی صمیمی برگزار گردید، آیت الله صفایی بوشهری ابتدا به تغییر و تحولات صورت گرفته در استان بوشهر اشاره فرمودند و با معرفی این استان به عنوان یکی از استانهای ولایت مدار و مذهبی، به گسترش حوزههای علمیه برادران و خواهران در این استان اشاره کردند. افزایش 500 درصدی طلاب علوم دینی در استان بوشهر، در پی توسعه زیر ساختهای فیزیکی و بستر سازی مناسب فرهنگی، از دیگر آمارهای مهم ارائه شده توسط ایشان بود. تأمین مسکن برای تمامی اساتید این مدارس علمیه از گامهای مهم دیگر در این راستا شمرده شد.
در بخش دیگری از صحبتها، ایشان ضمن ابراز تأسف شدید از کمبود علما در بلاد و عدم هجرت روحانیون و اصرار بر باقی ماندن در شهر قم، این موضوع را از نگرانیهای مهم رهبر معظم انقلاب برشمردند.
ایشان همچنین افزودند در این زمینه حوزه نیز مقصر است؛ چون من اطلاع دارم طلبهای که برای تبلیغ اسلام هجرت کرده، با قطع شهریه رو به رو شده و یا در موارد دیگر پس از رفتن به تبلیغ و بازگشت، با کسر حقوق و مزایا مواجه میشود که این واقعاً برای حوزه یک درد است! این خودش تشویقی برای ماندن در قم است.
در حالی که اهل سنت در شهری کوچک، در یک روز جمعه سه نماز جمعه برگزار میکنند، ما در حال حاضر در شهرستانهای یک استان، 72 خانه عالم داریم که با این وجود، یک روحانی مستقر ندارند!
ایشان در ادامه این موضوع را برای جهان تشیع خطرناک دانسته و از مسئولین حوزه قم به عنوان قلب تپنده جهان اسلام و مرکز اصلی فکری و عقیدتی تشیع، خواستند برای این موضوع به نحو مناسب چاره اندیشی کنند.
از بخشهای مهم صحبتهای ایشان، انتقاد از طولانی بودن دوران تحصیل در حوزه بود که ایشان با استناد به صحبتهای مقام معظم رهبری، در این زمینه راه حل را اطاعت محض از فرامین رهبر معظم انقلاب دانست. ایشان در ادامه افزودند یقیناً منظور مقام معظم رهبری از کوتاه شدن دوران تحصیل، با تنزل کیفیت نبوده، چرا که ایشان همواره بر موضوع کیفیت آموزش تأکید دارند. ما اگر نتوانیم در آیندهای نزدیک تحول مدنظر آقا را عملی کنیم، یقیناً طبق نظر ایشان منزوی میشویم و این نگران کننده است. ایشان با اشاره به ضرورت تألیف کتب با رویکردی جدید و به روز که بتواند جایگزین مناسبی برای کتب و منابع قدیمی باشد، این را از جمله نیازهای مهم حوزه دانستند.
ایشان با ابراز این مطلب که کیفیت آموزش در حوزه در حال حاضر چندان مطلوب نیست، به این نکته اشاره کردند که در حال حاضر طلاب ما ادبیات عرب را در مدتی طولانی تحصیل میکنند ولی تعداد بسیار اندکی از آنها قادر به مکالمه به زبان عربی هستند و از آن مقدار کمتر، تعداد کسانی است که قادر به نوشتن به زبان عربی هستند که این مؤید این مطلب است که آموزش به صورت کاربردی و مطلوب ارائه نمیشود که باید برای این مسائل نیز به دنبال راهکار بود.
در بخش دیگری از صحبتها، ایشان راه برون رفت حوزه از شرایط فعلی را اطاعت از ولی امر مسلمین و اجرای دقیق نظرات و فرامین ایشان دانست.
در مهمترین بخش این جلسه، ایشان ناگفتههای بسیار مهم و پند آموزی در مورد وقایع زمان انتصاب خودشان در سال 87 توسط مقام معظم رهبری به عنوان امام جمعه بوشهر ارائه کردند. در آن زمان با توجه به جایگاه رفیع علمی ایشان، پس از انتصاب، تعداد زیادی از بزرگان حوزه و همچنین طلاب جوانی که از درس ایشان استفاده میکردند، به صورت کتبی و شفاهی از مقام معظم رهبری خواسته بودند از تصمیم خود برای اعزام ایشان به بوشهر صرف نظر کنند.
مهمترین فعالیت در این زمینه، نامهای بود که جمعی از طلاب به محضر مبارک مقام معظم رهبری ارائه کردند و خواستار ماندن ایشان در قم شدند که حضرت آقا بر تصمیم خودشان باقی ماندند و ایشان به عنوان نماینده ولی فقیه در بوشهر منصوب شدند. این موضوع طی این سالها سئوالاتی را در ذهن عدهای ایجاد کرده است که آیتالله صفایی در این دیدار به بخشی از زوایای پنهان این تصمیم و آثار و برکاتش اشاره فرمودند. بخشی از این صحبتها که پس از گذشت حدود 6 سال از آن زمان برای اولین بار توسط ایشان بازگو شد، حاوی نکات بسیار مهم و جلوههای بینظیری از اطاعت کامل از ولایت است که مشروح این بخش و بخشهای قبلی به زودی از طریق همین خبرگزاری منتشر خواهد شد.
975/502/ر