از لوح آداب سنت نذری سادات دهه دار محرم روستای نشلج کاشان رونمایی شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، عباس تراب زاده کارشناس مردم شناسی اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان در این مراسم گفت: نذری دادن توسط طایفه سادات، ریشه تاریخی، فرهنگی و دینی دارد به طوریکه امروزه به عنوان سنت شناخته میشود، اما این سنت در انحصار یک یا دو طایفه از سادات نشلج قرار دارد.
وی افزود: طایفه حسینی و موسوی که از دیرباز و در طول دهه اول محرم از تعزیه خوانان و عزاداران پذیرایی میکردند، بر اساس قبالهای که از سالیان دور نوشته شده تمامی هزینه برگزاری نمایش تعزیه، روضه خوانی، عزاداری و پذیرایی را عهده دار هستند که در اصطلاح به این خانوادهها «دهه دار» میگویند.
به گفته وی از روز اول محرم تا روز عاشورا دهه دارها مطابق با نوبت بندی که به صورت موروثی به آنها رسیده علاوه بر پرداخت هزینه برپایی مجلس تعزیه، با صرف ناهار از تعزیه خوانان و عزاداران پذیرایی میکنند.
تراب زاده با بیان اینکه انتقال سنت دهه دار به نسل بعدی است که تنها به فرزند ارشد ذکور میرسد، در این در قباله قید شده است. افزود: غذای نذری دهه دارها گوشت لوبیا، حلیم، شیربرنج همراه با شیره انگور است.
وی همچنین با اشاره به ثبت درخت چنار کهنسال این روستا در فهرست میراث طبیعی کشور گفت: این درخت به همراه چند درخت چنار کهنسال دیگر از روستاهای اطراف کاشان، با قدمتی بیش از پنج قرن، در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیدهاند.
روستای نشلج روستای هدف گردشگری به عنوان بزرگترین و پرجمعیتترین روستاهای استان اصفهان شناخته میشود که در ۴۳ کیلومتری جنوب غربی کاشان واقع شده است.
در ششمین روز ماه محرم الحرام مراسم رونمایی از لوح ثبت آداب سنت نذری ماه محرم سادات دهه دار روستای نشلج در فهرست میراث ناملموس و رونمایی از لوح ثبت درخت چنار کهنسال این روستا در فهرست میراث طبیعی کشور با حضور حجت الاسلام والمسلمین مهدی سلیمانی اردهالی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و امام جمعه مشهد اردهال، فرماندار کاشان، مسؤولان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری کاشان، بخشدار نیاسر، دهیار و اعضای شورای روستای نشلج و اقشار مختلف مردم در میدان تعزیه روستای نشلج از توابع بخش نیاسر کاشان برگزار شد. /۱۳۰۷/
خبرنگار: محمد ملک آبادی