۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۷۷۲۱۱۱
حجت الاسلام صرامی:

باید نگاه لیبرال غربگرایانه در حوزه فضای مجازی کنار گذاشته شود

باید نگاه لیبرال غربگرایانه در حوزه فضای مجازی کنار گذاشته شود
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه فضای مجازی به عنوان بخش مهمی از نظام قدرت سایبرنتیک جهان در اختیار حکومت‌ها است، اظهار داشت: باید به مسئله فیلترینگ یا کنترل قانونمند محتوا و جریان دسترسی بیگانگان به اطلاعات مردم توجه داشت.

اشاره: فضای مجازی به عنوان یک ابزار قدرتمند در شکل‌دهی به فرهنگ عمومی نقش مهمی ایفا می‌کند و این فضا با ارائه فرصت‌ها و چالش‌های جدید به تحول فرهنگی جامعه کمک می‌کند؛ برای بهره‌گیری بهینه از این فضا نیازمند به آگاهی و مدیریت هوشمندانه هستیم تا بتوانیم از مزایای فضای مجازی بهره‌مند شویم و با چالش‌های آن مقابله کنیم؛ در همین راستا خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، با حجت الاسلام مهدی صرامی استاد سطوح عالی حوزه علمیه به گفت‌وگو نشسته که مشروح آن در ادامه می‌آید:

رسا ـ صحبت هایی مطرح می شود در مورد برداشتن فیلترینگ نظر شما در این مورد چیست؟ آیا با برداشتن فیلتر مشکلات فضای مجازی بر طرف می شود؟

مسئله برداشتن فیلترینگ ارتباط مستقیم با تعریف از فضای مجازی و علت ضرورت کنترل و حکمرانی نسبت به فضای مجازی و نوع بحث با کسانی که قائل به ضرورت حکمرانی در فضای مجازی برای حکومت‌ها نیستند دارد ولی با کسانی که اصل ضرورت حکمرانی را می‌پذیرند بحث فرق دارد.

اینکه قائل باشیم فضای مجازی به عنوان بخش مهمی از نظام قدرت سایبرنتیک امروز جهان در اختیار حکومت و حکمرانی به مصلحت ملت باشد، خیلی فرق دارد با اینکه تعریف فضای مجازی یک تعریف عامیانه و کودکانه باشد که هیچ جایی برای هضم و پذیرش ضرورت و کیفیت حکمرانی نداشته باشد.

بخش زیادی از اختلافات نسبت به مسئله فیلترینگ یا کنترل قانونمند محتوا و جریان دسترسی بیگانگان به اطلاعات مردم باید تغییر کند، اینکه چرا حاکمیت باید نسبت به دسترسی بیگانگان و دشمنان به ذهن و به نظام اندیشه‌ای و فرهنگ عمومی مردم حکمرانی کند بخشی به این بر می‌گردد که ما واقعاً چه تلقی و تصوری از اصل فضای مجازی داریم، آیا می‌شود انسان دلسوز در عین اینکه اعتراف می کند که ما دشمن‌هایی داریم و دشمن ها در عصر نوین سایبرنتیک همه تلاش و همت خود را بر تغییر باورها و سبک رفتار و سبک زندگی جوامعی که می‌خواهند سیطره و حکمرانی داشته باشند معطوف می کنند و فضای مجازی به اعتراف مقالات و تجارب متعدد بستر اصلی این تغییر نظامات بینشی و ارزشی و فرهنگی از یک طرف و از طرف دیگر دسترسی آزاد به اطلاعات حساس افراد اشخاص و ملت‌ها است؛ هر اقدامی که ناظر به کنترل و مدیریت دسترسی دشمن به اذهان و افکار جامعه و ملت ها یا اطلاعات و داده‌های آنها است باید انجام شود.

باید نگاه لیبرال غربگرایانه در حوزه فضای مجازی کنار گذاشته شود

رسانه دنیا دست صهیونیست هاست و آنها در اقتصاد دنیا و حوزه‌هایی که زورشان رسیده تصرف کرده اند؛ آنها با ابزار و زیرساختی که در حوزه فضای مجازی تولید کرده اند علیه جبهه مقاومت عمل می کنند؛ آیا کسی که برای آزادی دشمنان در دسترسی به اطلاعات مردم کمک می کند دلسوز مملکت است؛ دلسوز این مملکت چگونه می تواند این فضا را بدون قاعده و رها در اختیار دشمنان قرار دهد.

