۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۳
کد خبر: ۶۹۷۲۶۳

به مسجد آمدیم تا این سنگر ارزشمند را تقویت کنیم

به مسجد آمدیم تا این سنگر ارزشمند را تقویت کنیم
بسیجیان پایگاه حضرت امیرالمومنین علیه السلام مسجد جوادالائمه شهرستان گلپایگان در حدود 2 ماه کرونایی کشور، نه تنها فعالیت‌هایشان کم نشده است بلکه با کارهای خود موجب شدند، اقبال و توجه بیشتری به بسیج در محله‌شان هم بیشتر شود.

به گزارش خبرگزاری رسا، همه‌گیری ویروس کرونا در کشور از اواخر سال ۹۸ بسیاری از فعالیت‌ها را در عرصه‌های مختلف با کندی روبه‌رو کرد، اما نهادهایی هم بودند که از این خطر یا به نوعی تهدید برای خود ظرفیت ساختند و نه تنها متوقف نشدند، بلکه جامعه، شاهد تعالی و پیوند عمیق آنان با مردم نیز بود. یکی از این مجموعه‌ها، پایگاه مقاومت بسیج حضرت امیرالمومنین(ع) در شهرستان گلپایگان استان اصفهان است.


یکی از نشست‌های بسیجیان پایگاه حضرت امیرالمومنین شهرستان گلپایگان

به مسجد آمدیم تا این سنگر ارزشمند را تقویت کنیم

بسیجیان این پایگاه از سال ۱۳۸۰ فعالیت‌های خود را آغاز کردند. علی محمد اسدی، فرمانده پایگاه بسیج حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در خصوص فعالیت این پایگاه می‌گوید: «پایگاه ما به دلیل ماهیت فرامحلی، بیرون از مسجد است، اما به دلیل اهمیت مسجدمحوری و تاکیدات سازمانی، فعالیت‌های خود را به مسجد جوادالائمه(ع) منتقل کردیم تا این سنگر ارزشمند اسلامی و انقلابی را تقویت کنیم و آن را خاستگاهی برای اقدامات و فعالیت‌های علمی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قرار دهیم. بنابراین مدت سه سال است که در این مسجد به صورت جدی حضور پیدا کردیم تا فعالیت‌های خود در عرصه‌های مختلف به صورت هدفمند عملیاتی کنیم.»


علی محمد اسدی، فرمانده پایگاه بسیج حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام

ایجاد قرارگاه حافظان سلامت شهید سلیمانی

بسیجیان این پایگاه در رویکرد مسجدمحوری خود در محله، در ۱۰ عرصه فعالیت و برنامه‌های موثر و مستمر دارند. آنها با اقدامات و فعالیت‌های شاخص،گسترده و متنوع و موثر خود موفق شدند در سال جاری هم در جشنواره مالک اشتر و هم در جشنواره اسوه در سطح استان رتبه برتر را کسب کنند.

اسدی در این خصوص می‌گوید: «بیش از ۶۰۰ عنوان فعالیت و برنامه متنوع در بازه زمانی ۳۰۰ روز گذشته اجرایی کردیم. یکی از کارهای ما، ایجاد قرارگاه حافظان سلامت شهید سلیمانی در ۲۰ ماه گذشته که دوران کرونایی کشور بود، است. پنج قرارگاه فرعی نیز با عنوان‌های قرارگاه معنویت افزایی، فرهنگ‌سازی کمک مومنانه، پایش و سلامت و ورزش و تندرستی زیرمجموعه قرارگاه حافظان سلامت ایجاد شد. مردم محدوده پایگاه و محله، زمانی که اقدامات و برنامه‌های ما را در این قرارگاه مشاهده می‌کردند و شور و حرارت بسیجیان برای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا و روحیه دلسوزی و ایثارگرانه بسیجیان پایگاه را نظاره‌گر بودند تمایل داشتند که کمک‌های مالی و معنوی به این فعالیت‌ها داشته باشند که قاعدتاً کمک‌های آن‌ها در قالب قرارگاه کمک مومنانه جمع‌آوری می‌شد.»

فیلمی از تلاش‌های این بسیجیان برای مقابله با ویروس کرونا

برنامه‌های تعلیم و تربیت برای خانواده‌ها و نوجوانان

بسیجیان پایگاه در ایام کرونا که امکان برگزاری مراسم در مناسبت‌های مختلف در فضای بسته مسجد وجود نداشت با همکاری نمازگزاران برنامه‌ها را در سطح محله و مقابل منازل اهالی محل برگزار می‌کردند. فرمانده پایگاه بسیج حضرت امیرالمومنین(ع) می‌گوید: «در قالب برنامه‌های تعلیم و تربیت، اجرای برنامه‌های تربیتی متنوع در راستای ارتباط مستمر مسجد، مدرسه و منزل را با نزدیک‌ترین مدرسه محل پیگیری کردیم. برگزاری دوره‌های تربیتی با محوریت والدین براساس نیازسنجی صورت گرفته در قالب حلقه‌های صالحین از دیگر برنامه‌های ما در این عرصه بود. در پایگاه ما ۱۲ سرگروه صالحین تربیت شده است تا فعالیت‌های تربیتی خود را در عرصه‌های مختلف در گروه‌های صالحین و برنامه‌های تربیتی پیگیری کنند.»


