نقش محوری حوزه در جهاد تبیین

به گزارش خبرگزاری رسا در تهران، اجلاسیه مدیران و معاونان پژوهش مدارس علمیه و مراکز تخصصی با حضور حجتالاسلام والمسلمین رحیمیصادق، مدیر حوزه علمیه استان تهران، در مدرسه امام حسن مجتبی (ع) در لواسان برگزار شد.
مدیر حوزه علمیه استان تهران در این نشست با اشاره به آغاز دوره طلایی آموزش پژوهشمحور در حوزههای علمیه، آن را فرصتی استثنائی و ارزشمند برای تحول بنیادین در نظام آموزش حوزوی توصیف کرد و اظهار داشت: ما هنوز به نقطه مطلوب نرسیدهایم، اما حرکت آغاز شده و نگاه مثبت مدیر حوزههای علمیه به این جریان، امیدبخش است، این دورهها، مانند دانشافزایی مدیران در مشهد مقدس، باعث میشود مدیران مستقیماً با دغدغهمندی و تلاش خستگیناپذیر مدیران ارشد حوزه آشنا شوند که این خود منشأ انرژی است.
وی با تأکید بر مسئولیت سنگین حوزه علمیه تهران، گفت: مأموریت ما حرکت دادن حوزه به سمت حوزه نخبگان است و این بدون پژوهش ممکن نیست، حوزه نخبگانی بدون پژوهش، یک نهاد بیمار است. تنها اسم از آن باقی خواهد ماند.
حجتالاسلام والمسلمین رحیمیصادق با اشاره به اقدامات آموزشی چند سال اخیر، بر لزوم رشد کیفی و حرکت جهشی در بخش پژوهش تأکید کرد و ادامه داد: در آموزش و جذب طلاب، حرکتهایی صورت گرفته که طبق ارزیابیها مثبت بوده است، اما در حوزه پژوهش باید گامهای بلندتری برداشته شود، سیاستگذاری اصلی برعهده ستاد حوزههای علمیه است و ستاد استان نیز باید برای رشد خود تلاش کند.
مدیر حوزه علمیه استان تهران، با اشاره به تغییرات در ساختار معاونت پژوهش گفت: جابهجاییها برای برداشتن قدمهای جدید و ورود به مرحلهای تازه ضروری بود، ما نمیتوانیم در یک نقطه متوقف بمانیم. حوزه باید پیوسته در حال رشد باشد و این رشد باید جهشی باشد.
وی خاطرنشان کرد: در برخی ارزیابیهای ستاد، پژوهش در تهران پایین جدول قرار گرفته است، اما ما این ارزیابی را کامل نمیدانیم، بلکه معتقدیم وضعیت پژوهش تهران مطلوب و عالی نیست، اما در این حد هم که در پایین جدول قرار بگیریم، نیستیم. شاخصهایی تعیین شده و طبق آنها نمرهگذاری شده، ارزیابی بر اساس دادهها و شاخصهای کمی انجام شده، در حالیکه واقعیت میدان، متفاوت است.
حجتالاسلام والمسلمین رحیمیصادق تصریح کرد: برخی از مدارس علمیه در تهران در سطح کشور شاخص هستند و این واقعیت را نباید نادیده گرفت، اکنون زمان آن رسیده با سرعت و جدیت بیشتری در مسیر پژوهشمحور شدن حوزه گام برداریم.
وی با اشاره به جنگ ۱۲ روزه و دستاوردهای بینظیر و بیبدیل آن، تأکید کرد: نقش حوزه در جهاد تبیین، نقش محوری و حیاتی است.
مدیر حوزه علمیه استان تهران بیان کرد: دستاوردهای عظیم جنگ ۱۲ روزه نیاز به روایت درست دارد، اگر ما دیر بجنبیم، این اتفاق بزرگ تاریخی نیز دچار تحریف خواهد شد، اگر تبیین نباشد، جای آن را تحریف میگیرد و در این میدان، حد وسطی وجود ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی صادق با هشدار نسبت به خطر تحریف، ابراز کرد: در این نبردِ نرم، پرچمدار جهاد تبیین باید حوزههای علمیه باشند. جنگ فقط نظامی نیست، جنگ روایتها است و ما پرچمدار جهاد تبیین هستیم و این مأموریت ما میباشد که اجازه ندهیم نقاط قوت، به نقاط آسیبپذیر بدل شوند.
وی با اشاره به سابقه برخی مدارس حوزه در این میدان فرهنگی، ادامهداد: برخی از مدارس علمیه ما سالها است وارد این میدان شدهاند و گروههایی در مدارس شکل گرفته که کنار هم مینشینند، شبهات را رصد و پاسخ میدهند و لازم است این الگو را گسترش دهیم.
مدیر حوزه علمیه استان تهران تشکیل و حمایت از گروههای جهادی پژوهشی در مدارس علمیه را یکی از مهمترین ابزارهای پیشبرنده در میدان تبیین دانست و خواستار حرکت سریع و هوشمندانه حوزههای علمیه در برابر موج تحریف و روایتسازیهای ناصواب شد.