۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۴۳
کد خبر: ۱۵۱۶۳۴

نگارش فرهنگ‌نامه تحلیلی وجوه و نظایر در قرآن به اتمام رسید

خبرگزاری رسا ـ فرهنگ‌نامه تحلیلی وجوه و نظایر در قرآن به همت حجت الاسلام کوثری، عضو هیأت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن نوشته شده است.
مركز فرهنگ و معارف قرآن
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، حجت‌الاسلام کوثری، عضو هیأت علمی مرکز فرهنگ و معارف قرآن گفت: وجوه و نظایر یکی از زیرمجموعه های علوم قرآن است که در رابطه با آن کتاب‌های فراوانی نگاشته شده است، ابن جوزی در تعریف وجوه و نظایر می‌نویسد: وجوه و نظایر عبارت از این است که یک شکل و حرکت خاص در مواضعی از قرآن آمده باشد ولی در هر مورد از آن معنایی مغایر معنای مورد دیگر اراده شده باشد، به عنوان مثال کلمه «امر» و «امت» بدون تغییر در لفظ و اعراب در آیاتی از قرآن آمده است، اما در یک آیه به معنای جمعیت و گروه خاص و در آیه‌ای دیگر به معنای مدت و زمان آمده است و چون لفظ آن آیات مربوطه نظیر یکدیگر است نظایر اطلاق شده و از جهت این که معانی مختلف است وجوه نام نهاده شده است.
وی با اشاره به این که کتاب‌های موجود در این زمینه نواقص و ایراداتی دارند، اظهار داشت: این کتاب‌ها دارای برخی ایرادات هستند که عبارتند از موارد ذیل است.
 در کتاب‌هایی که با این موضوع نگاشته شده‌اند فقط به ذکر معانی کلمات پرداخته شده و به مستندات آن اشاره نشده است و در بسیاری از موارد مبانی شیعه لحاظ نشده است.
از روایات اهل بیت(ع) که دربیان معنا و تعیین مصداق کلمات است، سخنی به میان نیامده است.
وی همچنین در مورد وضعیت پروژه افزود: این فرهنگ‌نامه به اتمام رسیده و در مرحله ارزیابی و نظارت است./907/د102/پ
ارسال نظرات