۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
کد خبر: ۷۸۰۷۹۷
استاندار قم:

پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای استان در مسیر بهبود قرار دارند

پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای استان در مسیر بهبود قرار دارند
بهنام‌جو در نشستی خبری، مسائل حائز اهمیت همچون توسعه زیرساخت‌ها، وضعیت اقتصادی، معیشت مردم و جایگاه خبرنگاران و همچنین پروژه‌های نیمه‌تمام استان قم را مورد بررسی و تحلیل قرار داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در قم، مهندس اکبر بهنام جو، استاندار قم در نشستی خبری با اصحاب رسانه به سؤالات خبرنگاران در زمینه های مختلف پاسخ داد.
 
این نشست با هدف تشریح دستاوردها، برنامه‌ها و چالش‌های پیش‌روی استان قم برگزار شد و فضایی پویا و صمیمی برای تبادل نظر میان مسئولان و اصحاب رسانه فراهم آورد و استاندار قم ضمن قدردانی از تلاش‌های خبرنگاران در انعکاس واقعیت‌ها و مطالبات مردمی، بر اهمیت نقش رسانه‌ها در تقویت شفافیت و پاسخگویی مسئولان تاکید کرد.
 
استاندار قم در این نشست به ارائه توضیحاتی جامع و دقیق در خصوص وضعیت اقتصادی استان، پروژه‌های عمرانی و زیرساختی، و مشکلات معیشتی خبرنگاران پرداخت. 
 
وی با اشاره به لزوم گفت‌وگو برای رفع مشکلات استان، به برخی از چالش‌ها و برنامه‌های اجرایی در پاسخ به سوالات خبرنگاران پرداخت و تاکید کرد که برای حل مشکلات مختلف استان، هم‌افزایی و همکاری ضروری است. 
 
در این نشست، وی پاسخ‌هایی در زمینه‌های مختلف ارائه کرد و بر اهمیت هم‌افزایی در جهت رفع مشکلات تأکید داشت.
 
مشکلات خبرنگاران و معیشت آنان
 
استاندار قم با بیان لزوم توجه به مشکلات خبرنگاران گفت: یکی از مشکلات اساسی که خبرنگاران استان قم با آن مواجه هستند، مسائل اقتصادی و معیشتی است. برای رفع این مشکلات، نیازمند باز کردن یک فایل برای حل این مسائل هستیم. اگرچه ممکن است این مسائل به طور کامل حل نشوند، اما در تلاش خواهیم بود که به طور جدی به آن پرداخته و مشکلات آنها را تا حد ممکن رفع کنیم.
 
سرمایه‌گذاری و بازسازی بافت فرسوده
 
وی در خصوص بافت فرسوده استان قم، استاندار توضیح داد: استان قم بیش از ۱۶۰ هزار هکتار بافت فرسوده دارد که نیازمند بازسازی و احیا است. در این بافت‌ها، برخی مناطق تاریخی وجود دارند که باید با دقت و رعایت اصول تاریخی بازسازی شوند. ان‌شاءالله تا یک ماه آینده اقدامات جدی برای رفع این مشکلات انجام خواهد شد و تلاش داریم تا با بازسازی و نوسازی این مناطق، به ویژه بافت‌های تاریخی، فرصت‌های جدیدی برای گردشگری و جذب توریست فراهم کنیم.
 
تولید گچ و بهینه‌سازی صنایع
 
بهنام‌جو در پاسخ به سوالات در خصوص صنعت گچ استان قم گفت: صنعت گچ در استان قم بیشتر به صورت سنتی انجام می‌شود. با این حال، در تلاش هستیم تا این صنعت را به روز کرده و از روش‌های صنعتی استفاده کنیم تا علاوه بر کاهش مصرف گاز، مشکلات زیست‌محیطی مانند کوره‌های آجرپزی که در سایر استان‌ها استفاده می‌شود، حل شود. هدف ما این است که این صنعت را به سمت صنعتی شدن پیش ببریم و بهبود فرآیند تولید گچ در استان را فراهم آوریم.
 
