نشست علمی تروریسم از دیدگاه اسلام و اسناد بین الملل برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست تروریسم از دیدگاه اسلام و اسناد بین الملل توسط پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و با همکاری دانشگاه مفید و کمیسیون حقوق بشر اسلامی صبح امروز در دانشگاه مفید قم برگزار شد.
بنا به این گزارش، در این نشست دکتر ناصر قربان نیا که تا به حال کتاب های حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، عدالت حقوقی و بازپژوهی حقوق زن، بررسی قوانین مربوط به زنان در جمهوری اسلامی ایران را به رشته تحریر درآورده است به بیان دیدگاه های مختلف درباره تعریف ترور پرداخت و تفاوت ترور و بغی و محاربه را بیان داشت.
وی گفت: در تعریف تروریسم، سیسات ورود جدی داشته است اما ترور بههیچ وجه یک جرم سیاسی نیست.
این استاد حقوق دانشگاه مفید اذعان داشت: کشور ما یکی از قربا نیان تروریسم محسوب می گردد اما با این حال تروریسم در قوانین موضوعه ما تعریف نشده است.
حجت الاسلام سید حسین هاشمی، پژوهشگر پژوهشگاه حوزه و دانشگاه دیگر سخنران این نشست علمی بود که به بیان تفاوت های دو حکم بغی و محاربه پرداخت و بیان داشت: بغی در قوانین موضوعه ایران وارد نشده است و به همین دلیل قضات دادگاه نمی توانند به این جرم و مجازات حکم دهند و ناچار هستند که حکم محارب را صادر نمایند.
وی بیان داشت: در حقوق ایران، افساد فی الارض در لایحه جدید مجازات اسلامی وارد شده است اما افساد فی الارض با این عنوان کلی و شمول موضوعات گوناگون همچون فساد اقتصادی، فساد فرهنگی و.... در فقه و حقوق بین الملل بی سابقه است.
دکتر ضیائی فر، دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی و نویسنده منتخبی از حقوق بشر در متون مقدس ادیان الهی و فلسطین و حقوق بشر،دیگر سخنران این نشست علمی بود که به بیان قوانین و مقررات بین المللی پیرامون ترور پرداخت.
این استاد حقوق، اذعان داشت: تروریسم در حقوق داخلی ایران جرم انگاری نشده است اما برخی مصادیق آن تبیین شده است.
وی بیان داشت: از سیزده کنواسیون ضد تروریسم، هفت مورد در دست بررسی است و تا به حال به شش کنواسیون هم ملحق شده ایم.
این استاد دانشگاه بیان داشت: اتفاقات بعد از یازدهم سپتامبر باعث شد تا در معادلات جهانی تغییراتی حاصل شود و ایالات متحده اعلام کند که نظام بین المللی حقوق بشر درباره جنگ حاکم نیست و ما الزامی برای پاسخ به گزارش گران حقوق بشر نداریم.
وی بیان داشت: ایالات متحده بعد از حادثه یازدهم سپتامبر اعلام کردند که فقط نظام حقوق بشر دوستانه را حاکم می دانند که البته در آن هم دست برد و در تعاریف تغییر ایجاد نمودند.
این استاددانشگاه، بیان داشت: نتیجه این رویکرد بازداشت مخفیانه افراد زیادی از کشورهای گوناگون و شکنجه افراد در زندانهای مخوف بود.
در پایان این نشست علمی جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد. /909/پ202/ع