تشکیل مجمع خیران حوزه علمیه، ضروری است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، رییس شورای استانی حوزه های علمیه استان خراسان شمالی، در نشست هم اندیشی حوزه علمیه با صاحبنظران اجرایی و چهره های فرهنگی و اجتماعی این استان که عصر دو شنبه با هدف ارتقای کمی و کیفی حوزه های علمیه خراسان شمالی برگزار شد، بر لزوم ارتقای کمی و کیفی فعالیت های حوزه های علمیه در این استان تأکید کرد.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی، با اشاره به نقش محوری حوزه های علمیه برای روشنگری و هدایت جامعه، گفت: اگر جامعه ای بخواهد رشد کند باید فرهنگ در آن جامعه تقویت شود و از آنجایی که حوزه های علمیه یکی از ارکان اصلی نظام اسلامی در تقویت باورهای دینی و هنجارهای اخلاقی محسوب می شوند؛ باید از همه امکانات استفاده شود تا این نهاد مقدس بتواند کما فی السابق به رسالت خطیر خود در عرصه تبلیغ دین و آموزه های بلند اسلامی عمل کند.
امام جمعه بجنورد در ادامه بیان کرد: حوزه های علمیه در طول تاریخ مستقل بوده و وابسته به حکومت ها نبوده اند و امام راحل(ره) نیز بارها بر استقلال حوزه های علمیه تأکید داشته اند.
حجت الاسلام یعقوبی با اشاره به جمله ای از استاد شهید مرتضی مطهری(ره) که فرمود«حوزه های علمیه از نظر معنوی به خدا و از نظر مادی به مردم وابسته هستند»، خاطرنشان کرد: مردمی بودن این نهاد مقدس باعث شده است همه اقشار جامعه آن را از خود دانسته و برای پیشبرد اهداف مقدس آن تلاش کنند و امروز که بیش از چند قرن از عمر حوزه های علمیه می گذرد شاهد آن هستیم که تمامی امورات مادی آن توسط خیرین و توده مردم اداره می شود.
وی که در جمع مسؤولان و خیران سخن می گفت، ابراز داشت: همانگونه که در فرمایشات مقام معظم رهبری در جمع مردم و علما بیان شده است، استان خراسان شمالی به رغم نوپا بودن، دارای ظرفیت های زیادی است و در صورت شناخت دقیق این ظرفیت ها می توان از آنها در مسیر ترقی جامعه استفاده کرد.
امام جمعه بجنورد، شکل گیری مجمع خیران در حوزه علمیه و سوق دادن موقوفات به سمت و سوی حوزه علمیه برای توسعه کمی و کیفی مدارس علمیه و رسیدن به حوزه ای که مورد توجه مقام معظم رهبری است را یک ضرورت حتمی خواند.
حجت الاسلام حجت سالاری مکی، مسؤول نمایندگی مدیریت حوزه علمیه خراسان شمالی نیز در این نشست ضمن ارائه گزارش مختصری از وضعیت مدارس علمیه استان توسعه همه جانبه مدارس علمیه را نیازمند همت همه دستگاهها و اقشار مختلف دانست و ابراز امیدواری کرد: با راه اندازی مجمع خیران و فراهم کردن زیر ساخت های آموزشی فرهنگی گامی مؤثر در راستای ارتقای حوزه علمیه خراسان شمالی برداشته شود.
گفتنی است، در خراسان شمالی سیزده مدرسه حوزوی خواهران و برادران با 260 طلبه خواهر و 660 طلبه برادر وجود دارد.
همچنین حدود هزار طلبه و مدرس خواهر و برادر نیز در حوزه های علمیه این استان در حال تدریس هستند./9314/