در آستانه عید فطر؛
میزان فطریه از سوی آیتالله مکارم شیرازی اعلام شد
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تقلید میزان زکات فطره بر اساس قوت غالب گندم را دو هزار تومان و براساس برنج را شش هزار تومان برای هر فرد اعلام کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید، امروز در جلسه تفسیر قرآن کریم که با حضور اقشار مختلف مردم در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار شد، در آستانه عید سعید فطر، میزان زکات فطریه را اعلام کرد.
این مرجع تقلید با بیان اینکه پرداخت فطریه امری واجب است که در قرآن و روایات نیز به آن اشاره شده است، گفت: پرداخت زکات فطریه بر هر فرد مسلمان عاقل و بالغ که توانایی دارد واجب است.
این مفسر قرآن کریم پرداخت زکات فطره را از جمله شرایط قبولی روزه در ماه مبارک رمضان دانست و افزود: یکی از فواید پرداخت فطریه، بیمهکردن انسان در برابر حوادث مختلف در طول سال است و فرد با پرداخت این مبلغ کم خود را بیمه می سازد.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی در ادامه تاکید کرد: زکات فطریه بر اساس قوت غالب انسان باید پرداخت شود و قوت غالب نیز چیزی است که مردم شهر غالباً از آن تغذیه میکنند.
وی ابراز داشت: گندم و برنج مهمترین قوت غالب است، از این رو افراد باید برای هر نفر سه کیلوگرم گندم یا برنج به عنوان زکات فطریه پرداخت کنند.
حضرت آیتالله مکارم شیرازی اضافه کرد: بر اساس تحقیقاتی که انجام داده ایم هزینه سه کیلوگرم گندم دو هزار تومان و سه کیلوگرم برنج معمولی 6 هزار تومان میشود، در این صورت اگر مردم می خواهند به نیت گندم بدهند باید دو هزار تومان به عنوان زکات فطره پرداخت کنند و اگر می خواهند به نیت برنج پرداخت کنند نیز باید مبلغ شش هزار تومان را به عنوان زکات فطریه در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه پرداخت فطریه ضامن سلامتی انسان است و انسان به هر میزان در این راستا سرمایه گذاری کند به جا و خوب است، تاکید کرد: تمامی کسانی که زندگی شان تامین است باید زکات فطره پرداخت کنند.
وی تصریح کرد: نفقه برادر به برادر واجب نیست، مردم باید همه اینها را حساب کنند، حتی بچه های شیرخوار نیز باید حساب شوند، بچه ای که یک ساعت قبل از غروب آفتاب به دنیا آمده نیز باید حساب شود و فطریه او را باید پرداخت کرد اما جنین فطریه ندارد.
این مفسر قرآن کریم گفت: کسانی که زندگی شان تامین است پرداخت زکات فطره بر آنها واجب می شود، اما کسانی که کمبود دارند و به نوعی خرج شان بیش از درآمدشان است پرداخت زکات فطریه بر آنها واجب نیست و می توانند فطریه بگیرند. /924/پ203/ج
ارسال نظرات