۱۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۳
کد خبر: ۱۹۶۴۱۷

گزارشی از عملکرد معاونت تهذیب حوزه‌های علمیه

خبرگزاری رسا ـ معاون تهذیب حوزه‌های علمیه سراسر کشور شب گذشته در همایش عملکرد و دستاوردهای این معاونت به ارائه گزارش از عملکرد معاونت تهذیب پرداخت و گفت: طرح شهید مطهری در دویست مدرسه علمیه برگزار می‌شود.
همايش و نمايشگاه عملکرد و دستاوردهاي معاونت تهذيب حوزه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام هادی حسین خانی، معاون تهذیب حوزه‌های علمیه سراسر کشور شب گذشته در همایش عملکرد و دستاوردهای این معاونت که در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفا برگزار شد، گفت: هدف این معاونت بالا بردن تهذیب طلاب در سطوح مختلف است.

وی ادامه داد: معاونت تهذیب از بخش‌های مختلفی همانند دفاتر امور قرآن و عترت، امور فرهنگی، امور مشاوره و خانواده و دفتر اداره نظارت ارزیابی تشکیل شده که هر کدام به دنبال انجام رسالت‌های خود هستند.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه فرهنگ سازی و برنامه‌ریزی قرآنی و حدیثی برای حوزه‌های علمیه را از اهداف بخش قرآن و عترت این معاونت دانست و اظهار داشت: تدوین سیر مطالعاتی قرآن و حدیث، برنامه‌ریزی دوره‌های آموزشی قرآن و حدیث، اجرای دوره‌های کشوری قرآن و حدیث، برنامه‌‌ریزی و اجرای طرح ملی انس با ثقلین از اهداف بخش قرآن و عترت است.

وی افزود: همچنین برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌های تربیت مربی قرآن کریم، تدوین کتاب‌های مرتبط با قرآن و حدیث، برگزاری مسابقات سراسری، تهیه و برنامه‌ریزی‌ آموزشی 10 ساله قرآن و حدیث و توجه به اهمیت قرآن با مشارکت کارشناسان این طرح از دیگر اهداف بخش قرآن و عترت معاون تهذیب است.

حجت‌الاسلام حسین خانی با بیان این‌که برنامه‌ریزی و راه‌اندازی پایگاه اطلاع رسانی قرآن و حدیث از دیگر اقدامات معاونت تهذیب است، اظهار داشت: تشکیل شورای عالی قرآن و عترت حوزه، تشکیل کارگروه‌های متفاوت، تربیت اخلاقی حوزویان و رسیدگی به امور معنوی این افراد از رسالت‌های معاونت تهذیب است.

وی یادآور شد: اعزام اساتید اخلاقی به حوزه‌های‌ علمیه سراسر کشور، برگزاری اجلاسیه هماهنگی استادان اخلاق حوزه قم و مشهد، راه‌اندازی پایگاه اطلاع رسانی از مجموعه فعالیت‌های معاونت تهذیب بوده و در این باره آثار اخلاقی خوبی در پایگاه‌ منتشر شده است.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه سراسر کشور با اشاره به برگزاری مهمانی ملکوت،‌ بیان داشت: این مهمانی در پی مطالبه مقام معظم رهبری طراحی و اجرا می‌شود.

وی افزود: برگزاری دوره‌های تابستانی مهارت‌های تربیت اخلاقی در شهرهای مختلفی همانند زنجان، اصفهان، فارسان و تفرش، تهیه نرم افزار شرح احادیث رهبر معظم انقلاب، برگزاری جلسات تخصصی با شورای راهبردی، طرح میثاق طلبگی برای آشنایی طلاب جدیدالورود با فضای حوزه از جمله برنامه‌های اجرا شده از سوی معاونت تهذیب است.

حجت‌الاسلام حسین خانی پیشنهاد برنامه‌های کلان حوزه را از اهداف دفتر امور فرهنگی خواند و تصریح کرد: در زمینه رشد بصیرت سیاسی حوزویان نیز دوره‌های مختلفی برگزار شده است.

وی گفت: تهیه سیر مطالعات آثار شهید مطهری و اجرای آن در 200 مدرسه علمیه، برگزاری دوره‌های فرهنگی طلاب از فعالیت‌های معاونت تهذیب است، همچنین در آینده سیره مطالعاتی تاریخ اسلام، تاریخ و‌ عقاید برگزار می‌شود.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه سراسر کشور در ادامه به برنامه‌ریزی و اجرای کرسی‌های آزاد اندیشی بر اساس مطالبات رهبری اشاره و خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی و اجرایی سلسله نشست‌های بصیرت افزایی، انتشار نشریات در زمینه بصیرت، برگزاری جلسات نقد فیلم و انتشار خبرنامه روزانه از فعالیت‌های امور فرهنگی معاونت تهذیب است.

وی ادامه داد: برگزاری نشست‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی، چاپ برخی از کتاب‌ها و آثار، تأسیس رشته مدیریت فرهنگی نیز از دیگر فعالیت‌های امور فرهنگی معاونت تهذیب است.

حجت‌الاسلام حسین خانی ارائه خدمات مشاوری به طلاب و خانواده‌های حوزویان، برگزاری دوره کارشناسی ارشد مشاوره اسلامی با همکاری حوزه و دانشگاه، تأسیس رشته مشاور اسلامی در مقطع سه، خدمات مشاوره‌ای حضوری و غیر حضوری، برنامه‌ریزی برای تأسیس مراکز مشاوره استانی را از برنامه‌های دفتر امور مشاوره و خانواده معاونت تهذیب برشمرد.

وی یادآور شد: برگزاری دوره‌های آشنایی با مشاوره، کارگاه‌های با عناوین مختلف، اعزام مشاوره به مدارس علمیه سراسر کشور، تهیه لوح فشرده در مبحث مشاوره، تدوین کتاب برنامه تعالی، طراحی و تولید محصولات گوناگون، اردوهای فرهنگی ویژه خانواده حوزویان از دیگر فعالیت‌های دفتر امور مشاوره و خانواده معاونت تهذیب است./993/پ202/ن

ارسال نظرات