۱۹ شهريور ۱۳۹۱ - ۱۷:۵۶
کد خبر: ۱۳۸۰۵۵
اخلاق، گمشده عصر ارتباطات (41)؛

کم‌کاری در اداره‌ها مصداق کسب مال حرام است

خبرگزاری رسا ـ استاد سطح عالی حوزه علمیه قم گفت: لقمه حرام اثر مستقیم در تربیت فرزندان دارد، محدود شدن استعداد، کم شدن تأثیرپذیری در امور معنوی و افزایش تمایلات ذاتی فرزندان به بدی و خشونت به سبب لقمه حرامی است که والدین برای آن‌ها فراهم می‌کنند.
اخلاق
حجت‌الاسلام علی زینتی، عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه(ص) با اشاره به اثرات لقمه‌ای حرام در زندگی افراد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا به بررسی لقمه‌ای حرام و دیدگاه اسلام نسبت به آن پرداخت و گفت:‌ لقمه حرام لقمه‌ای است که مطابق با قوانین شرع و حکم خدا به دست نیامده باشد.
وی افزود: خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها در اسلام یا حلال و یا حرام ذاتی، حرام عارضی یا به سبب نوع کسب، حرام می‌شوند که اسلام استفاده از تمام موارد حرام را به سبب زیان آن‌ها حرام دانسته است.
لقمه حرام اثر مستقیم در تربیت فرزندان دارد
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم در ادامه به اثرات لقمه حرام در امور تربیتی فرزندان پرداخت و ابراز داشت: لقمه حرام اثر مستقیم در تربیت فرزندان دارد، محدود شدن استعداد، کم شدن تأثیرپذیری در امور معنوی و افزایش تمایلات ذاتی فرزندان به بدی و خشونت به سبب لقمه حرامی است که والدین برای آن‌ها فراهم می‌کنند.
وی ادامه داد: هر مقدار خانواده‌ها در امور مالی و کسب ثروت بی‌توجه باشند همان مقدار در تربیت فرزندان خود ناموفق خواهند بود.
مستجاب نشدن دعا از اثرات لقمه حرام
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی سلب توفیقات الهی، نپذیرفتن سخن و موعظه معصوم(ع)، مستجاب نشدن دعا و اثر نداشتن نماز و عبادت را از اثرات دیگر لقمه‌ای حرام برشمرد و گفت: بعضی موارد یک لقمه مخلوط به حرام تا آخر عمر در وجود فرد باقی می‌ماند و تمام این موارد سبب تاریکی قلب که نتیجه‌ای آن مستجاب نشدن دعا و قرار گرفتن در سراشیبی سقوط از معنویت را در پی‌دارد.
وی اضافه کرد: در روز عاشورا از امام حسین(ع) سوال شد چرا مردم به سخنان شما گوش نمی‌دهند، ایشان جواب داد «چون شکم آنها از حرام پر شده دیگر حرف حق بر آن‌ها اثر ندارد».
کم‌کاری مصداق کسب مال حرام
حجت‌الاسلام زینتی از کم‌کاری برخی افراد در سازمان‌ها ابراز تأسف کرد و گفت: اگر یک تومان پول حرام در مسیر تغذیه استفاده شود تمام توفیقات الهی را سلب می‌کند، در روایت آمده «یک لقمه‌ای حرام تا چهل روز از انسان سلب توفیق می کند».
وی تاکید کرد: متاسفأنه در جامعه امروزی برخی افراد با ربا، کم فروشی، فریب مردم در اقتصاد و کم‌کاری در سازمان‌ها که مصداق بارز لقمه‌ حرام است تمام اموال خود را به حرام آلوده کرده و به خانواده نیز می‌دهند.
والدین رعایت حقوق دیگران را به فرزندان آموزش دهند
عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیة(ص) رفتار والدین را بهترین الگوی تربیتی برای آلوده نشدن فرزندان به لقمه حرام برشمرد و گفت: والدین باید با عمل، به فرزندان راه دین و رعایت حقوق دیگران را آموزش دهند.
وی ادامه داد: خانوادها با ایجاد بینش در نوجوانان و جوانان، امر به معروف به فرزندان هفت تا دوازده سال و با رفتار خود و مؤاخذه بسیار آرام، به فرزندان زیر هفت سال چگونگی برخورد با اموال دیگران و استفاده نکردن غیر شرعی را به آن ها نشان دهند.
پذیرش توبه در گرو پاک بودن از مال حرام است
استاد سطح عالی حوزه علمیه قم پذیرش توبه را در گرو پاک بودن بدن و جان از مال حرام دانست و گفت: در سلوک اخلاقی می‌گویند اگر فردی بخواهد توبه واقعی بکند، ابتدا باید جان و بدن خود را با ریاضت و شب‌زنده‌داری پاک کند تا توبه وی مورد قبول خدا قرار بگیرد.
این نویسنده و پژوهشگر حوزوی جبران حقوق دیگران را سبب پاک شدن مال مخلوط به حرام عنوان کرد و گفت: اگر فرد، مقدار مال و صاحب آن را بشناسد تنها راه آن جبران و برگرداندن مال است.
وی ابراز داشت: اگر فرد مقداری از مالش مخلوط به حرام باشد و صاحب آن را نشناسد باید با اجازه مرجع تقلید صدقه بدهد و نگه‌داشتن پول غصبی دیگران در نزد خود حرام است./993/ت302/ن
ارسال نظرات