۲۲ مهر ۱۳۹۲ - ۱۸:۰۲
کد خبر: ۱۸۷۲۲۴

چند خبر کوتاه از جامعةالمصطفی العالمیه

خبرگزاری رسا ـ راه اندازی مرکز تحقیقاتی در حوزه تطبیق اقتصاد ژاپن و اقتصاد اسلامی، جلسه درس اخلاق در مدرسه عالی المصطفی مشهد و برگزاری کارگاه فرهنگ ایثار در مدرسه نرجس(س) برخی از اخبار جامعةالمصطفی العالمیه است.
جامعةالمصطفي العالميه
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعةالمصطفی، حجت‌الاسلام رجایی، معاون پژوهش جامعةالمصطفی در ابتدای نشست تخصصی «تعاملات اقتصادی ایران و ژاپن» با موضوع بررسی چگونگی رشد و توسعه ژاپن، ضمن ارائه گزاشی اجمالی از سیستم های بانکی در کشور ژاپن، گفت: سیستم بانکداری ژاپن از جمله سیستم های معدودی است که در آن، نرخ بهره به صاحبان پس انداز پرداخت نمی شود و وام های پرداختی در این بانک ها به صورت کارمزد صورت می گیرد.
وی با ابراز امیدواری از افزایش ارتباط علمی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و ژاپن، تصریح کرد: سیاست دو کشور ژاپن و جمهوری اسلامی ایران بر توسعه روابط علمی این دو کشور استوار است.
 معاون پژوهش جامعه المصطفی ادامه داد: امیدواریم برگزاری چنین نشست هایی آغازی بر گسترش روابط علمی حوزه های علمیه و دانشگاه های ژاپن باشد.
معاون پژوهش جامعةالمصطفی با اشاره به راه‌اندازی مرکز تحقیقاتی در حوزه تطبیق و مقایسه اقتصاد ژاپن و اقتصاد اسلامی در دانشگاه کیو(KEIO) ژاپن افزود: این مرکز، مطالعات و تحقیقات خود را با محوریت، یافته‌های اقتصاد اسلامی و سیاست‌های اجرا شده در کشور ژاپن انجام خواهد داد.
حجت‌الاسلام رجایی در پایان ضمن تأکید بر معرفی اقتصاد اسلامی خاطرنشان کرد: در دانشگاه‌های ژاپن، توان زیادی برای الگو سازی ایده‌های اقتصادی وجود دارد، می‌توان از این تجربه در راستای عملی کردن، ایده‌های اقتصاد اسلامی در قالب مدل‌های اقتصادی نو استفاده کرد.
برگزاری کارگاه فرهنگ ایثار در مدرسه نرجس(س)
بخش فرهنگی مدرسه علمیه نرجس(س)، اقدام به برگزاری کارگاه ایثار با سخنرانی «دکتر یارمحمدی»، در جمع طلاب، استادان و کادر اداری این مدرسه کرد.
دکتر یارمحمدی در ابتدا به تعریف فرهنگ ایثار از نگاه مقام معظم رهبری پرداخت و گفت: همیشه از خدا بخواهید که در احسن حال باشید، بزرگ‌ترین قربانی جنگ جهانی اول ایران بود که بین هشت تا 10 میلیون نفر به علت قحطی و سوء تغذیه مردند و علت این قحطی انگلیس بود، زیرا ایران تأمین‌کننده‌ مواد غذایی دولت بریتانیا بود که کشور ایران را اشغال کرده بودند.
وی افزود: انگلیس از این قحطی استفاده کرد تا بر ایران سلطه پیدا کند، زیرا انگلیس اجازه‌ واردات مواد غذایی به ایران را هم نداده علاوه برآن دستور آتش زدن خرمن‌ها و درو کردن علف‌ها را می‌داد، به همین دلیل 40 درصد از بی‌غذایی یا بیماری‌های ناشی از بدغذایی طی دوسال مردند، ما ظرف دوسال هشت تا 10 میلیون کشته دادیم درحالی‌ که اعلام بی‌طرفی کرده بودیم و نمی‌خواستیم زیر سلطه برویم، در دوران دفاع مقدس نیز طی هشت سال 280هزار نفر کشته دادیم درحالی که با استکبار جهانی می جنگیدیم.
