۲۳ دی ۱۳۹۲ - ۲۰:۲۳
کد خبر: ۱۹۴۹۱۱

شبه نظامیان افغان به روند سیاسی پیوستند

خبرگزاری رسا ـ گلبدین حکمتیار در فهرست "تروریستان جهانی" وزارت خارجه آمریکا قرار دارد و گمان می‌رود که در مناطق قبایلی پاکستان مخفی باشد.
گلبدين حکمتيار رهبر حزب اسلامي افغانستان

به گزارش سرویس مانیتورینگ خبرگزاری رسا؛ بی بی سی فارسی در خبری گفت: حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار در یک موضعگیری بی‌سابقه، از اعضا و هوادارانش خواست تا در انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی1393 شرکت کنند.


غیرت بهیر، سخنگوی این حزب در تماسی تلفنی با بی‌بی‌سی گفت: به همه منسوبین و متعهدین حزب اسلامی هدایت (دستور) داده شده که در انتخابات آینده نقش بارزی داشته باشند.


قابل ذکر است پیش از این حزب اسلامی تاکید داشت که با حضور نیروهای بین‌المللی در کشور، امکان برگزاری انتخابات شفاف و عادلانه وجود ندارد و به همین دلیل انتخابات‌ قبلی را "نمایشی" توصیف می‌کرد.


شبه‌نظامیان تحت فرمان گلبدین حکمتیار از آغاز حضور نیروهای بین‌المللی در افغانستان با این نیروها و نیروهای دولت افغانستان در جنگ بوده اند. این حزب پس از گروه طالبان، دومین گروه عمده شورشی است.


به گزارش بی بی سی؛ بر اساس نامه‌ای که در آن دستور به اعضای حزب اسلامی اعلام شده، گلبدین حکمتیار گفته است: کارت رأی بگیرید و در انتخابات شوراهای ولایتی شرکت کنید. نامزدهایی را انتخاب کنید که یا منسوب به حزب اسلامی باشند یا در مورد حزب نظر مثبت داشته باشند و از پیروزی نامزدهای بد جلوگیری کنید.


غیرت بهیر ضمن تاکید بر اینکه این حزب اصولا به انتخابات آزاد، شفاف و عادلانه باور دارد، گفت: امید ما این است که انتخابات آینده شفاف، آزاد و عادلانه باشد.


قطب‌الدین هلال، معاون پیشین آقای حکمتیار یکی از نامزدهای ریاست جمهوری است اما او تاکید دارد که یک نامزد مستقل است و از سوی حزب اسلامی نامزد نشده است. با حضور او در انتخابات این گمانه تقویت شد که حزب اسلامی وارد روند سیاسی می‌شود.


اما آقای بهیر گفت که هنوز حزبش تصمیم نگرفته که در انتخابات ریاست جمهوری از کدام نامزد حمایت کند. او تاکید کرد: شما منتظر تصمیم نهایی حزب اسلامی افغانستان باشید.


گفتنی است گلبدین حکمتیار در فهرست "تروریستان جهانی" وزارت خارجه آمریکا قرار دارد و گمان می‌رود که در مناطق قبایلی پاکستان مخفی باشد. جنگجویان او بیشتر در مناطق شرقی و شمال شرقی افغانستان فعال هستند.


جنگجویان وابسته به این حزب در جنگ‌های میان گروهی در اوایل دهه هفتاد خورشیدی هم نقش عمده داشتند.


در حال حاضر چند شاخه حزب اسلامی با دست کشیدن از فعالیت‌های مسلحانه، رسما به دولت پیوسته و مقامات بالایی را در دولت حامد کرزای در اختیار دارد. همچنین درگذشته نمایندگانی از سوی حزب اسلامی برای گفت‌وگو به کابل سفر کرده اند.


حامد کرزای رئیس جمهوری افغانستان بارها از گروه‌های شورشی خواسته که از فعالیت‎های مسلحانه دست بکشند، به روند سیاسی بپیوندند و از این طریق در انتخابات سهم بگیرند./1421/1409/ح

ارسال نظرات