نامه یمن به سازمان ملل درباره حمایت از غزه و ادامه محاصره دریایی علیه اسرائیل

در حالی که یمن همچنان به موضع اصیل خود در حمایت از غزه از طریق انجام عملیاتها در عمق فلسطین اشغالی و محاصره دریایی و هوایی ضد رژیم صهیونیستی پایبند است، جمال عامر، وزیر خارجه یمن در نامهای برای رئیس شورای امنیت در ماه جولای جاری و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد بر این موضع قاطع یمن تأکید کرد.
در این نامه به بیانیه مهدی المشاط، رئیس شورایعالی سیاسی یمن در تاریخ 8 جولای جاری اشاره شده است؛ بیانیهای که در آن یمن بر پایبندی خود به اصول حقوق بینالملل و منشورهای سازمان ملل از جمله آزادی کشتیرانی در آبراههای حیاتی بینالمللی تأکید کرده بود.
در این نامه آمده است: تعهد یمن به آزادی کشتیرانی بینالمللی شامل همه کشورها و طرفها میشود؛ بهجز رژیم صهیونیستی و طرفهایی که از این رژیم حمایت لجستیکی، نظامی و اقتصادی میکنند، حمایتی که بهطور مستقیم یا غیرمستقیم در جنایات و تجاوزات وحشیانه صهیونیستها علیه نوار غزه نقش دارد.
وزیر خارجه یمن در این نامه تأکید کرد: برای جلوگیری از هرگونه آسیب ناخواسته، یمن اقدام به راهاندازی یک مرکز هماهنگی عملیات بشردوستانه کرده است تا هماهنگیهای مؤثر و شفاف را با شرکتهای کشتیرانی بینالمللی تسهیل کند. هدف از این اقدام، اجتناب از هرگونه تنش غیرضروری و تضمین عبور ایمن کشتیهایی است که در حمایت از تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه مداخلهای ندارند.
در ادامه این نامه تأکید شده است: یمن از همه کشتیهای تجاری و شرکتهای کشتیرانی میخواهد به دستورات و تصمیمات نیروهای مسلح یمن در این زمینه پایبند باشند و هشدار میدهد که نادیده گرفتن این دستورالعملها مسئولیت کامل پیامدهای احتمالی آن را بهعهده طرفهایی که دستورات مذکور را نقض کردهاند، میگذارد.
بر اساس این نامه، دولت صنعا همچنین به همه نهادها و شرکتهای دولتی یا خصوصی توصیه میکند که از هرگونه تعامل یا همکاری با داراییها و منافع مرتبط با رژیم اشغالگر صهیونیستی اجتناب کنند تا از خطرات ناشی از ادامه تجاوزات این رژیم به غزه پیشگیری شود. نیروهای مسلح یمن هر روز قدرتمندتر و منظمتر میشوند و عملیاتهای دقیق و هدفمند خود را با هدف توقف تجاوزات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه غزه و رفع محاصره این باریکه ادامه خواهند داد؛ عملیاتهایی که مطابق با اصول حقوق بینالملل بشردوستانه و حقوق بینالمللی است.
وزیر خارجه یمن در پایان این نامه تأکید کرد: تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی، امنیت و ثبات منطقهای و بینالمللی را تهدید میکند و ما از سازمان ملل و شورای امنیت میخواهیم که مسئولیت کامل خود را بهعهده بگیرند و اقدامات فوری و مؤثر برای توقف تجاوزات صهیونیستها، ورود فوری کمکها به غزه و حمایت از ملت فلسطین انجام دهند.