۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۳
کد خبر: ۱۰۳۷۲۲
با حضور مدیر شبکه قرآن و معارف سیما؛

همایش ایده‌پردازی قرآنی در اهواز برگزار شد

خبرگزاری رسا ـ‌ مدیر شبکه قرآن و معارف سیما اظهار داشت: در محتوا و بهره‌گیری از مبانی قرآنی در حوزه ساختار و برنامه‌سازی این شبکه نیازمند نوسازی و نوآوری مستمر است.
قرآن کريم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، سید محمدباقر پیشنمازی، مدیر شبکه قرآن و معارف سیما، یازدهم اردیبهشت در همایش ایده‌پردازی‌های قرآنی، با اشاره به ضرورت هم‌فکری فعالان قرآنی در بهبود برنامه‌های این شبکه، اظهار داشت: هر رسانه‌ای ارتباط دوجانبه با مخاطبان خود دارد. ما در محتوا و بهره‌گیری از مبانی قرآنی در حوزه ساختار و برنامه‌سازی نیازمند نوسازی و نوآوری مستمر هستیم و بیشتر در این بخش هم‌فکری و هم‌اندیشی شما فعالان قرآنی می‌تواند کمک حال ما باشد.

وی افزود: در فضای رقابتی موجود بین رسانه‌های دنیا که همیشه تلاش می‌کنند مخاطبان بیشتری را به برنامه‌های خود جذب کنند و بسیاری از آنها خط قرمزی ندارند، ما باید به حدود الهی و آموزه‌های قرآن مقید باشیم و از ظرفیت بالای رسانه قرآنی می‌توان بهتر از آنچه اکنون استفاده می‌شود، بهره‌گیری کرد.

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما تصریح کرد: آیا پیام بصری و سمعی با هم یکسان هستند؟ آیا بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز در عرصه‌های دین، مدارس، حوزه‌های علمیه و هیات‌های مذهبی ما بیشتر برای گوش‌های مخاطبان تولید پیام کردند یا برای چشم‌ها؟ چرا در جبهه باطل، نقاط اثرگذار در انسان را بهتر شناخته‌اند و ما که باید آن نقاط را از قرآن بشناسیم و این همه در قرآن به نگاه و دقت کردن اشاره شده است، متاسفانه تولید پیام‌های ما تنها سمعی است؟

پیشنمازی ابراز داشت: هدف ما از برگزاری این همایش این است که دریابیم چگونه می‌توان از تلاوت و ترتیل قرآن به انس با قرآن راه یافت. چگونه می‌توان در برنامه‌سازی تلویزیونی انس با قرآن را به نفوذ تعالیم قرآن در زندگی استمرار داد و فرهنگ‌سازی قرآنی که مقام معظم رهبری تأکید فراوانی نسبت به آن دارند در جامعه باشد؟

وی خاطر نشان کرد: آیا فقط در قالب گفتار و سخنرانی این اتفاق می‌افتد یا روش‌های دیگری را می‌طلبد؟ فضاسازی قرآنی یعنی چه و این فضاسازی قرآن چگونه روی می‌دهد؟ پیام‌های بصری قرآن چگونه باید طراحی شود؟ چقدر ما نیرو گذاشته‌ایم تا پیام‌های فراگفتاری را از قرآن استخراج کنیم؟ روش‌های ملی آیا در حداکثری کارآمدی هستند و یا اینکه جای چه برنامه‌هایی را در شبکه قرآن خالی می‌‌بینیم و کدام‌یک از برنامه‌های این شبکه موفق و اثرگذار، کدام یک ناموفق هستند و چرا؟

مدیر شبکه قرآن و معارف سیما اظهار داشت: وظیفه خود می‌دانیم که استان به استان نسبت به این امر اهتمام داشته باشیم. همه فعالان قرآنی در همه استان‌ها حق دارند تا در برنامه‌سازی شبکه قرآن مشارکت داشته باشند.

وی در این همایش از همه فعالان قرآنی استان خوزستان خواست به ارائه پیشنهاد و انتقاد برای بهبود فعالیت‌های این شبکه در برنامه‌سازی مناسب بپردازند.

