حوزه در زمان قیام شهید نواب صفوی به تحولی بنیادین در تفکر دینی رسید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، آیت الله عباسعلی سلیمانی عصر امروز در مراسم سالروز شهادت نواب صفوی و گرامیداشت شهدای مدافع حرم ارتش، در گروه ۸۴۰ موشکی شهید کبریایی منطقه کاشان، گفت: قیام فدائیان اسلام به رهبری روحانی شجاع، دلاور، مومن و خدا محور شهید نواب صفوی انجام شد.
وی افزود: نخستین تشکیلاتی که در قالب دین و پیرامون اسلام برای مقابله با فساد تحت ولایت الله شکل گرفت تشکیلات نواب صفوی طی مدت کوتاه یک دهه بود.
نماینده ولی فقیه در کاشان داشتن تشکیلات را یکی از ویژگیهای قیام شهید نواب صفوی دانست و اظهار داشت: مبارزات این روحانی شهید احساسی و نشأت گرفته از هیجانات دینی و شور جوانی نبود.
آیت الله سلیمانی تشکیلات روحانی مبارز شهید نواب صفوی را سازماندهی شده و منظم دانست و افزود: شرح وظایف هریک از نیروهای انقلابی در تشکیلات شهید نواب صفوی مشخص و تعریف شده بود.
وی بهره مندی از ارکان مطبوعاتی را یکی از ویژگیهای تشکیلات شهید نواب صفوی و قیام این شهید اعلام کرد و گفت: هر چند تشکیلات نواب صفوی در ظاهر یک نهاد انقلابی است، اما روحیه تهاجمی داشت چرا که نخستین تشکیلاتی بود که برای مقابله با فساد از سلاح استفاده کردند.
نماینده ولی فقیه در کاشان گفت: روحانیت در آن دوران برای مقابله با فساد برنامههای متعدد و متنوعی داشتند، اما هیچ کدام از سلاح استفاده نکردند.
منشور برادری شهید نواب صفوی حلقه قوی وحدت بود
به گفته وی شهید نواب در تشکیلات خود فعالیتهای فرهنگی، اعتقادی، اخلاقی و نظامی را همزمان انجام میداد و از ارگان مطبوعاتی با عنوان منشور برادری بهره میبرد که این منشور یک حلقه قوی وحدت بود.
وی ادامه داد: ارکان مطبوعاتی این تشکل درغیاب این روحانی مبارز، برای خود تشکیلاتی را به نام منشور برادری که از دو روزنامه رسمی «نبرد ملت» با مدیر مسؤولی عبدالله کرباسچیان و روزنامه «اصناف» به مدیر مسؤولی ابراهیم کریم آبادی بهرهمند بودند که نشانه دهنده تشکیلات قوی و منسجمی بود که پیام خود را در قالب روزنامه اصناف و یا در قالب ملت به گوش ملت میرسانیدند.
نماینده ولی فقیه در کاشان با اشاره به اینکه تشکیلات نواب صفوی تنها یک گروه مسلح و مجاهد و مهاجم نبود و کار تشکیلاتی وسیع و فراگیری داشت، افزود: دوست و دشمن از ایشان به عنوان یک روحانی شجاع و رشید و عاشق به دین یاد میکنند.
هدف اصلی قیام نواب صفوی فساد ستیزی بود
آیت الله سلیمانی یکی از ویژگیهای شهید نواب صفوی را محصور نبودن در پایتخت دانست و اظهار داشت: هدف اصلی قیام فساد ستیزی و پالایش پایتخت بود، اما گستره این تفکر به پهنای سراسر کشور است.
نماینده ولی فقیه در کاشان ادامه داد: شهید نواب صفوی تشکیلات خود را آنچنان اساسی و اصولی و جریانی انجام داد تا قائم به فرد نباشد تا در صورت شهادت هر نیرویی بلافاصله نیروی ذخیره جایگزین شود.
تنها حزبی که در آن انحرافی وجود نداشت مؤتلفه اسلامی بود
آیت الله سلیمانی با بیان اینکه شهید نواب صفوی برای حفظ تفکر فدائیان اسلام هیاتهای موتلفه اسلامی را در سال ۴۲ تشکیل داد، افزود: تنها حزبی که در ادوار مختلف برای صیانت از یک جریان انقلابی درخشید و انحرافی در آن وجود نداشت جریان موتلفه اسلامی است.
به گفته وی تشکیل برخی از احزاب با استفاده از دین به دلیل اینکه ساختار قوی نداشتند و فعالیتها مهندسی شده نبود به مرور از مسیر منحرف شدند.
نماینده ولی فقیه در کاشان یادآور شد: برخی از بزرگان انقلاب اسلامی از جمله حاج مهدی عراقی، شهید اسدالله لاجوردی، حبیب الله عسگر اولادی، هاشم امانی که افتخار عضویت این مجموعه را داشتند از تفکر شهید نواب صفوی به خوبی پاسداری کردند.
آیت الله سلیمانی گفت: این نوع تشکل و مهرچینی و سازماندهی نشانه عمق تفکر والای شهید نواب صفوی است که تا به امروز تفکرجریان فدائیان اسلام ادامه دارد و جایگاه آن در انقلاب اسلامی محفوظ است.
وی تدوین پیش نویش قانون اساسی اسلامی را ازجمله برنامههای این روحانی شجاع شهید دانست و ابراز داشت: شهید نواب صفوی با نوشتن کتاب راهنمای حقایق در سال ۱۳۲۹ ایرادهای قانون اساسی آن زمان کشور را در این کتاب اعلام کرد و ضرورتهای یک قانون اساسی مبتنی بر اسلام را در این کتاب تدوین کرد.
وی ادامه داد: شهید نواب صفوی اعتقاد داشت اگر قانون اساسی که در کتاب راهنمای حقایق تنظیم شده است اجرایی شود ایران به بهشت جهان تبدیل خواهد شد.
حوزه در زمان قیام شهید نواب صفوی به تحول بنیادین در تفکر دینی رسید
آیت الله سلیمانی گفت: شهید نواب صفوی در اوج جوانی چنان بر تفکر حوزه تأثیرگذاشت که حوزه در زمان قیام شهید نواب صفوی به تحول بنیادین در تفکر دینی رسید و بخش عظیمی از بزرگان حوزه تحت تأثیر اندیشه شهید نواب صفوی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: بخش عمدهای از یاران صدیق و قوی و محوری و اصولی امام از جمله شهید مطهری، علامه محمد تقی جعفری، شهید شیخ فضل الله محلاتی، شهید اندرزگو و تعداد زیادی از بزرگان انقلاب همچون رجائی ها، آیت الله طالقانیها با اندیشه نواب صفوی تربیت شدند.
نماینده ولی فقیه در کاشان با اشاره به نقش نواب درایجاد روحیه انقلابی، ظلم ستیزی، استقلال میهن و منشور وحدت آفرینی گفت: امام خمینی(ره) به شهید نواب صفوی علاقه داشت.
آیت الله سلیمانی با تأکید براستفاده از آموزههای شهید نواب صفوی در فعالیتهای تشکیلاتی، گفت: از آموزههای شهید نواب صفوی در فعالیت زیربنایی و مبارزه با فساد باید استفاده کرد./۱۳۰۷/پ202/