عوامل بروز و ظهور غفلت از منظر امیرمؤمنان
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام جعفر رحیمی خطیب جمعه ساوه گفت: امیر المومنین (ع) فرمودند که امام حسن(ع) در زمان حیات رسول خدا مرا با ابا الحسین صدا می کرد و امام حسین(ع) مرا با ابا الحسن می خواند و آن دو پیامبر را پدر خطاب می کردند. هنگامی که رسول خدا (ص) از دنیا رفت آنان مرا پدر صدا کردند. حضرت علی (ع) در نامگذاری امام حسین و امام حسن و حضرت زینب در مقابل پیامبر اکرم (ص) ادب را رعایت می کرد و حضرت رسول(ص) نیز در مقابل خدا ادب را رعایت می فرمودند.
خطیب جمعه ساوه در ادامه با توجه به دیدار مردم استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی با رهبر معظم انقلاب و سخنان بسیار سودمند رهبر عظیم الشان به دو نکته از سخنان حضرت آقا، اشاره کرده و به تبیین پرداخته و اظهار داشت: جامعه اى پويا و امن و رو به رشد و پيشرفت خواهد بود كه مديرانش با داشتن تعهد و تخصص لازم خود را همواره خادم دلسوز و بىمنت مردم دانسته و در مقام عمل نيز با پرهيز از هرگونه غفلت، ضمن رصد توطئه هاى دشمنان و بستن مجارى نفوذ بدخواهان، بر سرمايههاى اجتماعى بهويژه اعتماد و اطمينان مردم بيفزايند و بدينسان مهمترين مولفه عزت، وحدت و انسجام ملى را در جامعه نهادينه سازند.
وی افزود: در اين مجال چند نمونه از عوامل بروز و ظهور غفلت از منظر امام على(عليهالسلام) را به اميد بيدارى خوابرفتگان يادآور می شويم: ۱. دستكم گرفتن دشمن «لَا تَسْتَصْغِرَنَّ عَدُوّاً وَ إِنْ ضَعُف»(غررالحكم، ص ۶۳۰)؛ هرگز دشمن را دستكم نگير و كوچك مشمار ولو اينكه بهواقع ضعيف و كوچك باشد. «مَنْ نَامَ عَنْ عَدُوِّهِ أَنْبَهَتْهُ الْمَكَايِد»؛ كسىكه از دشمن غافل بشود، بداند كه حيله و مكر و كيد دشمن او را بيدار مىكند (و چهبسا دير باشد.) ۲. خوشبينى و خوشخيالى در برابر دشمنان امام(عليهالسلام) خطاب به مالك اشتر: «وَ لَكِنِ الْحَذَرَ كُلَّ الْحَذَرِ مِنْ عَدُوِّكَ بَعْدَ صُلْحِهِ فَإِنَّ الْعَدُوَّ رُبَّمَا قَارَبَ لِيَتَغَفَّلَ فَخُذْ بِالْحَزْمِ وَ اتَّهِمْ فِي ذَلِكَ حُسْنَ الظَّن»(نامه ۵۳)؛ بعد از حتى صلح با خصم بدان ممكن است دشمن به تو نزديك بشود تا تو را غافل سازد بنابراين دورانديشى پيشه كن و خوشبينى را متهم ساز. ۳. اعتماد به دشمن «لَا تَأْمَنْ عَدُوّاً وَ إِنْ شَكَر»؛ از مكر و حيلت دشمن در ايمن مباش هرچند از تو تشكر كند (و به تو روى خوشى نشان بدهد.) ۴. بىمسؤوليتى و بىتعهدى «مَنْ نَامَ لَمْ يُنَمْ عَنْه»؛ كسىكه بخوابد (خواب غفلت) بايد بداند دشمنش هوشيار و بيدار است. ۵. سهلانگارى و بىبرنامگى «تُكَادُونَ وَ لَا تَكِيدُون...».