یارمحمدی ادامه داد: باید نسبت به مطالعه تاریخ ایران احساس نیاز کنید، درگیرش بشوید و به دیگران اطلاع بدهید، باید قصه‌های جنگ را بدانید زیرا سبب می‌شود برای آینده برنامه پیدا کنید، باید فرهنگ دفاع مقدس و ایثار فضای تنفسی ما باشد و با آن زندگی کنیم، دشمن را باید شناخت، دشمن را یا نمی‌شناسیم یا خوب نمی‌شناسیم، بالاترین ضربه‌ها را در تاریخ مردم به آن علت می‌خورند که دشمن را نمی شناسند.
وی در ادامه درباره شناخت دشمن گفت: در زیارت عاشورا، چهار دشمن به ما معرفی می‌شود که باید خوب بشناسید، اول مؤسس ظلم یعنی طراح و برنامه ریز که فکر می‌کند و فکر شما را می خواند و به آن خط می‌دهد، دوم محروم کننده از مقام، که ترور سیاسی می‌کند، سوم قاتلان ائمه(ع) که ترور فیزیکی می‌کنند و چهارم تمکین کنندگان در کشتن، کسانی که مشروعیت و رضایت به ظلم می‌دهند.
سخنران این کارگاه ادامه داد: در دوران دفاع مقدس هر چهار گروه به ما حمله کردند، مرعوب تلاش دشمن نشوید، اول خودتان را پیدا کنید، دستتان را پرکنید، باحوصله، با توکل وارد فضا شوید و از خانواده خودتان شروع کنید.
وی علت سقوط دولت‌ها، سازمان‌ها و ارگان‌ها را غفلت از اصول، مقدم دانستن ناشایست‌ها، غرور و به تأخیر انداختن شایسته‌ها برشمرد و گفت: پیشرفت با خوشی حاصل نمی شود، جنگ یک حادثه‌ پرخسارت است که بالاترین خسارت در بین این خسارت‌ها ذلت و هزیمت معنوی است و در صورتی ایجاد می‌شود که عزم ملی و خردمندی سردمداران نباشد.
یارمحمدی در ادامه بیان داشت: بسیاری از حوادث عظیم دوران جنگ در خانه‌ها و پشت جبهه‌ها رخ داد که شامل نقش زنان در خانه و جنگ، رسیدگی به منزل، پشتیبانی مردمی از جنگ، ازدواج با ایثارگران، امداد و درمان رزمنده، زندگی در کنار جنگ می‌شود؛ مقام معظم رهبری می فرمایند «اگر زن‌ها حماسه جنگ نمی‌سرودند و جنگ در میان خانه‌ها، ارزش تلقی نمی‌شد مردها اراده رفتن پیدا نمی کردند».
وی در پایان عنوان داشت: باید تاریخ جنگ را مطالعه کرد، باید قصه‌های جنگ را خواند و با مستنداتی که از آن در اختیار داریم با کمک‌گیری از تجربه خبرگان، فرهنگ جنگ را نشر داد و منتقل کرد، این فرهنگ باید در بین ما بماند و گرنه اگر فرهنگ بیگانه بر ما مسلط شود خسارتی بزرگ‌تر که از دست دادن جوان‌ها است را متحمل خواهیم شد و یک جلوه از این فرهنگ ایثار در خانه‌های ما در دوران دفاع مقدس یافت می‌شود.
فتواهای نوظهور حاصل دور شدن از مکتب اسلام ناب است
حجت‌الاسلام والمسلمین طبسی در مراسم بزرگداشت شهادت امام محمد باقر(ع) که در مجتمع آموزش عالی فقه برگزار شد، نسبت به افکار ارتجاعی وهابیت تکفیری هشدار داد.
حجت‌الاسلام والمسلمین نجم‌الدین طبسی، در مراسم بزرگداشت شهادت امام محمد باقر(ع) که به همت اداره فرهنگی هنری مجتمع آموزش عالی فقه در مسجد این مجتمع برگزار شد، با اشاره به مکتب غنی ائمه هدی(ع)، اظهار کرد: دور شدن از مکتب ناب اسلام و اهل‌بیت(ع) منجر به ظهور فتواهای نوظهور و دور از ذهنی گردیده است که نتیجه آن را می‌توان به عیان در آثار فتوای جهاد نکاح در فتنه سوریه مشاهده کرد.
وی افزود: حاصل خلط احکام شریعت آن شده است که در فجایع سوریه، زنان و کودکان بی‌گناه سر بریده شدند، اما هنگام برداشتن پوشش این بانوان مقتول، به هم می‌گفتند که آنها نامحرم هستند و این کار حرمت دارد.
