۱۵ شهريور ۱۴۰۴ - ۲۳:۵۶
کد خبر: ۷۹۰۳۸۸
آیت‌الله شب‌زنده‌دار:

غفلت از مبارزه با منکرات، جامعه را از عنایات الهی محروم می‌کند

غفلت از مبارزه با منکرات، جامعه را از عنایات الهی محروم می‌کند
دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در آیین آغاز جلسات درس اخلاق مساجد قم، با تأکید بر ضرورت زهد، نصیحت و بهره‌گیری از معارف اسلامی، هشدار داد: اگر در برابر منکرات و رفتار‌های ناپسند بی‌تفاوت باشیم بیم آن می‌رود که رحمت ویژه الهی از جامعه اسلامی دریغ شود.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، آیین رونمایی و آغاز برپایی جلسات درس اخلاق در مساجد استان قم ظهر امروز با حضور آیت‌الله محمدمهدی شب‌زنده‌دار دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه، جمعی از علما، مدیران کل استان و فعالان فرهنگی در سالن همایش‌های کوثر اداره‌کل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد.

آیت‌الله شب‌زنده‌دار در این مراسم با تأکید بر ضرورت توجه جامعه دینی به زهد، نصیحت و بهره‌مندی از معارف اسلامی، گفت: اگر در برابر منکرات و رفتارهای ناپسند بی‌تفاوت باشیم بیم آن می‌رود که خدای متعال عنایات ویژه‌اش را از جامعه اسلامی دریغ کند.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه عالم دینی در جامعه افزود: در روایت آمده است «زهد و نصیحت» رکن شخصیت عالم دینی است. مردم باید باور کنند که عالم دل‌بسته دنیا نیست و سخن او تنها برای رضای خداست. امام خمینی(ره) نمونه‌ای روشن از این ویژگی بود و رهبر معظم انقلاب نیز به‌روشنی این خصیصه را دارند؛ ایشان همواره کارها را تنها برای خدا انجام می‌دهند.

امام جماعت؛ شفیع مأمومین

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه امامان جماعت نقش اساسی در رشد معنوی مردم دارند، اظهار کرد: در روایات امام جماعت «شفیع مأمومین» معرفی شده است. کسی که پشت سر امام جماعت نماز می‌خواند در پرتو او به تعالی می‌رسد و دستش گرفته می‌شود تا به قله سعادت راه یابد.

غفلت از مبارزه با منکرات، جامعه را از عنایات الهی محروم می‌کند

وی ادامه داد: رهبران دینی برای انجام وظیفه سنگین خود باید به پیامبر اکرم(ص) تمسک جویند. شناخت دقیق سیره و رفتار آن حضرت و تلاش برای تطبیق آن در زندگی اصلی‌ترین شرط برای موفقیت در هدایت مردم است.

ویژگی‌های نزدیکان به پیامبر(ص)

آیت‌الله شب‌زنده‌دار با اشاره به حدیثی که در بخشی از کافی و تحف‌العقول آمده است، گفت: هشت ویژگی را برای کسانی که شبیه‌ترین افراد به پیامبر اکرم(ص) هستند برشمرده‌اند. یکی از این ویژگی‌ها بهره‌گیری درست از فرصت‌ها برای بیان معارف الهی است.

وی در تبیین این ویژگی خاطرنشان کرد: روزی پیامبر(ص) همراه اصحاب در گرمای طاقت‌فرسای مکه بیرون شهر بودند. زنی فرزند خردسال خود را گم کرده بود و پس از یافتن با مهر فراوان او را بر سینه گرفت. پیامبر(ص) از این فرصت استفاده کرده و فرمودند: آیا دیدید مادر چه اندازه مهربان است؟ بدانید خداوند از این مادر مهربان‌تر است.

این استاد برجسته حوزه ادامه داد: در روایتی دیگر نیز پیامبر(ص) همراه اصحاب برای جمع‌آوری هیزم رفتند. هرکس مقدار اندکی آورد اما در پایان انبوهی فراهم شد. حضرت فرمودند: گناهان نیز چنین‌اند؛ هرچند کوچک به نظر می‌رسند اما جمعشان بسیار می‌شود. این نمونه‌ها نشان می‌دهد عالم دینی باید از موقعیت‌های روزمره برای هدایت دل‌ها نهایت استفاده را ببرد.

ضرورت حفظ اعتماد مردم

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر صیانت از مقام رهبری و جایگاه روحانیت گفت: مهم‌ترین عامل پیروی مردم از علما و رهبران دینی اعتماد قلبی آنان است. اگر مردم اطمینان یابند که روحانیت در مسیر الهی حرکت می‌کند دل‌هایشان آرام می‌شود و در برابر مشکلات همراهی خود را ادامه می‌دهند.

غفلت از مبارزه با منکرات، جامعه را از عنایات الهی محروم می‌کند

وی تصریح کرد: حفظ این اعتماد مسئولیتی خطیر است و علما باید همواره مراقب باشند که کوچک‌ترین لغزش این سرمایه معنوی را خدشه‌دار نکند. جامعه امروز بیش از هر زمان دیگری به اعتمادسازی، شفافیت و الگوگیری از سیره پیامبر(ص) نیاز دارد.

عضو فقهای شورای نگهبان با بیان اینکه غفلت از مبارزه با منکرات می‌تواند به کاهش رحمت الهی منجر شود، تأکید کرد: همان‌طور که پیامبر(ص) با بهره‌گیری از صحنه‌های ساده زندگی حقیقت را در دل‌ها می‌نشاندند علما نیز باید با درک نیازهای امروز جامعه مردم را به مسیر صحیح هدایت کنند.

ارسال نظرات