صنعت مس و توسعه معادن
 
استاندار قم در خصوص صنعت مس و معادن استان نیز اظهار داشت: ما به دنبال سرعت بخشیدن به صنعت مس در استان هستیم و برای این کار در حال پیگیری اقدامات لازم برای تسهیل فرآیند‌های مربوطه هستیم. همچنین در دیگر معادن، مانند ویتیوم، نیز در تلاش برای پیشرفت این صنایع هستیم. لازم به ذکر است که در خصوص استخراج این ماده، کمیته امداد امام خمینی(ره) پیگیر است و در صورت موافقت منابع طبیعی، سود حاصل از این استخراج به محرومان اختصاص خواهد یافت.
 
حل مشکل گرد و غبار و مدیریت منابع آب
 
در پاسخ به سوالات مربوط به مشکل گرد و غبار در استان قم، استاندار گفت: تا پایان سال گذشته، تمامی مطالعات در این زمینه انجام شده و کانون اصلی گرد و غبار شناسایی شده است. برای رفع این مشکل، نیاز به ۴ هزار میلیارد اعتبار داریم که مبالغی از آن واریز شده و کار شروع شده است. در حال حاضر، انتقال آب به مناطق آسیب‌دیده آغاز شده و پس از آن، برنامه‌های درخت‌کاری نیز در دستور کار قرار دارد. این اقدامات تا سه سال آینده مشکلات مربوط به گرد و غبار را برطرف خواهد کرد.
 
وضعیت مترو و مونوریل قم
 
استاندار قم در خصوص پروژه مترو و مونوریل توضیح داد: در خصوص پروژه مترو، قرار بر این است که شهرداری قم مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان به عنوان پیش‌پرداخت برای تهیه واگن‌ها وارد عمل شود. این مسئله تا پایان هفته جاری نهایی خواهد شد و مابقی هزینه‌ها از منابع دولتی تأمین می‌شود. هدف ما این است که واگن‌ها تا پایان سال جاری تا خط اول مترو آماده باشد.
 
وی در ادامه گفت: پروژه مونوریل، در حال حاضر از لحاظ اقتصادی مشخص نیست که آیا توجیه‌پذیر است یا خیر؛ با این حال سازمان برنامه و بودجه در حال کار بر روی این برنامه است. امیدواریم در آینده به یک جمع‌بندی مناسب برسیم.
 
وضعیت پروژه فرودگاه قم
 
در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره فرودگاه قم، استاندار گفت: در زمان آغاز پروژه فرودگاه، به دلیل اختلافات با سرمایه‌گذاران، پروژه به دادگاه کشیده شد. اما مرام ما همیشه بر گفت‌وگو استوار بوده است. پس از مذاکرات، به توافق رسیدیم که برخی از مراحل پروژه را ما انجام دهیم و مابقی پروژه توسط بخش خصوصی تکمیل شود. ان‌شاءالله تا دو و نیم سال آینده، فرودگاه قم به بهره‌برداری خواهد رسید.
 
ظواهر و معماری شهر قم
 
استاندار قم در خصوص ظاهر شهر و نحوه توسعه شهری گفت: ما شروع کرده‌ایم که از پروژه فرودگاه و ترمینال‌ها آغاز کنیم و به سمت توسعه سایر بخش‌های شهری حرکت کنیم. هدف ما این است که قم، به عنوان یک شهر مذهبی، در معماری خود هویت اسلامی و دینی را حفظ کند. در این راستا، طرح‌هایی برای بهبود معماری شهری در حال پیگیری است و به زودی این ایده‌ها و طرح‌ها به مرحله اجرایی خواهند رسید.
 
وضعیت مدارس و آموزش در قم
 
در خصوص وضعیت مدارس و تراکم کلاسی در استان قم، استاندار گفت: در استان قم تراکم بالای کلاس‌های درسی به دلیل مهاجرت‌های صورت گرفته وجود دارد. برای رفع این مشکل، در حال افزایش تعداد مدارس و کلاس‌ها هستیم. تا به امروز، ۲۷۱ مدرسه جدید در استان ساخته شده و برنامه‌هایی برای ادامه این روند داریم تا نیاز‌های آموزشی استان را برطرف کنیم.
 
نیاز به مراکز تفریحی و اردوگاه‌ها
 
وی همچنین در خصوص نیاز به مراکز تفریحی و اردوگاه‌ها افزود: در کنار توسعه آموزشی، نیاز به مراکز تفریحی و اردوگاه‌ها نیز وجود دارد. در حال پیگیری هستیم تا تعداد اردوگاه‌ها افزایش یابد و پروژه‌های نیمه‌تمام در این زمینه تکمیل شوند.
 
