گمشده پژوهشگران کشور خودباوری است
دکتر علی موحدیان، عضو هیئت علمی دانشگاه پردیس قم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا بیان داشت: سر و کار نداشتن پژوهشگران با مسائل و مشکلات واقعی جامعه موجب شده تا پژوهشها به صورت انتزاعی درآید و قابلیتهای کاربردی خود را از دست دهد.
این محقق علوم عقلی اظهار داشت: در جهان غرب به دلیل شیوع تفکر منفعتگرایی و سودگرایی، پژوهشهای انتزاعی کمتر دیده میشود اما در کشورهایی از جمله ایران که آرمانگرایی حاکم است، پژوهش های انتزاعی غوغا میکند.
این محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: پژوهشگر باید با تکیه بر فکر و اندیشه و تحقیق خود دست به ابتکار عمل زند و نظریهپردازی کند اما متاسفانه حالت رکود و تقلید در پژوهشگران دیده می شود و توقع دارند در غرب همه مسائل حل شود و جواب ها به راحتی با ترجمه به دست آنها برسد.
وی خودباوری را گمشده پژوهشگران عنوان کرد و بیان داشت: نباید نگاهمان به دهان اندیشمندان غربی باشد بلکه باید بر داشته های خود تکیه کنیم.
وی دیگر مشکل پژوهش دینی را نگاه های سطحی و ساده انگارانه توصیف کرد و بیان داشت: باید اذعان داشت که ما حق پژوهش را ادا نمی کنیم و با وجود اینکه درد دین و علم داریم اما حوصله کافی برای این امر نداریم.
وی بسیاری از پژوهشها را تکراری و دارای پیامهای کلیشه ای توصیف کرد و بیان داشت: تن آسایی موجب شده است تا دست به کارهای تازه نزنیم و بر مسیر تکرار مکررات سوار شویم.
وی توجه حوزه های علمیه به آیات، روایات و گنجینه عمیق علمی معارف اسلامی را خواستار شد و گفت: بخشی از شیوه پژوهش دینی این است که اثر گذاری منابع اسلامی را قبول کنیم.
این استاد فلسفه اظهار داشت: در صورت توجه حوزه های علمیه به علوم انسانی تحولی ژرف در حوزه علوم ایجاد و این علوم بارور خواهد شد.
محقق حوزه علمیه قم بیان داشت: متولیان امر پژوهش به جای بحثهای بودجه ای که گاه معلوم نیست کجا خرج می شود به برنامه ریزی توجه جدی تر داشته باشند.
وی در پایان اظهار داشت: در پژوهش مهم برنامه ریزی، اندیشیدن درست و داشتن برنامه و آینده نگری است. /909/ت302/ع