سرمایهگذاری در تحقیقوتوسعه؛ نقشه راه شرکت بذر و نهال رضوی درباره سرمایهگذاری برای تولید

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری رسا، باتوجهبه در اولویت بودن مقوله تحقیقوتوسعه در حوزه کشاورزی در شرکت بذر و نهال رضوی، این مجموعه باتوجهبه نیاز کشور به تولیدات بذر باکیفیت و فناوریهای نوین در کشاورزی، در سال جاری برنامههای ویژهای را برای توسعه فعالیتهای تحقیقاتی، تدارک دیده است.
در این راستا، در زمینه تولید بذر، همکاریهای جدیدی با دو شرکت عمده تولید بذر کشور در حال انجام است که میتواند به تحقق اهداف ما در زمینه تأمین بذر کمک کند.
همچنین در حوزه ثبت ارقام گیاهی جدید، این شرکت ۳ رقم از محصولات چاودار، تریتیکاله و یولاف را به نام آستان قدس رضوی در مرحله ثبت دارد و علاوه بر این، انجام مراحل ثبت گوجهفرنگی استاندارد و سبزیجات برگی، در دست انجام است.
تولید بذر؛ تحقق اهداف بلندمدت
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی، در خصوص فعالیتهای این شرکت در زمینه تولید بذر، گفت: این مجموعه در راستای تحقیقات گسترده در حوزه تولید بذر، توانسته است در سال جاری همکاریهای خوبی با دو شرکت عمده تولید بذر کشور، داشته باشد.
دکتر احمدرضا پیلهور، اظهار کرد: این همکاریها که در مرحله انعقاد قرارداد است، میتواند بهخوبی به هدف تولیدات بذر این شرکت، جامه عمل بپوشاند و نهتنها به تأمین بذرهای باکیفیت برای کشاورزان کشور کمک کند، بلکه در بهبود تولیدات کشاورزی در کشور، مؤثر باشد.
بازاریابی و بازرگانی بذر؛ راهکارهایی برای رشد فروش
وی یکی از مهمترین فعالیتهای شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی را تحقیقات بازار و شناسایی بازارهای جدید عنوان کرد و افزود: البته این امر نیاز بهروزرسانی بر اساس نیازهای شرکت در راستای فروش محصولات تولیدی آن، دارد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی، ادامه داد: در این راستا، فعالیتهای بسیار خوبی با همکاری سایر شرکتها در دست انجام است که به شرکت در راستای گسترش بازار فروش بذرها، کمک خواهد کرد.
توسعه محصولات کشاورزی با برند رضوی
وی با بیان اینکه، یکی از مهمترین فعالیتهای تحقیقاتی این شرکت، توسعه ثبت ارقام گیاهی جدید به نام آستان قدس رضوی است، افزود: ثبت ارقام گیاهی ضمن ارزشمندی به جهت معرفی آستان قدس و ورود آن به باشگاه شرکتها و مجموعههای ثبتکننده ارقام گیاهی، سبب بهبود فرایند تولید با استفاده از ورود این ارقام، بهتناوب گیاهی، در مزارع میشود.
پیلهور، ادامه داد: تحقق این موضوع میتواند ضمن توجه به مسائل اقتصادی، سبب بهبود حاصلخیزی خاک، سلامت بیشتر آبوخاک و در نهایت، پایداری در تولیدات کشاورزی، شود.
وی افزود: در همین زمینه، شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی مفتخر است، سه رقم از محصولات چاودار، تریتیکاله و یولاف را، به نام خود، در مرحله ثبت در مؤسسه تحقیقات بذر و نهال کشور، دارد.
همچنین ثبت ارقام گیاهی پیاز و ذرت شیرین و ثبت دو رقم محصول سبزی، در دستور کار شرکت است.
تولید بذر هیبرید گوجهفرنگی؛ گامی بهسوی بازارهای جهانی
پیله ور درخصوص تولید بذر هیبرید گوجه فرنگی، خاطرنشان کرد: از جمله مهمترین فعالیتهای شرکتهای بذری بزرگ در جهان، تولید بذور هیبرید است که به لحاظ عملکردی و ارزش اقتصادی، بر بذور غیر هیبرید، برتری بسیاری داشته است.
وی ادامه داد: به دلیل عدم امکان استفاده از نتایج این بذور برای سالهای بعد و ایجاد کاهش شدید در کیفیت و کمیت محصول تولیدی کشاورزان، باید آنها را بهصورت سالیانه تهیه و در مزارع خود استفاده کنند.
البته دستیابی به این بذور بهویژه در حوزه صیفیجات، بسیار زمانبر بوده؛ اما به لحاظ برتری عملکردی و خواست بازار، دارای اهمیت بسیاری هستند.
پیلهور با اشاره به فعالیت شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی از ۳ سال گذشته تا کنون روی پروژه تولید بذر هیبرید گوجهفرنگی، تصریح کرد: این پروژه تاکنون روال مطلوبی را گذرانده است و امیدواریم با تلاش متخصصان شرکت بتوانیم در سال،۱۴۰۵ اولین بذر هیبرید گوجهفرنگی را در آستان قدس رضوی معرفی کنیم و جزو معدود شرکتهای بذری کشور باشیم که توانستهاند، بذور هیبرید، تولید کنند.