اجلاسیه معاونان آموزش و پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور برگزار شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اجلاسیه معاونان آموزش و پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور یکشنبه دوم تیرماه به همت دبیرخانه مشترک اجلاسیه مدیران حوزههای علمیه و به میزبانی حوزه علمیه استان تهران در اردوگاه شهید حقانی کرج برگزار شد.
در این اجلاسیه حجتالاسلام عبدالکریم فرهانی، معاون آموزش و امور حوزههای علمیه ابراز داشت: در شورای معاونان مصوبهای داریم تا مکالمه عربی، قرائت قرآن و نماز و احکام را جهت طلاب جدیدالورود کارشناسی کنیم و برای آن طرحی بدهیم و بحث جدی ما است که درصدد هستیم سال آینده آن را اجرایی کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما در حوزه رشته تخصصی تبلیغ، قضا، تاریخ، کلام و فلسفه داشتیم اما رشته تخصصی فقه نداشتیم، ابراز داشت: فقه باید به شکل یک رشته تخصصی طراحی شود تا استعدادهای حوزه تنها به سمت سایر رشتههای تخصصی نرود.
بر اساس این گزارش در این اجلاسیه حجتالاسلام سید محمد باقر خسروشاهی، مدیر حوزه علمیه استان تهران تبلیغ در مساجد، مدارس و برگزاری جلسات با مدیران آموزش و پرورش، ائمه جمعه و مدیران مدارس، تهیه تیرز تلویزیونی و مصاحبه رادیویی را از جمله تلاشهای صورت گرفته در جهت پذیرش حوزه علمیه استان تهران عنوان کرد و گفت: تلاش ما در مدیریت حوزه علمیه استان تهران این است که این حوزه را به سابقه قدیمی و جایگاه رفیع علمی خود برگردانیم.
وی همچنین در بیان پیشنهاداتی به حوزه علمیه کشور، ابراز داشت: تصمیمات نباید یکطرفه باشد و حتما میبایست در تصمیمات و برنامهریزیها با مدیران استانی مشورت شود زیرا آنها در متن کار هستند.
همچنین حجتالاسلام مجتبی فاضل، مدیرکل امور اساتید معاونت آموزش و امور حوزههای علمیه در این اجلاسیه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در سفر به استان کرمانشاه فرمودند چه خوب است که فضلا به استان خود جذب شوند، گفت: نخستین استانی که در این زمینه قدم برداشت، گلستان بود.
وی به برگزاری آموزشهای با خدمت اشاره کرد و بیان داشت: ما اعلام کردیم که هر استانی که ظرفیت و آمادگی برگزاری کارگاهها و آموزشهای ضمن خدمت را دارد، به مرکز اعلام کند.
این گزارش میافزاید حجتالاسلام محمد نودری، مدیرکل نظارت و ارزیابی معاونت آموزش و امور حوزههای علمیه در این اجلاسیه از تدوین برنامه آموزشی جدید سطح یک، دو و سه حوزه علمیه خبر داد و گفت: برنامه سطح دو و سه حوزه علمیه نیز آسیب شناسی شده و بر اساس آن برنامه جدید سطح دو و سه در معاونت آموزش و امور حوزههای علمیه تدوین و برای تصویب خواهی به شورای عالی حوزههای علمیه ارسال شده است.
وی ابراز داشت: در بخش ارزیابی آموزشی مدارس علمیه شاخصهای ارزیابی تدوین و توسط شورای گسترش مصوب و از طریق مدیر محترم حوزههای علمیه به استانها ابلاغ شده است.
لازم به است پیش از ظهر امروز در این اجلاسیه سه کارگروه تخصصی با حضور معاونان آموزش و پژوهش حوزههای علمیه سراسر کشور برگزار شد که کارگروه اول سرفصلهای ارتقاء حکم، دانش افزیی و جذب و گزینش استاد، کارگروه دوم سرفصلهای سرفصل رشتهها، مجوزات رشته نحوه تبدیل مجوز موقت به دائم و کمیتههای مدارجی و کارگروه سوم سرفصلهای نظارت بر مدارس، شاخصهای نظارتی و ارتقاء را شامل میشد./956/پ202/ی