به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، جلسه ۱۳۷ مجمع هیات حمایت از کرسیهای نظریه پردازی نقد و مناظره با حضور آیت الله رشاد در محل فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی تشکیل شد.
بنا بر این گزارش در این جلسه که با حضور رییس هیات حمایت از کرسی ها، آیت الله علی اکبر رشاد برگزار شد، دبیر جدید این هیات معرفی گردید.
آیت الله رشاد با عنوان اینکه هیات حمایت از کرسی ها نیاز به تجدید حیات و نفس گیری برای ادامه فعالیت دوباره دارد، گفت: سال های خیلی دور ایام حج تمتع در سرزمین وحی با جمعی از دوستان ۴۵ آفت علم را در چارچوب ۷ دسته توضیح دادم که بعدها به تفصیل در کتاب فلسفله علم دینی چاپ شد. در آنجا به خوبی بیان شده که دانشگاه ها و حوزه های علمیه با چه آفات فرهنگی، اجتماعی و روانشناختی و … مواجه هستند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه هیات حمایت از کرسی ها دوباره به خانه اولیه خود یعنی فرهنگستان علوم بازگشت، افزود: با پیگیری های جناب آقای دکتر مخبر اقدامات خوبی برای احیای هیات برداشته شده اما به هر حال امکانات محدود است و باید تقویت شود و همه دستگاه های دخیل بایستی کمک کنیم تا نفس گیری برای ادامه فعالیت جدی هیات حمایت از کرسی ها محقق شود. هر تشکیلاتی نیاز به نیرو و امکانات دارد و کمبود امکانات در این بخش باید به زودی مرتفع شود.
لازم به ذکر است دکتر خدابخش احمدی در این مراسم حکم خود را از ریاست محترم هیات حمایت آیتالله علیاکبر رشاد دریافت نمود. در بخشی از حکم ایشان آمده است:
نظر به سوابق و صلاحیتهای مدیریتي جناب عالی و موافقت ریاست محترم فرهنگستان علوم جمهوري اسلامي، بموجب اين حكم بمدت دو سال، به عنوان «دبیر هيأت حمايت از كرسيهاي نظريهپردازي، نقد و مناظره» منصوب می شويد.
اهم وظايف دبیر عبارتند از:
یک) تنظيم برنامهي سالانهی هيات حمايت از كرسيها، و ارائهی آن جهت تصويب.
دو) اتخاذ تدابير لازم براي تحقق اهداف، وظائف و برنامههاي مصوب.
سه) تهیّهی پیشنویس دستور جلسات « مجمع هیات » و « شورای اندیشهورزی و راهبری دبیرخانه »، ثبت و پیگیری تصمیمات و مصوبات آنها.
چهار) اتخاذ تدابیر لازم جهت تشکیل مضبوط، منظم و مؤثر جلسات کرسیها و اخذ مصوبه راجع به تصمیمات شوراهای تخصصي حسب مورد.
پنج) نظارت بر حسن جریان امور واحدهای دبیرخانه و هدایت عمومي فعاليت کمیتههای دستگاهي و فرادستگاهي، و ارائهی گزارش متناوب آن به مجمع هیأت حمایت.
شش) ارزشيابي متناوب پيشرفت امور کرسیها، و آسيبشناسي و ارائهي راهكارهاي مناسب، براي اصلاح و ارتقای آنها .
هفت) تدبیر و تلاش پیوسته در جهت تحقق حمايتهاي علمی، مادی و معنوی مؤثر از صاحبنظراني که کرسی علمی موفق برگزارکردهاند.
هشت) برقراري ارتباط روشمند و فعال با نهادها و مجامع علمي ذیدخل و ذیربط، در جهت همافزايي و بهره برداری ار ظرفيتهای آنها برای تحقق اهداف و وظائف هیأت حمایت و توسعهی فعاليتهای آن.
نــه) برنامهریزي و اتخاذ تدابير لازم در جهت شناسائي فعال نظریهها و نوآوریهاي علمی و جلب نظر صاحب نظران واجد صلاحیت در داخل و خارج کشور براي برگزاری کرسي علمی .
ده) تدبیر و تلاش مؤثر براي اعتبارافزايي حقوقي، و ارتقای منزلت ملي هیأت، و تقویت نقش كرسيهاي علمي، در فرایند تولید علم و توسعهی نظریهپردازی و نوآوری و بسط نهضت نرمافزاري و نشاط علمی در کشور.
یازده) برنامهريزي و پيگيري اجرایی انعكاس مناسب، موثر و فرهنگساز فعاليتهاي هيات حمایت، از طريق رسانههاي داخلي و خارجي، و بازخوردسنجی فعالیتهای هيات.
دوازده) تنظيم و ارائهي متناوب گزارش پيشرفت برنامهها و فعاليتها به مجمع هیات و تدوین کارنامهی سالانه و ادواری جهت انعکاس به مبادی ذیربط و ذیدخل در کشور.
با توجه به گذشت دورهای ممتد از تاسیس و فعالیت هیات و ضرورت تحول و ارتقاء آن، شایسته است با بهرهبرداری از پیشنویس تهیه شده و مشورت با رؤسای کرسیها و مسؤولین کمیتههای دستگاهي، و نیز صاحب نظران دغدغه مند، طرح تحول و ارتقاء هیات را تهیه و جهت طی تشریفات و تصویب آن آماده فرمایید.
فرصت را مغتنم شمرده از خدمات ارزشمند استاد محترم جناب حجت الإسلام والمسلمین بهجتپور (حفظه الله و وفقه لمرضاته) در دورهی تصدي دبیری هیات صمیمانه قدرشناسی میکنم .
وَفِّقنا اللهم لِما تُحبُّ و تَرضي، و لا تجعلنا مِن الّذين يَحسَبون أنّهم يُحسِنون صُنعاً، واهدِنا إليالسّداد، فأنّك خيرُ موفِقٍ و هاد.