حجت الاسلام رحیمی بیان داشت: دشمن طرحهاى مكارانه دارد ولى شما هيچ... «لَا يُنَامُ عَنْكُمْ وَ أَنْتُمْ فِي غَفْلَةٍ سَاهُون»(خطبه ۳۴)؛ دشمن براى حمله به شما خواب ندارد ولى شما در خواب غفلت و بىخبرى هستيد. اينها نمونه هايى از عوامل زمينه ساز غفلت بود كه چهبسا آسيبهايى همچون فتنه را دامن مىزند، بنابراين اگر مديران و خواص با درك واقعيتهاى جامعه بهويژه مشكلات و گرفتاريهاى مردم، صادقانه و دلسوزانه و با نگاهى ملى بارویکرد وحدت وامنیت عرصه خدمت به مردم بهويژه طبقات ضعيف را عبادتى براى خويش باور داشته باشند، قطعاً دشمنان با هر حربه و يا تاكتيك و نقشهاى بخواهند به گلوگاههاى تصميم ساز و تصميم گير، نفوذ و يا جامعه را با ناامنيهاى مختلف و فتنه هاى مرموز مواجه سازند، هرگز موفق نخواهند شد اما عنصر ديگرى كه ممكن است يك امت را در معرض آسيب هاى جدى قرار بدهد، كفران نعمت و ناسپاسى نسبت به داشته ها و سرمايه هاى مادى و معنوى است كه به بركت مجاهدت ها و ايثارهاى خالصانه به دست آمده است.
وی افزود: البته هر جامعه اى در كنار پيشرفت ها و توفيقاتى كه دارد ممكن است مشكلات و ناكامىهايى نيز داشته باشد كه البته نبايد نسبت به آنها بىتفاوت بود و بلكه بايد همواره از مجارى قانونى و با احساس مسؤوليت و وجدان كارى مسؤولان امر پيگيرى و حل و فصل گردد، اما آنچه نبايد گرفتار آن شد ناسپاسى نسبت به خدمات و اقدامات بزرگ و خيره كنندهاى است كه انجام گرديده است. متأسفانه آنقدر كه در جامعه ما تخريب و سياهنمايى و بزرگنمايى ضعف ها عادت گرديده است، هرگز نسبت به توفيقات و پيشرفت هايى كه در عرصههاى مختلف، عزت و اقتدار و امنيت براى ميهن اسلامى مان به ارمغان آورده است، حرف و سخن و تحليل اقناعى بهويژه براى نسل جوان وجود ندارد، و در این مهم نیز متاسفانه بعضی ازجناحها و فضا های مجازی بیشتر از همه خدمات دلسوزان انقلاب را که خدمات نظام است. زیر سوال می برند.
امام جمعه ساوه ابراز کرد: نهایت اینکه آمریکا همچنان به عنوان دشمن اصلی جمهوری اسلامی همواره بهدنبال عملی کردن طرح خصمانه خود در زمینه تجزیه ایران است و در این راستا واشنگتن طرحهای متعددی برای بحرانسازی در ایران با ایجاد و دامنزدن به اختلافات قومی و مذهبی، بحرانسازی جنسیتی با ادعای حمایت از زنان ایرانی و حقوق آنها دارد که به ویژه در ناآرامیهای سال گذشته بسیار مورد تأکید قرار گرفت.
وی افزود: احداث ایستگاههای امنیتی و اطلاعاتی موساد در شمال عراق و جمهوری آذربایجان با هدف پایش و خرابکاری و ایجاد جنگ قومی و مذهبی در افغانستان و منطقه با انحراف افغانستان از پیگیری روند سیاسی برای تشکیل دولت وحدت ملی و فشار اقتصادی به این کشور با هدف سوقدادن مردم افغانستان به گروههای تروریستی از جمله برنامههای آمریکا در حوزه امنیتی ایران است.
امام جمعه ساوه در پایان با اظهار تأسف و تأثر نسبت به وقوع طوفان و سیل در مناطقی از کشور لیبی و مراکش، جان باختن و مفقود شدن جمع کثیری از شهروندان این کشور را تسلیت گفت.
حجت الاسلام رحیمی ضمن ابراز همدردی با ملت لیبی و مراکش بویژه خانوادههای قربانیان این حادثه ناگوار طبیعی، برای جانباختگان رحمت و مغفرت الهی و برای مصدومان سلامتی مسئلت کرد.