۱۰ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۱۰
کد خبر: ۱۹۳۷۱۷
کارشناس مسائل دینی:

حل مشکلات اقتصادی در گرو احیای وقف است

خبرگزاری رسا ـ معاون فرهنگی و آموزشی تبلیغات اسلامی قزوین گفت: سنت وقف باید در جامعه گسترش پیدا کند که به سبب آن، بسیاری از مشکلات اقتصادی مستمندان حل خواهد شد.
حجت الاسلام نظري

حجت الاسلام عباس نظری، معاون فرهنگی و آموزشی تبلیغات اسلامی استان قزوین، در گفت‌ و‌ گو با خبرنگار خبرگزاری رسا قزوین، درباره سنت حسنه وقف گفت: بایدجامعه را نسبت به این سنت، به وسیله فرهنگ سازی و تبلیغات دینی، آگاه کرد.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی بیان داشت: پیامبر اکرم(ص) می‌فرماید انسان ها وقتی از دنیا می‌روند تمام اعمالشان هم قطع می‌شود، مگر سه چیز، که یکی از آنها، صدقه جاریه است که اگر انسان از خود اموال یا کار خیری را باقی بگذارد، تا وقتی که این صدقه وجود دارد، برای صاحبش حسنه فرستاده می‌شود.

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان این‌که باید در جامعه این سنت را ترویج داد، ابراز داشت: برای فرهنگ سازی سنت وقف، باید مروجان و مبلغان دین، به صورت چهره به چهره و در جامعه احکام، آثار و ثمرات این سنت را، به ویژه برای افرادی که شرایط وقف را دارند، بیان کنند.

وی در ادامه در رابطه با کارکرد رسانه در امر ترویج وقف، عنوان داشت: رسانه‌ ملی، که بازوی قدرتمند تبلیغات برای عموم است، می‌تواند با حضور کارشناسان دینی و فقهی توانمند، موضوع وقف را برای جامعه روشن سازد، همچنین مستندهایی از افرادی که وقف کرده‌اند تولید کرده و آثارش را برای جامعه مطرح کنند.

حجت الاسلام نظری وقف را که وجه مشترکی بین شیعه و اهل سنت است، مهم دانست و اظهار داشت: رسانه‌های نوشتاری، روزنامه‌ها باید کار علمی، مطالعاتی و پژوهشی پیرامون وقف انجام دهند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر سنت وقف که یک موضوع دینی و فرهنگی است، ابراز داشت: سازمان اوقاف، باید پیرامون وقف به صورت تخصصی وارد شود، و ستادی ویژه تشکیل دهد، تا این سنت در جامعه احیا گردد.

باید آسیب شناسی پیرامون کمرنگ شدن وقف در جامعه صورت بگیرد

وی خطاب به سازمان اوقاف، اشاره کرد: این سنت باید در جامعه گسترش پیدا کند که به سبب آن، بسیاری از مشکلات اقتصادی  مستمندان، حل خواهد شد، این سازمان باید به صورت تخصصی، موضوع وقف را نشر دهد و نتایج آن را به جامعه ارائه دهد،باید آسیب شناسی پیرامون کمرنگ شدن  وقف در جامعه صورت بگیرد.

حجت الاسلام نظری در پایان این صدقه جاریه را ضروری دانست و گفت: وقتی انسان، چیزی را وقف می‌کند، ذخیره ای برای آخرت خواهد داشت که خداوند جبران خواهد کرد. انسان می‌تواند از دو ظرفیت وقف، عام و خاص استفاده کند که هم برای فرزندان و آخرت خود، قدمی برداشته است./955/ت303/س

ارسال نظرات