بسیجیان این پایگاه در ده رشته ورزشی فعال هستند

برگزاری حلقه صالحین مجازی برای اولین بار

برگزاری حلقه‌های صالحین با رویکردهای مختلف مانند آموزش قرائت قرآن، بیان احادیث، بیان سیره شهدا و احکام و یا برنامه‌هایی مانند پاسخگویی به شبهات، فعالیت در فضای مجازی، مباحث علمی، جلسات مشاوره تخصصی و شغلی و ... از برنامه‌های ثابت پایگاه‌های بسیج است.

اسدی می‌گوید: «در پایگاه بسیج به ظرفیت مسجد با توجه به شرایط کرونایی برای برپایی حلقه‌های صالحین اکتفا نکردیم و ظرفیت اماکن ورزشی محله نیز برای اجرای برنامه‌های تربیتی و ورزشی فعال شد. بسیجیان ما در رشته‌های ورزشی فوتسال، کاراته، کشتی، دارت، ژیمناستیک، تنیس‌ روی‌ میز، کوهنوردی، ورزش باستانی، فوتبال‌دستی و بدمینتون فعال هستند. در کنار انجام این ورزش‌ها، برنامه‌های تربیتی ویژه‌ای نیز برای آن‌ها اجرایی می‌شود. با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور و امکان حضور ضعیف برخی از افراد در مسجد، برای اولین بار حلقه صالحین مجازی را در سطح استان برگزار کردیم تا مبادا کرونا موجب تعطیلی برنامه‌های تربیتی و فرهنگی ما شود همچنین علاوه بر ورزشگاه‌ها از فضای بوستان‌ها نیز برای برنامه‌های تربیتی استفاده کردیم.»

 

 ۱۰۰ درصد بسیجیان این پایگاه در یک رشته ورزشی فعالند

فعالیت‌های ورزشی این بسیجیان این روزها رونق بسیاری پیدا کرده است و آن‌ها هم در حوزه تربیت مربی و هم قهرمان پروری به توفیقات بسیاری دست پیدا کردند. تربیت ۸ نفر بسیجی قهرمان جهان و آسیا و ۱۸ مربی ورزشی را از افتخارات این پایگاه است. او می‌گوید: « ۱۰۰ درصد بسیجیان فعال پایگاه ما در یک رشته ورزشی فعال هستند.»


۸ نفر از بسیجیان این پایگاه دارای عناوین برتر جهانی و آسیایی هستند

۵ معتاد برای ترک به کمپ رفتند

یکی از وظایف بسیجیان در محله‌های خود در حوزه برنامه‌های تربیتی مقابله با آسیب‌های اجتماعی و اجرای برنامه‌هایی در راستای پیشگیری از این اقدامات است. اسدی می‌گوید: «پایگاه بسیج ما کارگاه‌های پیشگیری از اعتیاد و مقابله با آسیب‌های اجتماعی را برگزار می‌کند و در این راستا توانستیم ۵ نفر از افراد درگیر با اعتیاد را برای ترک اعزام کنیم و خانواده‌های آن‌ها را نیز تحت حمایت مادی و معنوی خود قرار دهیم. برگزاری کارگاه سبک زندگی اسلامی و تحکیم خانواده برگزاری جلسات مشاوره فردی و اجتماعی در موضوعات مختلف از دیگر اقدامات و برنامه‌های ما در این حوزه بوده است.»


تهیه جهیزیه برای نوعروسان نیازمند از برنامه‌های این بسیجیان در راستای خدمات اجتماعی است

تهیه ۲۰ سری جهیزیه برای نوعروسان نیازمند

کمک به تسهیل ازدواج جوانان و همچنین تهیه مسکن برای آن‌ها یکی از بسترهایی است که می‌تواند در جلوگیری از ایجاد آسیب‌های اجتماعی نقش‌آفرینی بسیاری داشته باشد. این بسیجیان در این حوزه‌ها نیز فعالیت‌های چشمگیری داشته‌اند. اسدی می‌گوید: «در راستای محرومیت‌زدایی و کمک به تعالی جایگاه خانواده تهیه ۲۰ سری جهیزیه برای نوعروسان نیازمند و کمک به ساخت ۵ خانه محرومین با کمک مردم از اقدامات اساسی این پایگاه است. با توجه به شرایط کنونی کشور و مشکلات معیشتی ایجاد شده ۳۰۰ خانواده نیازمند را زیر پوشش قرار دادیم که در این بازه زمانی ۱۲۰۰ بسته‌ معیشتی در مجموع ارزش ۵۰۰ میلیون تومان تهیه و توزیع شد.»


