۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
کد خبر: ۷۷۷۷۰۳
حجت‌الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی:

موانع پیش پای سرمایه‌گذار برداشته شود

موانع پیش پای سرمایه‌گذار برداشته شود
رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی مشکلات عدیده‌ای را در حوزه‌های مختلف اقتصادی مانع ورود سرمایه‌گذاران عنوان کرد و گفت: نفت باعث شده است که مسئولان نگاه جدی به جذب سرمایه در بخش‌های مختلف از جمله تولید نداشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن‌آقا نظری شاهرودی رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا درباره شعار سال 1404، تولید را همیشه تابع سرمایه‌گذاری دانست و گفت: هر جا سرمایه بیشتری وارد شود، تولید افزایش پیدا می‌کند. 

رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع) در توصیف واقعیت ایران تصریح کرد: از سال‌های 1398 یعنی زمان کرونا تا الان، رشد سرمایه‌گذاری نداشته‌ایم؛ سرمایه‌گذاری به دلایل مختلف و متعدد، متوقف بوده است؛ که اصلاح این روند و افزایش میزان سرمایه‌گذاری، یعنی تحقق شعار سال 1404 اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، نیازمند اصلاح و اجرای نکاتی است که باید با جدیت به آن‌ها اهتمام داشته باشیم.

وی یکی از مهمترین زمینه‌های ورود سرمایه‌گذاران به بخش تولید را اطمینان از امنیت سرمایه و با ثبات بودن بازار عنوان کرد و گفت: برای نمونه مسکن با هفتاد شغل مرتبط است و فعال شدن آن، هفتاد شغل را به صورت مستقیم فعال می‌کند؛ در همین مسکن باید مشکلات و مسائل گوناگون بانکی، شهرداری و مسکن و راهسازی حل کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی توضیح داد: سختگیری شهرداری‌ها در همه ایران بویژه شهرهای بزرگ وجود دارد؛ شهرداری‌ها درآمد ندارند و برای کسب مبالغی از مردم، برای فعالان عرصه مسکن مشکل ایجاد می‌کنند تا با جریمه کردن و فرستادن این فعالان به دادگاه بتوانند عوارض بیشتری دریافت کنند و امورات خود را بگذرانند که این روال باعث دوری سرمایه‌گذاران از سرمایه‌گذاری در بخش مسکن می‌شود.

رییس مؤسسه دائره المعارف فقه اسلامی بر مذهب اهل بیت (ع) مشکلات شهرداری‌ها در بخش مسکن را یکی از چندین مشکل حوزه مسکن عنوان و تصریح کرد: از این مشکلات در عرصه‌های مختلف تولید و سرمایه‌گذاری آن وجود دارد؛ اگر این‌ها حل نشود سرمایه‌گذارهای قدیمی هم فرار می‌کنند و به حتم سرمایه‌گذاری جدیدی در این حوزه انجام نخواهد شد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فروش نفت و به کار بستن درآمد آن در اقتصاد کشور را از دلایل حل نشدن مسائل اقتصادی کشور به وسیله مسئولان برشمرد و گفت: مشکلات بانک‌ها، شهرداری‌ها و مراکز دیگر دست و پای بخش خصوصی را بسته است؛ فروش نفت و کسب درآمد از آن مانع نگاه بهتر به اقتصاد بوده است؛ اکنون که تولید نفت کاهش پیدا کرده است باید در بخش‌های دیگر تولید را فعال کنیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی بار دیگر تولید را تابع سرمایه‌گذاری عنوان و تأکید کرد: با سرمایه‌گذاری، تولید فعال می‌شود اما برای افزایش سرمایه‌گذاری باید موانع را از پیش پای سرمایه‌گذاری خصوصی برداریم؛ اقتصاد ایران می‌تواند خیلی بیش از این شکوفا شود و فعالیت خود را بدون اتکا به نفت ادامه دهد.

ارسال نظرات