۲۰ مهر ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۸
کد خبر: ۱۴۲۲۹۰
نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان (17)؛

طلبه نباید به دنبال گرفتن مدارک دانشگاهی برود

خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت‌الله سبحانی در پاسخ به پرسشی درباره اخذ مدارک دانشگاهی گفت: مدارک حوزه، مدارک معتبری است و با وجود این مدارک معتبر، نباید یک طلبه از درس‌های اصلی خود غافل شود و به دنبال گرفتن مدرک دانشگاهی برود.
نسيم هدايت ، علي وافي

به گزارش خبرگزاری رسا، کتاب«نسیم هدایت، رهنمود‌های بزرگان به طلاب جوان» تدوین شده از سوی علی وافی، دربردارنده چهل پرسش و پاسخ درباره آداب و رموز طلبگی و صد‌ها نکته آموزنده درباره شیوه طلبگی است.

با توجه به اهمیت طرح این مباحث برای طلاب به ویژه طلاب جوان و تازه‌وارد به حوزه‌های علمیه، خبرگزاری رسا اقدام به انتشار بخشی از محتوای این کتاب کرده است.

در بخشی از این کتاب، حضرت آیت‌الله جعفر سبحانی تبریزی به این پرسش که«با توجه به تخصصی شدن علوم(به ویژه علوم انسانی که با علوم حوزوی مرتبط است) نظرتان درباره گذارندن دوره‌های تخصصی توسط طلاب و فظلا و اخذ مدارک دانشگاهی چیست؟» این‌گونه پاسخ داده است:فکر نمی‌‌کنم کسی با گذارندن دوره‌های تخصصی و داشتن تخصص در رشته‌ای، مخالف باشد. امروز، جهان، جهان تخصص است.

سابقا یک نفر طبیب در یک شهر، همه نوع نیازها را بر طرف می‌کرد. چشم پزشک بود، مشکلات گوش را هم حل می‌کرد، مشکلات گوارش را بر طرف می‌نمود، پزشکی بود با تجربه و به همه نیازها پاسخ می‌داد.

اما امروز، تابلوهای تخصص و فوق تخصص در و دیوار شهر را پر کرده است. الان دیگر کمتر کسی به پزشک عمومی مراجعه می‌کند، مگر این‌که بیماری مهمی نباشد. بنابراین علوم اسلامی هم نمی‌تواند در این مورد، عقب بماند. قهرا وقتی همه رشته‌ها، تخصصی شد، تفسیر هم تخصص می‌خواهد، کلام هم تخصص می‌خواهد، درسایر رشته‌های حوزوی هم تخصص لازم است. من متعقدم طلبه باید بعد از این که سطح را تمام کرد، یکی دو سال هم درس خارج خواند و مغز او، مغز حوزوی شد می‌تواند یکی از رشته‌ها را انتخاب کند و در چهار یا پنج سال به پایان رساند. بنابراین ما باید بین دروس عمومی و تخصصی جمع کنیمع وقتی دیدیم فکر، فکر حوزوی شده است، بگوییم دوره تخصصی را شروع کند وگرنه مثلا قبل از اتمام سطوح، در پی تخصص بودن، چندان مفید نخواهد بود.

اما این‌که برای گرفتن مدرک دانشگاهی، به دانشگاه بروند، این برای طلبه چندان مناسب نیست. اگر در زمان طاغوت، مرحوم دکتر بهشتی یا دکتر مفتح، اقدام به گرفتن مدارکی کردند، چون برای ورود به دانشگاه، جز اخذ مدرک، راه دیگری نبود. این‌ها ناچار شدند مدارک دانشگاهی را بگیرند تا بتواند در آنجا خدمت کنند و موفق هم بودند. ولی الان بحمدالله تمام مدارک حوزه، مدارک معتبری است و با وجود این مدارک معتبر، نباید یک طلبه از درس‌های اصلی خود غافل شود و به دنبال گرفتن مدرک دانشگاهی برود./971/پ203/ن

ارسال نظرات