آیت الله نوری همدانی:
امام خمینی با الگو برداری از نهج البلاغه شجاعت را به مردم هدیه کردند
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی، یکی از هدیه های امام خمینی(ره) به مردم را خود باوری دانست و اظهار داشت: امام خمینی(ره) با الگو برداری از نهج البلاغه این شجاعت را به مردم هدیه کردند و مردم توانستند در برابر آمریکا و صهیونیست با قدرت ایستادگی کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید، ظهر امروز، نوزدهم ماه مبارک رمضان با حضور در جمع زائران حرم رضوی، لیالی قدر را بسیار پر فضیلت دانست و اظهار داشت: شب قدر شب نزول قرآن و شب خیر من الف شهر است و این شب ها با ولایت مرتبط می باشند.
وی بیان داشت: از پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد بن عبد الله(ص) نقل شده است «اگر تمام درخت های روی زمین قلم و تمام دریاها مرکب و تمام جن ها حسابگر باشند و تمام انسان ها نویسنده شوند، نمی توانند فضائل علی(ع) را بنویسند»؛ نهج البلاغه دریایی از کلمات زیبای علی(ع) است و سخنان ایشان در نهج البلاغه را می توان در آیینه قرآن مشاهده کرد.
این مرجع تقلید با بیان این که در تاریخ نمونه های فراوانی در بیان عظمت حضرت علی(ع) وجود دارد، تصریح کرد: حضرت علی(ع) به نکات بسیاری در نهج البلاغه پرداخته اند و نهج البلاغه مانند قرآن شأن نزول دارد و همانطور که در قرآن به واسطه شأن نزول بهتر می توان مفاهیم را درک کرد، نهج البلاغه نیز این چنین است.
وی افزود: پیغمبران و اولیای خدا در اولین گام به اصلاح حکومت می پرداختند چون مسأله حکومت انسان ها بسیار با اهمیت و سرنوشت ساز است و هنگامی که حضرت علی(ع) به خلافت رسیدند و مردم با ایشان بیعت کردند، ایشان در اولین اقدام کارگزاران دولت عثمان را برکنار کردند، چون مردم از جنایات عثمان و کارگزاران او به سطوح آمده بودند.
حضرت آیت الله نوری همدانی ادامه داد: انسان ها باید نسبت به حکومت خود توجه و همه جوانب را برسی کنند؛ زیرا اگر حکومت مانعی ایجاد کند مردم دچار انحطاط می شوند. پیغمبر خدا نسبت به حق مردم بسیار حساس بودند و چون حکومت های فاسد مانع رسیدن مردم به سعادت می شدند حضرت برای نابودی این حکومت ها تلاش می کردند تا حکومت های اسلامی تشکیل شوند.
این مرجع تقلید بیان داشت: معاویه از زمان خلفای دوم و سوم در شام حکومت می کرد و حضرت علی(ع) معاویه را فردی سالم نمی دانستند و حضرت در ابتدای دوران خلافت شان معاویه را برکنار کردند؛ اما معاویه کنار نرفت و به جو سازی علیه امام علی(ع) پرداخت.
وی تصریح کرد: خطبه 51 نهج البلاغه در مورد زمانی است که ارتش معاویه در جنگ صفین بر یاران حضرت علی(ع) پیشى گرفت، و راه ورود به آب فرات را اشغال کردند و مانع برداشتن آب توسط لشگر امام شدند و حضرت این خطبه را ایراد فرمودند«قَدِ اسْتَطْعَمُوکُمُ الْقِتالَ، فَاَقِرُّوا عَلى مَذَلَّة وَ تَأْخیرِ مَحَلَّة،اَوْ رَوُّوا السُّیُوفَ مِنَ الدِّماءِ تَرْوَوْا مِنَ الْماءِ. فَالْمَوْتُ فى حَیاتِکُمْ مَقْهُورینَ، وَالْحَیاةُ فى مَوْتِکُمْ قاهِرینَ»، این ها از شما جنگ می خواهند یا به پستى تن داده و شرف خود را از دست بگذارید، یا شمشیرتان را از خون آنان سیراب کرده تا از آب سیراب شوید. زیرا نابودى شما در آن زندگى است که محصولش شکست از دشمن است، و زندگى شما در آن مرگى است که نتیجه اش پیروزى بردشمن است.
حضرت آیت الله نوری همدانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در قبل از انقلاب اسلامی مردم حق آزادی و استقلال نداشتند و زیر سیطره استکبار بودند، امام خمینی(ره) از این خطبه الگو گرفتند؛ یکی از هدیه های امام(ره) به مردم این بود که مردم جرأت و خود باوری پیدا کردند و در برابر آمریکا و صهیونیست با قدرت ایستادگی کردند.
وی اظهار داشت: امام خمینی(ره) همانند امام علی(ع) شجاعت و جرأت را به مردم هدیه دادند و این رمز پیروزی انقلاب اسلامی شد و امام این درس بزرگ را از نهج البلاغه گرفتند. موفقیت شیعه این است که در برای احقاق حق خود می کوشد وتلاش و قیام می کند و تن به ذلت نمی دهد./968/پ201/ص
ارسال نظرات