این پژوهشگر حوزه با اشاره به سوءقصد به قبور مطهر ائمه هدی(ع) و امامزادگان در عراق و سوریه، بیان کرد: مشکل تکفیری‌ها با صاحبان این قبور مطهر است و مؤید این نظریه قبور بزرگان اهل‌سنت در سوریه است که از تخریب به دور مانده‌اند.
استاد درس خارج جامعةالمصطفی با یادآوری موهبت انتقال علوم امام باقر(ع) و امام صادق(ع) به پیروان خود، بیان کرد: تکفیری‌ها درصدد نفوذ عقائد انحرافی خود در کشورهای اسلامی هستند، اما بدانند با اشتباهات فاحشی که انجام می‌دهند، به وعده الهی، در آینده نزدیک اسلام نابی که همان مکتب اهل بیت(ع) است در سراسر ممالک اسلامی گسترده خواهد شد.
فراخوان پژوهشنامه تبلیغی ارتباطی جامعةالمصطفی
پژوهشنامه تبلیغی ارتباطی جامعةالمصطفی العالمیه، از استادان و فرهیختگان اهل قلم در عرصه دانش ارتباطی تبلیغی برای ارائه آثار علمی پژوهشی دعوت به همکاری کرد.
محققان می‌توانند آثار خود را با موضوعات «آسیب شناسی و نقد و بررسی نظریه‌ها و اندیشه‌های ارتباطی در عرصه تبلیغ دینی»، «آینده پژوهشی در عرصه ارتباطات و تبلیغ دینی در سطح جهانی»، «تبیین چالش‌ها و مسائل فراروی حوزه ارتباطات و تبلیغ اسلامی»، «نظریه پردازی و تولید دانش ارتباطی و تبلیغی بر مبنای آموزه‌های اسلامی» و «ظرفیت‌های دانش ارتباطی به مثابه ابزار و روشی در خدمت تبیین و تبلیغ دین»، به اداره نشریات مؤسسه آموزش عالی علوم انسانی، واقع در بلوک 2 مجتمع امین (سه راه سالاریه)، ارائه کنند.
علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره 32133268-025 تماس حاصل کنند.
جلسه درس اخلاق در مدرسه عالی المصطفی مشهد
جلسه درس اخلاق در مدرسه عالی برادران جامعةالمصطفی مشهد، با حضور حجت‌الاسلام دست پروری برگزار شد.
حجت‌الاسلام دست پروری در این جلسه درس اخلاق اظهار داشت: امام جواد الائمه(ع) فرمودند: «شیعیان ما اهل هدایت، تقوا، خیر و اهل فتح و ظفر هستند.
وی سه عامل هدایت، تقوی و اهل کار خیر بودن را موجب سعادت و پیروزی دانست و ابراز داشت: شیعیان به ویژه طلاب باید راه رابشناسند و در مسیر صحیح حرکت کنند و دیگران را نیز در این مسیر هدایت کنند.
این استاد اخلاق افزود: خداوند در آیات پایانی سوره فرقان 14 صفت برای عباد رحمن برمی‌شمارد و در پایان می فرماید «و جعلنا للمتقین اماما؛ یعنی مؤمنان باید اخلاق عملی داشته باشند، امام یعنی جلو دار و این لباس باید بر تن کسی باشد که توانایی جلو دار شدن را دارد».
وی ادامه داد: ما باید جلودار باشیم در خانه و خانواده، فامیل، محله و در اجتماع و برای جلودار شدن علم لازم است ولی کافی نیست و تقوا نیز لازم است و دستیابی به تقوای الهی نیاز به عمل دارد که از آن به عنوان اخلاق عملی یاد می‌شود.
مسابقه کتابخوانی «عاشورا پژوهی»
معاونت پژوهش مؤسسه زبان و فرهنگ شناسی مسابقه کتابخوانی با عنوان«عاشورا پژوهی» را برگزار می‌کند.
این مسابقه از کتاب نهضت عاشورا(تحریف‌ها و شبهه‌ها) به تألیف محققین گروه تاریخ مرکز مطالعات حوزه است.
گفتنی است، زمان برگزاری مسابقه 29 آبان سال جاری است و علاقه‌مندان می توانند جهت ثبت نام تا تاریخ 20 آبان به کارشناس معاونت پژوهش آقای وفایی مراجعه کنند.
شایان ذکر است، به نفرات برگزیده در دو سطح طلاب و کارمندان جوایزی اهدا خواهد شد./907/پ203/ی
ارسال نظرات