بیشتر از اینکه بحث آزادی دسترسی مردم به محتوای فضای مجازی مطرح باشد باید این سوال پرسیده شود چرا دسترسی دشمنان به اطلاعات مردم ما زیاد شده است؟ آیا اطلاعات محتوایی در بستر امنی که دشمن دسترسی نداشته باشد، منتشر می شود؟ حتی اگر دشمن بپذیرد که سرورها را در درون کشور مستقر کند و تعهد دهد، باز این سوال مطرح است؛ همان چیزی که باعث شد آمریکا زیر بار عملکرد تیک تاک درون آمریکا نرود و مالکیت کامل تیک تاک را خواهان بود؛ در فضای مجازی بستر مدیریت حکمرانی بیگانگان بر امنیت و فرهنگ مردم را باید پذیرفت و باید ابزار دسترسی دشمنان به فرهنگ و امنیت مردم و مداخله در حکمرانی را تا جایی که می شود کنترل کرد.

ما مانند کشورهای اطراف خلیج فارس نیستیم و دانشمندان و برنامه ریزانی در عرصه دانش های پیشرو داریم و از این ظرفیت ها باید استفاده کنیم و نباید دست بیگانگان را بدون هیچ قید و شرطی باز کنیم.

رسا ـ رهبر معظم انقلاب در مورد فضای مجازی بحث های حکمرانی فضای مجازی و جلوگیری از ولنگاری فرهنگی را مطرح می کنند چگونه این نظرات تحقق پیدا می کند؟

ابتدا باید به این سوال پاسخ داده شود که آیا در مسئولین سیاستگذار حوزه فضای مجازی اراده تحقق منویات رهبر معظم انقلاب وجود دارند؟ بعضی مسئولین مواضعی مقابل فرمایشات رهبر معظم انقلاب می گیرند؛ امروز برخی کارشناسان دلسوز انقلاب و ملی گرایی خارج از مرزهای کشور هزاران راه عملی برای ملی گرایی مورد تأیید در ادبیات رهبر معظم انقلاب مطرح می کنند؛ هر انسان سالمی برا عرصه ای که منافع ملی را تهدید می کند راهکار ارائه می دهد و راهکارها به اشکال مختلف بیان شده است.

امروز جوان های انقلابی در حوزه فضای مجازی پلتفرم های جدیدی ساخته اند که قابل استفاده است و اگر کارشکنی نباشد جوانان جامعه انقلابی منویات رهبر معظم انقلاب را اجرایی خواهند کرد؛ نمی توان انکار کرد که صدها تیم تروریستی در بستر واتس آپ و تلگرام اغتشاشات سال های گذشته را برنامه ریزی و اجرایی کرده است و برای مقابله با تهدیدات دشمن باید برنامه ریزی کرد.

باید نگاه لیبرال غربگرایانه در حوزه فضای مجازی کنار گذاشته شود

رسا ـ شبکه ملی اطلاعات یکی دیگر از دغدغه های رهبر معظم انقلاب است آیا دولت نباید روند این برنامه را سرعت بخشد؟

زیر ساخت ها برای تولید شبکه ملی اطلاعات ضروری است، هرکشوری در عالم که زیر سلطه اسرائیل نباشد شبکه ملی اطلاعات دارد و کشوری که شبکه ملی اطلاعات نداشته باشد باید بپذیرد که دشمن از اطلاعات فرهنگی و سیاسی او بهره مند می شود؛ چین و روسیه که بویی از انقلاب اسلامی نبرده اند، عقل معاش آنان القا کرده که برای دفاع از امنیت و فرهنگ خود فناوری اطلاعات جدا داشته باشند.

 باید بستر شبکه ملی اطلاعات تقویت شود تا تجربه ای شبیه پیجرها اتفاق نیفتد؛ این واقعیت است که درصد بالای از تجهیزات سخت افزاری کشور از شرکت های خارجی است و ما شاهد خیانت برخی کشورها بوده ایم، لذا نباید شبکه ملی اطلاعات را بحثی ایدئولوژیک کرد و برای دفاع از امنیت کشور مانند سایر کشورها باید شبکه ملی اطلاعات داشت؛ مسئولین در بستر اینترنت در معرض تهدید هستند و اگر بستر شبکه ملی اطلاعات به تعویق افتاد روزی چشم باز خواهیم کرد که نیازهای روزمره مختل شده است.

رسا ـ آینده فضای مجازی و نقش حکمرانی در این فضا را چگونه ارزیابی می کنید؟

اگر مدیران قائل به نقش حکمرانی فضای مجازی نشوند به سرعت باید سلطه فضای مجازی را پذیرفت و مانند حکومت محمود عباس برکرانه باختری باید حاکمیتی تشکیل داد که مورد تائید صهیونیسم باشد؛ باید این نگاه لیبرال غربگرایانه در حوزه فضای مجازی کنار گذاشته شود و نگاه ملی و انقلابی را به همه حوزه های سایبری تسری داد؛ برای اینکه در آینده برده استکبار نباشیم لازم است امروز این ساختارهای حکمرانی بر فضای مجازی را فراهم کرد تا به سرنوشت کشورهای مستعمره دچار نشد.

ارسال نظرات