۲۶ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵
کد خبر: ۸۰۰۶۴۵
ایزدخواه:

حکمرانی هوش مصنوعی باید با هدف ایجاد عدالت اجتماعی، بهره‌وری بیشتر و مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها دنبال شود

حکمرانی هوش مصنوعی باید با هدف ایجاد عدالت اجتماعی، بهره‌وری بیشتر و مشارکت مردم در تصمیم‌گیری‌ها دنبال شود
نماینده تهران در مجلس ضمن تقدیر از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به خاطر برگزاری این نشست، بر ضرورت مردمی‌سازی کاربرد هوش مصنوعی و پرهیز از تمرکزگرایی دولت تاکید کرد و گفت: این فناوری باید با بهره‌گیری از شبکه دانشگاه‌ها و مراکز فناوری، عدالت اجتماعی و بهره‌وری را افزایش دهد.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، دکتر روح‌الله ایزدخواه، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در نشست تخصصی هم‌اندیشی علمی «حکمرانی و مدیریت هوش مصنوعی» که در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به صورت مجازی برگزار شد، بر لزوم مردمی‌سازی کاربرد هوش مصنوعی در کشور تاکید کرد.

وی با اشاره به تصویب طرح «حکمرانی هوش مصنوعی» در کمیسیون صنایع مجلس و ارجاع آن به شورای نگهبان، گفت: در شرایطی که هنوز سازمان‌ها به شکل عملی از هوش مصنوعی استفاده نمی‌کنند و بسیاری از مسئولان با نحوه بهره‌برداری از آن آشنا نیستند ایجاد ساختارهای موازی می‌تواند موجب سردرگمی مردم شود. وی افزود: اگر نهادهای امنیتی بخواهند از هوش مصنوعی بهره‌مند شوند، لازم است فرآیندها اصلاح شوند و دسترسی به داده‌ها یکپارچه شود. وضعیت فعلی داده‌ها پراکنده و ملوک‌الطوایفی است و تا اصلاح آن هوش مصنوعی نمی‌تواند به شکل مؤثر در کشور شکل بگیرد. هوش مصنوعی باید مردمی شود، نه دولتی و پرهزینه نماینده تهران بر اهمیت مردمی‌سازی هوش مصنوعی تأکید کرد و گفت: این قانون باید با رویکرد مردمی تدوین شود و نه اینکه دولت به ساختاری بزرگ و پرهزینه تبدیل شود. آزمایشگاه‌های هوش مصنوعی می‌توانند شبکه‌ای از دانشگاه‌ها و مراکز فناوری را شکل دهند و به جای تمرکز بودجه در یک سازمان، عدالت اجتماعی و بهره‌وری بیشتر ایجاد کنند.

ایزدخواه تصریح کرد: هدف باید این باشد که هوش مصنوعی ابزاری برای اداره کشور به شکل کم‌هزینه و مردمی باشد و نگاه سنتی از بالا به پایین پیچیده و رانتی نشود. تجربه موفق حوزه نانو نشان داد که با استفاده از تجهیزات موجود دانشگاه‌ها و بودجه محدود می‌توان دستاوردهای بزرگی ایجاد کرد و دولت صرفاً نقش تنظیم‌گر داشته باشد.

وی همچنین با اشاره به نتایج بررسی‌های هسته‌های دانش‌بنیان گفت: هوش مصنوعی می‌تواند در زندگی روزمره مردم از جمله سفر و ارتباطات شهری، خدمات چندسطحی ارائه دهد به شرط آنکه فضا مردمی‌سازی شود و اولویت‌ها در اقتصاد، فرهنگ و امنیت به شکل شبکه‌ای و غیرمتمرکز مدیریت شود.

ایزدخواه در پایان تاکید کرد: حکمرانی هوش مصنوعی باید با هدف ایجاد عدالت اجتماعی، بهره‌وری بیشتر و مشارکت فعال مردم در تصمیم‌گیری‌ها دنبال شود.

ارسال نظرات