تهیه ۱۲۰۰ بسته‌ معیشتی به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان برای نیازمندان

تشکیل شورای محله اسلامی از ابتکارات این بسیجیان است

یکی از ابتکارات جالب این بسیجیان ایجاد و تشکیل شورای محله اسلامی با حضور امام جماعت، هیأت امنای مسجد، اعضای محله و کسبه مورد اعتماد محله است. فرمانده پایگاه بسیج حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام در این خصوص می‌گوید: «اعضای این شورا هر سه ماه یک بار به صورت فصلی جلسه‌ای تشکیل می‌دهند و آسیب‌ها و موضوعات مختلف محله را مورد بررسی قرار می‌دهند. در ابتدای کار این شورا برآوردی از وضعیت اجتماعی و نقاط ضعف و قوت محله تهیه تا اعضا بتوانند تصمیم گیری‌های مهمی در این خصوص داشته باشند. علاوه بر این شورا، قرارگاه امر به معروف و نهی از منکر نیز در محله ما ایجاد شده است که هدف آن احیای معروف‌های ترک شده و نهی از منکرهای رایج در محل است.»

 

دو طرح برای افزایش و تثبیت حضور بسیجیان در پایگاه

بسیجیان این پایگاه به قدری در ایام کرونایی فعالیت و تلاش داشتند که بسیاری از افرادی که به هر دلیل ارتباط خود را با این پایگاه قطع کرده بودند، مجدداً به بسیج و مسجد برگشتند. اسدی می‌گوید: «یکی از برنامه‌های ما برای افزایش سطح پوشش جوانان و افراد محله جذب چهره به چهره در قالب طرح شهید سلیمانی است با این رویکرد که هر فردی که عضو پایگاه بسیج ما می‌شود، باید یک نفر دیگر را هم جذب پایگاه کند. دومین طرح ما نیز در حوزه نیروی انسانی طرح تثبیت دوست همسنگری است یعنی هر کسی مأموریت دارد، دوست و همسنگری خود را که به هر دلیل از فضای پایگاه فاصله گرفته است معرفی کرده تا دوباره آنها را به مجموعه بازگردانیم.»

ایجاد اشتغال برای ۱۶ نفر

براساس توصیه‌های مقام معظم رهبری در عرصه اقتصاد مقاومتی، یکی از نهادهایی که می‌تواند اثرگذاری بسیاری در سطح منطقه خود داشته باشد، مساجد هستند که با بازوی پرتوان خود یعنی پایگاه‌های بسیج می‌توانند در این عرصه قدم‌های بسیار خوبی بردارند. فرمانده پایگاه بسیج حضرت امیرالمومنین علیه‌السلام می‌گوید: «صندوق خیریه و قرض‌الحسنه جوادالائمه(ع) در راستای کمک به اقتصاد مقاومتی و راه اندازی کارگاه‌های تولیدی زود بازده با پرداخت وام در حوزه اشتغال‌زایی تاکنون توانسته است، زمینه اشتغال ۱۶ نفر را با همیاری بسیجیان پایگاه فراهم آورد.»

 

رونمایی از ۴ اختراع بومی در این پایگاه بسیج

این پایگاه بسیج در حوزه علمی و پژوهشی نیز فعالیت‌های بسیاری داشته است. تاسیس پژوهشکده علمی تحقیقاتی شهید یاسینی در این پایگاه، عامل موثری برای فراخوانی نخبگان، مخترعین و مبتکرین در یکسال گذشته شده که ثمره آن رونمایی از ۴ اختراع بومی و یک اثر پژوهشی در حوزه علوم انسانی است. اسدی می‌گوید: «بسیج نهادی برخاسته از مردم و خادم مردم است و حتی در شرایط سخت و بحرانی نیز تا رفع کامل مشکلات، همواره خود را وقف خدمت‌رسانی به مردم عزیز می‌داند. ظرفیت‌های بیشمار مسجد، تعامل سازنده با هیأت امنا، امام جماعت و هیأت مذهبی از عوامل اصلی موفقیت‌های پایگاه بسیج ماست. با کار تشکیلاتی منسجم و هدفمند با محوریت مسجد، می‌توان منشاء خیرات و برکات بسیاری در جامعه شد.»

تمام فعالیت‌ها ذیل این شعار...

بسیجیان پایگاه حضرت امیرالمومنین علیه السلام مسجد جوادالائمه شهرستان گلپایگان یک شعار جالب دارند این که «در مکتب امام حسین علیه‌السلام متولد شدیم با مکتب روح الله همراه و سرباز امام خامنه‌ای شدیم و در مکتب شهید سلیمانی عاقبت به خیر می‌شویم ان شاءالله» و با این شعار با هدف جلب رضایت امام زمان عجل‌الله تلاش دارند تا در محله خود بتوانند قدم‌های بسیاری در راستای رساندن انقلاب به اهداف خود بردارند. اقداماتی که قطعاً می‌تواند برای دیگر پایگاه‌های بسیج مساجد کشور الگو باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات