۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
کد خبر: ۷۷۶۰۷۵

تبلیغ دین و ترویج معارف اهل بیت از مهم‌ترین وظایف روحانیت است

تبلیغ دین و ترویج معارف اهل بیت از مهم‌ترین وظایف روحانیت است
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران گفت: از بزرگترین شئوناتی که به نبی مکرم اسلام سپرده شده بود، تبلیغ به اسلام بود؛ لذا تبلیغ دین و ترویج معارف اهل بیت(ع) از مهم‌ترین وظایف روحانیت است.
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل در نشست هم‌اندیشی سفیران رضوان حوزه‌های علمیه خواهران که در سالن همایشات مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه برگزار شد، ضمن تبریک ایام ماه شعبان، اظهار کرد: پیامبر گرامی اسلام زمانی که امیرالمومنین علی(ع) را برای تبلیغ به یمن فرستادند فرمودند؛ یا علیُّ، لا تُقاتِلَنَّ أحَدا حتّی تَدعُوَهُ و ایمُ اللّه ِ لَأن یَهدی اللّه ُعلی یَدَیکَ رجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ و غَرَبَت و لَکَ وَلاؤهُ یا علیُّ، ای علی! هرگز با کسی جنگ مکن مگر اینکه قبلاً او را به اسلام دعوت کرده باشی که به خداوند سوگند، اگر خداوند کسی را به دست تو هدایت کند برای تو بهتر است از آنچه آفتاب بر آن طلوع و غروب می کند زیرا تو بر شخص هدایت شده ولایت داری.
 
وی افزود: پیامبر صادق و تصدیق شده اسلام که وَمَا یَنطِقُ عَنِ ٱلۡهَوَیٰ وإِنۡ هُوَ إِلَّا وَحۡیࣱ یُوحَیٰ است، فرمودند؛ هدایت یک نفر بهتر است از آنچه که آفتاب بر آن طلوع و غروب می‌کند، هر کس انسانی را از مرگ برهاند و زنده بدارد، گویی همه انسان ها را زنده داشته است، وَمَنْ أَحْیَاهَا فَکَأَنَّمَا أَحْیَا النَّاسَ جَمِیعًا.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل ادامه داد: از بزرگترین شئوناتی که به نبی مکرم اسلام سپرده شده بود، تبلیغ به اسلام بوده است.

داشتن پشتوانه و محتوای قوی در سنت، منجر به برتری تشیع شده است

وی ادامه داد: مزیتی که اسلام و مذهب بر حق تشیع نسبت به دیگر ادیان و مذاهب دارد، بهره‌مندی از موهبات سنت در پیامبر اسلام و ۱۳ معصوم دیگر است، روایت پیامبر که فرمودند؛ إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ اَلثَّقَلَیْنِ مَا إِنْ تَمَسَّکْتُمْ بِهِمَا لَنْ تَضِلُّوا بَعْدِی کِتَابَ اَللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِی وَ إِنَّهُمَا لَنْ یَفْتَرِقَا حَتَّی یَرِدَا عَلَیَّ اَلْحَوْضَ، هیچ زمان از یکدیگر جدا و تفکیک نمی‌شوند و تا روز قیامت با یکدیگر همراه خواهند بود که این امتیازی برای شیعه محسوب می‌شود که قریب ۲۵۰ سال از هدایت مستقیم ائمه(ع) برخوردار بوده است، در حالی که فرق و مذاهب دیگر از این نعمت بی‌بهره بوده‌اند.

مدیرحوزه‌های علمیه خواهران مطرح کرد: ما باید در مذهب و دیدگاه خودمان به آنچه که از امام باقر(ع) و امام صادق(ع) رسیده است پرداخته و عمل نماییم زیرا دیگر ائمه فرصتی برای تبلیغ و ترویج معارف دینی نیافتند و امام حسین(ع) با وجود نیافتن زمان مناسب، دعای عرفه‌ای را ترویج کردند که دنیا را تکان داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل گفت: امام رضا(ع) می‌فرماید؛ رَحِمَ اللّهُ عَبْدا اَحْیا أمْرَنا، فَقُلْتُ لَهُ؛ فَکَیْفَ یُحْیِی أمْرَکُمْ؟ قالَ؛ یَتَعَلَّمُ عُلُومَنا و یُعَلِّمُها النّاسَ، فَإِنَّ النّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحاسِنَ کَلامِنا لاَتَّبَعُونا، خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند!». گفتم؛ چگونه امر شما را زنده کند؟ فرمودند؛ علوم ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد زیرا اگر مردمْ زیبایی های گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند.

وی ادامه داد: ما قریب به ۱۳۰۰ یا ۱۴۰۰ سال کمتر یا بیشتر است که این ثرات و گنجینه را در اختیار داریم، عده‌ای که محو در کلام ائمه(ع) بودند، حرف و سخن آنان از روی بیهودگی و گزافه‌گویی نبوده است، در زیارت ماه رجب می‌خوانیم؛ لاَ فَرْقَ بَیْنَکَ وَ بَیْنَهَا إِلاَّ أَنَّهُمْ عِبَادُکَ وَ خَلْقُکَ فَتْقُهَا وَ رَتْقُهَا بِیَدِکَ بَدْؤُهَا مِنْکَ وَ عَوْدُهَا إِلَیْکَ‏، و میان تو و آنها جدایی نیست جز آنکه آنان بنده مخلوق تواند فتق و رتق آن آیات به دست تو و آغاز و انجامش بسوی تو است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل افزود: اگر ما به تعبیر امام رضا(ع) بتوانیم به مسئله ترویج و تبلیغ دین بپردازیم و لطایف و ظرایف سخنان آنان را رعایت کنیم، مانند قاعده دو دوتا چهارتا، مردم نیز از ما تبعیت خواهند کرد.

وی اعلام کرد: سرپرست روابط عمومی در این جلسه ارائه کردند؛ پشتیبانی فضای مجازی و تولید محتوا به‌دست مسئولان سفیران رضوان صورت می‌گیرد و باید گفت، محتوای خوب زیادی وجود دارد اما مهم پرداختن به آنان است که مردم تفهیم و عالم به محاسن کلام قائل یابند و نیازی به زحمت و دست و پا افتادن نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل بیان کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب به جهاد تبیین اشاره فرمودند، در واقع به یکی از شئونات پیامبر اسلام(تبلیغ) متذکر شدند، بِالْبَیِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَأَنْزَلْنَا إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِمْ وَلَعَلَّهُمْ یَتَفَکَّرُونَ، همراه با دلایل روشن و کتاب‌ها و بر تو نیز قرآن را نازل کردیم تا آنچه را برای مردم نازل شده است بر آنان بیان کنی و باشد که بیاندیشند، سخنان خداوند در قرآن کریم قطعا نیازمند یک مبیّن و مفسر رسمی دارد، همان امری که خداوند به پیامبر اسلام محول کرد.

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل در پایان عنوان کرد: وَ قَلْبِی لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ وَ أَمْرِی لِأَمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتِی لَکُمْ مُعَدَّهٌ حَتَّی یَأْذَنَ اللَّهُ لَکُمْ فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لَا مَعَ عَدُوِّکُمْ، و قلبم تسلیم قلب شما و امرم تابع امر شما و یاریم برای شما آماده، تا خدا به شما اجازه دهد، پس با شما هستم با شما، نه با دشمن شما، این نهایت لطف خداوند است که چنین فضا و بستری را از به‌روز و مدرن بودن افرادی مانند ائمه(ع) در اختیار شما قرار داده است، منظور از به‌روز بودن، به قاعده بودن است یعنی آنکه نسبت به محاسن کلام علم کافی را دارا بودند.

ارسال نظرات