فرزند صالح و شایسته از آثار لقمه حلال است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید علیرضا تراشیون، مسؤول فرهنگی مجتمع کریمه اهلبیت(ع) شب گذشته در همایش خانواده قرآن آموزان که به همت مرکز قرآن و عترت کریمه اهلبیت(ع) در حرم مطهر حضرت معصومه(س) به مناسبت سالروز پیوند آسمانی امیرمؤمنان(ع) و حضرت زهرا(س) برگزار شده بود با طرح پرسش«چگونه میتوانیم فرزند صالح داشته باشیم»، گفت: داشتن فرزند صالح که شنونده کلام حق و حرکت کننده در مسیر الهی باشد آرزوی هر پدر و مادری است.
وی ادامه داد: برای اینکه ما بتوانیم در تربیت فرزندان خود موفق باشیم ابتدا باید زمینه لازم جهت پذیرش این ظرفیت را در آنها ایجاد کنیم و کلید واژه مهم که بتواند ظرفیت لازم جهت تربیت فرزندان را ایجاد کرد توجه به لقمه آنها است.
این مشاور خانواده ابراز داشت: قرآن کریم، سخنان ائمه(ع) و سیره عملی علما و بزرگان دین یکی از کلید واژهها جهت تربیت فرزند شایسته را وابسته به خوراک پاک چه در ظاهر و چه در باطن فرزندان میداند.
حجتالاسلام تراشیون با اشاره به واقعه کربلا خاطرنشان کرد: مهمترین دلیلی که سبب شد تا کوفیان سخن حق فرزند پیامبر(ص) که بهترین و حقگوترین فرد و کلامش کلام حق بود را نشنوند به جهت ارتزاق آنها از لقمه حرام بوده است.
نسل پاک و شایسته از آثار لقمه حلال است
وی اضافه کرد: فردی که به وسیله لقمه حلال رشد و نمو کرده باشد ظرفیت لازم جهت پذیرش تربیت خوب را خواهد داشت, همانگونه که مطالعه سیره زندگی علما و بزرگان نشان از این است که والدینشان در لقمهای که به فرزندان خود تهیه میکردند توجه ویژهای داشتهاند.
این استاد حوزوی یادآور شد: در تاریخ منقول است وقتی شیخ انصاری به مرجعیت عامه شیعیان رسید عدهای از بانوان نزد مادر شیخ رفته و دلیل موفقیت و رسیدن شیخ انصاری به مرجعیت عامه شیعیان را از او جویا شدند، مادر شیخ انصاری در پاسخ به پرسش آنها گفت: در دوران شیرخوارگی شیخ هیچگاه بدون وضو به او شیر ندادم به گونهای که در زمستان برای وضو گرفتن یخهای حوض را میشکستم.
مسؤول فرهنگی مجتمع کریمه اهلبیت در ادامه به بررسی رابطه لقمه حلال و داشتن نسل پاک و شایسته پرداخت و بیان داشت: لقمه حلال افزونبر آنکه در روز قیامت آثار زیادی خواهد داشت در دنیای مادی نیز بر خوبی و بدی نسل اثر خواهد داشت.
وی افزود: کسی که به دنبال کسب حرام میرود در واقع نوعی دهن کجی به فرمودههای خداوند متعال و تکذیب آیات قرآن کریم میکند زیرا خداوند در قرآن میفرماید «هیچ جنبندهای در زمین نیست مگر اینکه خداوند روزیاش را میدهد».
کم شدن روزی به سبب گناهان است
حجتالاسلام تراشیون انجام گناه از سوی فرد و گناهان دیگران را سبب کم شدن روزی افراد برشمرد و تصریح کرد: گناهی که خود فرد انجام میدهد سبب کم شدن روزی و شرمندگی او در محضر خداوند خواهد شد، امیرمومنان(ع) در فراضی از دعای کمیل فرموده «خدایا ببخش گناهانی را که نعمتهای را تغییر داده و کم میکند».
وی تأکید کرد: در برخی موارد نیز به سبب انجام گناه دیگران روزی فرد کم میشود، مانند نپرداخت خمس و زکات از سوی افراد غنی که سبب کم شدن روزی افراد فقیر خواهد شد، در روایتی از امام صادق(ع) وارد شده «اگر فردی یک درهم حق دیگران بر گردنش باشد در روز قیامت هفتصد نماز مورد قبول او پذیرفته نمیشود».
تربیت فرآیند است نه اتفاق
این مشاور خانواده در پایان ابراز داشت: تربیت یک فرآیند است نه اتفاق، و یک فرد به صورت اتفاقی خوب یا بد نمیشود مانند شخصیت بزرگواری همچون امام خمینی(ه) که ثمره 150 سال تلاش اجداد بزرگوارشان در جهت کسب حلال و دقت در لقمههای خود بوده است./993/ پ202/ن