آیت الله نوری همدانی:
مسلمانان باید براساس فرهنگ شیعه آماده جهاد باشند
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان این که فرهنگ جهاد همیشه باید در میان مسلمانان باشد، اظهار داشت: مسلمانان جهان به طور خاص باید براساس فرهنگ شیعه آماده جهاد باشند و یا اگر توفیق جهاد ندارند آرزوی جهاد را داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید، ظهر امروز با حضور در جمع زائران حرم رضوی، اظهار داشت: نهج البلاغه یکی از آثار درخشان حضرت علی(ع) است و دارای دو امتیاز فصاحت وبلاغت و بیان حقیقت و واقعیت است؛ از لحاظ فصاحت وبلاغت الفاظ و عبارات بسیار شیوایی در حد اعجاز( پایین تر از کلام قرآن و بالاتر از کلام مخلوق) دارد، این فصاحت به قدری است که شرح دهنده ها نهج البلاغه مبهوت می شوند.
وی ادامه داد: بیان حقیقت و واقعیت با اشعار شعرا فرق دارد بدین جهت که اشعار شعرا ممکن است کذب، عامیانه و مبالغه باشد اما تمام نهج البلاغه واقعیت است.
حضرت آیت الله نوری همدانی بیان داشت: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه چهره عابدان و شب زنده داران را با عبارت هایی جذاب بیان می کنند، در معرفی چهره متقیان که در خطبه 184 ذکر شده است.
این مرجع تقلید با بیان اینکه عالی ترین خطبه ها، خطبه های توحیدی نهج البلاغه هستند، گفت: در نهج البلاغه خطبه های فراوانی وجود دارد؛ اما عالی ترین آنها خطبه هایی هستند که در مورد خدا شناسی و صفات کمال خداوند بیان شده است که به زیباترین وجه توصیف شده اند و امروز انسان های محقق وپژوهشگر مبهوت می مانند.
وی در ادامه بیان داشت: گاهی کلیاتی در مورد خدا بیان می کند و گاهی هم مخلوقاتی همانند ملخ، مورچه، خفاش و طاووس را توضیح و تشریح می کند؛ این چهار حیوان بر اساس نمونه انتخاب شده و ریزه کاری هایی در مورد آن ها ذکر شده است.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم همچنین به ادامه تفسیر نامه 31 نهج البلاغه پرداخت و تصریح کرد: حضرت علی(ع) در این نامه می فرمایند«وَ جاهِدْ فِى اللّهِ حَقَّ جِهادِهِ»،در راه خدا جهاد کن جهدى کامل؛ مسأله جهاد مسدله بسیار مهمی است، اسلام می خواهد همیشه فرهنگ جهاد حاکم باشد، مؤمنین همیشه جهادگر هستند .
وی با بیان اینکه جهاد با جنگ متفاوت است، تصریح کرد: فرهنگ جهاد همیشه باید در میان مسلمانان باشد، حضرت علی(ع) در این نامه تأکید می کنند« حَقَّ جِهادِهِ»؛ وآیاتی از قرآن و برخی از عبارات در ادعیه و نهج البلاغه به موضوع جهاد اشاره دارند. در زیارت جامعه کبیره شهادت می دهیم که « و اتیتم الزکوة و امرتم بالمعروف و نهیتم عن المنکر و جاهدتم فى الله حق جهاده».
این مدرس خارج فقه حوزه علمیه قم بیان داشت: در دعای اول صحیفه سجادیه که در مورد حمد الهی است، امام سجاد هشت مرتبه خدا را حمد می کند و در آخر حضرت بیان می کند«خدایا مرگ مارا به جهاد و شهادت محقق گردان»؛ باید همیشه پرچم جهاد بالا و چراغش روشن باشد؛ امام علی(ع) می گویند«عزت مسلمانان در جهاد است»، حضرت زهرا(س) نیز از جهاد چنین تعریفی دارند.
حضرت آیت الله نوری همدانی تأکید کرد: مسلمانان جهان به طور خاص باید براساس فرهنگ شیعه آماده جهاد باشند و یا اگر توفیق جهاد ندارند آرزوی جهاد را داشته باشند./968/پ201/ص
ارسال نظرات