شبکه قرآن و معارف اسلامی می‌تواند زبان حال جامعه قرآنی باشد

حجت الاسلام عبدالرضا حسینی‌فرد، مدیر اداره‌کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، نیز در این همایش، با تأکید بر این نکته که باید تلاش شود قرآن میان تمام اقشار مردم ورود پیدا کند و همان‌طور که مجالس حسینی در زندگی مردم ورود کرده است باید این مهم در مورد قرآن‌کریم نیز محقق شود؛ این رسالت بر عهده شبکه قرآن و معارف اسلامی جمهوری اسلامی است. 

وی با بیان این‌که شبکه قرآن و معارف اسلامی می‌تواند زبان حال جامعه قرآنی باشد، گفت: توجه به این نکته که دستگاه‌ها و نهادها و متولی بودجه‌های قرآنی در راستای قرآن چه کرده‌اند می‌تواند نتیجه عملی و ملموس داشته باشد که از طریق شبکه قرآن و معارف اسلامی پیگیری شود. 

مدیر اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان عنوان کرد: شبکه قرآن و معارف اسلامی می‌تواند از جامعه قرآنی حمایت کنند. این حمایت شامل حمایت حقوقی و ... می‌شود که شبکه قرآن می‌تواند در مورد نخبگان قرآنی آن را محقق کنند.

حجت الاسلام حسینی‌فرد یادآور شد: اعتبارات و هزینه‌های قرآنی باید
NGO قرآنی و نهادی مردمی‌ پرداخته شود و نهادها نسبت به آنان نظارت داشته باشند.  

ضرورت معرفی پژوهش‌ها و تحقیقات قرآنی در شبکه قرآن

همچنین محمود شکیب‌انصاری، عضو هیأت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز در این همایش، بر توسعه شبکه قرآن از نظر زمان تأکید کرد و گفت: کشورهای همسایه شبکه 24 ساعته قرآنی فعالی دارند، لازم است شبکه قرآن و معارف سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز 24 ساعته فعالیت کند.

وی تصریح کرد: در کشور 50 گروه قرآنی و 18 دانشکده قرآنی داریم، مخاطبان این دانشکده‌ها، مخاطبان شبکه‌های قرآنی هستند، پس ضرورت دارد بخشی به این گروه اختصاص یابد. معرفی پژوهش‌ها، نشریات و تحقیقات قرآنی در شبکه قرآن و معارف سیما لازم است.

عضو هیأت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در زمینه تفسیر قرآن نیز می‌توان جلسات تفسیر مقام معظم رهبری از شبکه قرآن و معارف سیما جمهوری اسلامی ایران پخش شود.

شبکه قرآن و معارف اسلامی باید از انزوا خارج شده و پویا باشد

خیریه عچرش، عضو هیأت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران نیز در این همایش با تأکید بر این که باید شبکه قرآن و معارف اسلامی از انزوا خارج شود، تصریح کرد: با تولید فیلم‌های دینی و تولید برنامه‌های جذاب می‌توان مخاطبان را به سمت شبکه قرآن سوق دهیم.

عضو هیأت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به این که برنامه‌های ویژه کودکان در شبکه قرآن و معارف سیما جدی گرفته نشده است، عنوان کرد: باید این نکته را بدانیم که اساس و محور فعالیت‌های قرآنی ما باید کودکان باشند، افکار کودکان ما را دارند به سرقت می‌برند.

این فعال عرصه قرآنی در ادامه سخنان خود، ابراز داشت: آیا درست است فیلم‌های ترکی به ما پند بدهند و ثواب آیه‌الکرسی از طریق این فیلم‌ها برای ایرانیان بازگو شود. آیا حکمت‌های امام علی(ع) باید در قالب کارتون خارجی برای کودکان مطرح شود.

عضو هیأت‌علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان کرد: شبکه‌های قرآن باید در شبکه‌های دیگر وارد شوند. این شبکه باید پرتحرک و پویا باشد. باید این پرسش را پاسخ داد که دانشجویان تا چه حد با شبکه قرآن آشنا هستند و در این راستا نیز چه اقداماتی انجام شده است.

عچرش در پایان سخنان خود، خاطر‌نشان کرد: روان‌شناسی اسلامی نیز می‌توان در قالب برنامه‌های شبکه قرآن و معارف اسلامی به مردم معرفی کرد و از این بخش نیز می‌توان برای تولید برنامه‌ها و فیلم‌ها بهره جُست./9455/پ202/س

ارسال نظرات