۰۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۱:۴۴
کد خبر: ۱۵۸۱۷۳
کارشناس مسائل خاورمیانه؛

سیاست تحریم و فشار علیه ایران به جایی نمی رسد/ غرب بهانه جویی را کنار بگذارد

خبرگزاری رسا ـ تحلیل‌گر مسائل استراتژیک با ناکارآمد خواندن فشارها و تحریم‌ها علیه ملت ایران به کوتاهی آژانس در زمینه حفظ اسرار هسته‌ای ایران و سوء استفاده تروریست‌ها از آنها اشاره کرد و درخواست مجدد آنها مبنی بر بازدید از مراکز هسته‌ای را به نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران معنا کرد.
سیاست تحریم و فشار علیه ایران به جایی نمی رسد/ غرب بهانه جویی را کنار بگذارد

سید رضا میرطاهر، کارشناس مسائل استراتژیک در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به برگزاری دور جدید مذاکرات میان ایران و گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان، به تلاش غرب برای محدود و یا متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرد و در بیان علل این‌ تلاش‌ها گفت: با وجود فتوای مقام معظم رهبری مبنی بر حرمت تولید و استفاده از سلاح هسته‌ای غربی ها به دنبال بهانه هستند و بر حرف های خود اصرار می‌ورزند.

وی با اشاره به بهانه سران دولت‌های غربی مبنی بر وجود گزارشاتی از سازمان‌های اطلاعاتی غربی اظهار داشت: بر اساس این اطلاعات که توسط آژانس مطرح شده ادعا می‌کنند شواهدی همچون وجود برخی تأسیسات هسته‌ای در پارچین که در حال حاضر تخریب شده به دست آمده و در آنجا انفجاراتی با قدرت زیاد انجام شده و همچنین از وجود برخی مدارک در زمینه طراحی کلاهک هسته‌ای توسط ایران دم می‌زنند.

این تحلیل‌گر مسائل خاورمیانه افزود: دولت‌های غربی علاوه بر این مسائل به خرید برخی اقلام به صورت قاچاق و از طریق بازار سیاه توسط ایران اشاره می‌کنند که این بیانگر دیدگاه منفی آنها در زمینه برنامه گسترده غنی سازی 20 درصدی بوده و تصور می‌کنند ایران برای دستیابی به تسلیحات هسته‌ای تلاش می‌کند.

وی همچنین به پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این مسائل اشاره کرد و ابراز داشت: درباره گزارشات ادعایی از سوی آژانس همواره این مسأله مطرح می‌شود که آنها باید ادله و اسناد این ادعا را در دسترس ایران قرار دهند اما آژانس صرفا با بیان ادعاهای خود خواهان توضیح ایران در این زمینه است بدون این‌که هیچ‌گونه ادله‌ای در این مورد به ایران ارائه دهد.

میرطاهر همچین با اشاره به شبهات مطرح شده درباره سایت نظامی پارچین و اعلام آمادگی کشورمان جهت بازدید این سایت توسط نیروهای آژانس و انجام این بازدیدها بیان داشت: با وجود اذعان آنها مبنی بر نبود هیچ‌گونه موردی دال بر فعالیت‌های هسته‌ای از طریق آزمایشات ذرات رادیواکتیو در محل این سایت تکرار مجدد این درخواست از سوی آنها به معنای نقض حاکمیت ایران و تلاش آژانس برای دسترسی به اماکن محرمانه و نظامی ایران شمرده می‌شود.

وی سوء سابقه آژانس بین المللی انرژی اتمی را در زمینه حفظ اسرار هسته‌ای ایران متذکر شد و بیان داشت: متأسفانه تاکنون بارها شاهد درز این اطلاعات از طریق آنها بود‌ه‌ایم، بنابراین جمهوری اسلامی ایران حق دارد در مورد درخواست آنها برای بازدید از سایت پارچین احتیاط کرده و آن را منوط به شکل‌گیری مدالیته‌ای جدید ما بین ایران و آژانس کند تا در این بین دو طرف به توافق برسند.

این کارشناس مسائل استراتژیک در بخش دیگری از سخنان خود به تشدید فشارها از سوی سران دولت‌های غربی‌ به ویژه آمریکا و اتحادیه اروپا ظرف 18 ماه اخیر اشاره کرد و گفت:‌ آنها به تحریم‌های یک‌جانبه علیه ملت ایران در بخش‌های انرژی همچون نفت و گاز و بانکی، بیمه‌ای، حمل و نقل دریایی و از همه مهمتر در زمینه خرید و فروش فلزات صنعتی همانند فولاد و آهن و یا انواع دیگر فلزات گران‌بها پرداخته‌اند.

وی اضافه کرد: به طور مشخص می‌توان گفت آنها می‌خواهند جمهوری اسلامی ایران را با توجه به این‌که کشوری صنعتی محسوب شده و نیاز مبرم به این‌گونه کالاها به ویژه فلزات صنعتی دارد تحت فشار شدیدی قرار دهند تا به هدف نهایی خود که همان تسلیم ملت ایران در مقابل خواسته‌های آنها است دست یابند اما تجربه نشان داده که ملت ایران به هیچ وجه در مقابل فشارهای این‌چنینی کوتاه نیامده و کماکان بر حقوق هسته‌ای خود تأکید دارد.

میرطاهر در ادامه با تأکید بر این‌که اطلاعات افشا شده از سوی آژانس همچون اسامی دانشمندان و متخصصان هسته‌ای یا مشخصات سایت‌ها باعث سوء استفاده سازمان اطلاعاتی اسرائیل و‌ موساد شده و توانسته‌اند توسط عوامل خود در ایران برخی از این دانشمندان را ترور کنند اظهار داشت: بنابراین کشورمان همواره درباره در اختیار گذاشتن اطلاعات به آژانس با احتیاط برخورد کرده و بر مخفی ماندن اطلاعات توسط آنها تأکید می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضع دوجانه روسیه در قبال پرونده هسته‌ای ایران اشاره کرد و ابراز داشت: روس‌ها اساسا به دنبال حل و فصل سیاسی مسأله هسته‌ای ایران هستند، زیرا منافع آنها اقتضا می‌کند از تشدید بحران هسته‌ای ایران و تبدیل آن به منازعه‌ای فراگیر و یا حتی درگیری نظامی احتراز شود، بنابراین از یک سو با  تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران مخالفت کرده و از سوی دیگر همواره از طرف ایرانی خواسته‌اند در مورد درخواست‌های آژانس و قطع‌نامه‌های شورای امنیت نرمش و انعطاف نشان دهد.

کارشناس مسائل استراتژیک بیان داشت: طبیعتا روس‌ها به دنبال پیشنهادی هستند که پیش از این سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه به عنوان پیشنهاد گام به گام از آن یاد کرده و بر اساس این پیشنهاد در قبال دادن امتیازاتی به ایران،‌ جمهوری اسلامی نیز متقابلا برخی از خواسته‌های گروه 5+1 را برآورده خواهد ساخت.

وی افزود: البته تجربه گویای این مسأله است که عملا طرف‌های غربی در گروه 1+5 به این رویکرد روسیه اعتقادی نداشته و علامت بر آن سیاست تشدید فشار علیه ملت ایران در دو سال اخیر نشانه بارز رویکرد آمریکایی‌ها در این مسأله است./908/ت301/ج

ارسال نظرات