نیروگاه‌های خورشیدی و تامین برق
 
استاندار قم در خصوص پروژه نیروگاه‌های خورشیدی گفت: پیش از آنکه دولت وارد این حوزه شود، ما اقدام کرده‌ایم و در حال پیگیری پروژه‌های نیروگاه‌های خورشیدی هستیم. تا به امروز، ۲۶۰۰ مگاوات پروانه تولید نیروگاه خورشیدی صادر شده است. وزارت نیرو پس از تایید صلاحیت و بررسی شرایط، اقدام به نصب و راه‌اندازی نیروگاه‌ها خواهد کرد. در صورتی که این نیروگاه‌ها به مدار بیفتند، دیگر مشکلی در تامین برق نخواهیم داشت. در حال حاضر، ۶۰۰ مگاوات برق تولیدی داریم و با راه‌اندازی این پروژه‌ها، ۲۰۰ مگاوات کمبود برق استان برطرف خواهد شد.
 
شورا و انتخاب شهردار
 
بهنام‌جو درباره وضعیت شورا‌های شهر و انتخاب شهردار گفت: ما در شورا به دنبال وفاق و همکاری میان اعضا هستیم تا بتوانیم یک شهردار مناسب برای این شهر انتخاب کنیم. هدف ما این است که بهترین فرد با بیشترین توانمندی‌ها و تجربه برای مدیریت شهر انتخاب شود.
 
پیگیری پروژه‌های دوران شهید رئیسی
 
وی همچنین به پیگیری پروژه‌ها و نامه‌های مربوط به دوران شهید رئیسی اشاره کرد و گفت: ما در حال پیگیری پروژه‌هایی هستیم که در زمان شهید رئیسی آغاز شده و هدف‌مان این است که این پروژه‌ها تا حد ممکن به مرحله اجرایی و وقوع برسند.
 
نحوه انتخاب معاونت‌ها
 
استاندار قم در خصوص انتخاب معاونان خود گفت: در انتخاب معاونان، ۹۰ درصد مواقع به دنبال این هستم که فردی با تجربه بیشتر و توانمندی بالاتر نسبت به فرد قبلی انتخاب شود. این روند بر اساس معیار‌های سیاسی نبوده و در نظر داریم که افرادی قوی‌تر در مسئولیت‌ها قرار بگیرند.
 
مشکل خاموشی‌ها
 
در پاسخ به سوالات درباره خاموشی‌های برق، استاندار تاکید کرد: خاموشی‌های موجود در قم نمی‌تواند معادل خاموشی‌های پایتخت باشد. مقایسه خود با تهران اشتباه است. باید خود را با دیگر استان‌ها مقایسه کنیم. علت خاموشی‌ها به دلیل از کار افتادن نیروگاه‌های فرسوده است که استان قم نیز با آن مواجه است. این مشکل ناشی از بی‌برنامگی نیست، بلکه بخشی از مشکلات زیرساختی است که باید حل شود.
 
کمربندی امام علی
 
استاندار قم در خصوص پروژه کمربندی امام علی(ع) گفت: برای تامین اعتبار این پروژه، ابتدا قرار بود بانک ملی مشارکت کند، اما پس از آن این پروژه به بخش خصوصی واگذار شد. امیدواریم تا مهر ماه امسال، ۱۲ کیلومتر ابتدایی این کمربندی به پایان برسد و پروژه در دو سال آینده به طور کامل تکمیل شود.
 
سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی
 
وی در خصوص سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی توضیح داد: سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی استان قم ادامه دارد و در این زمینه مشکلی نداریم. واگذاری‌ها انجام می‌شود و کار‌ها در جریان است. هیچ مشکل خاصی در این حوزه وجود ندارد.
 
استفاده از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد
 
استاندار قم در نهایت افزود: از ظرفیت سازمان‌های مردم نهاد به طور کامل استفاده خواهیم کرد و امیدواریم این سازمان‌ها در پیشبرد اهداف توسعه‌ای استان نقشی مؤثر ایفا کنند.
 
بهنام‌جو در پایان این نشست خبری با اشاره به چالش‌ها و پیشرفت‌های موجود، تاکید کرد: پروژه‌های زیرساختی و توسعه‌ای استان در مسیر بهبود قرار دارند و در تلاشند تا در سال‌های آینده شاهد تحولات مثبت بیشتری در بخش‌های مختلف باشند.
رشیدیان
ارسال نظرات