تلاش برای مذاکره زیر فشار
به گزارش خبرگزاری رسا، فردا دوشنبه هشتم آذرماه (۲۹ نوامبر) شهر وین اتریش میزبان مذاکرات ایران با کشورهای ۱+۴ (آلمان، فرانسه، روسیه، چین و انگلیس) و نماینده اتحادیه اروپا آنریکه مورا خواهد بود. در این خصوص تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی به ریاست علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه روز شنبه وارد وین شد. قرائن فراوانی وجود دارد که نشان میدهد طرف مقابل تلاش دارد جهت مذاکره را به نفع خود و به ضرر جمهوری اسلامی به انحراف بکشاند. در این خصوص بخوانید:
مذاکرات هستهای در حالی آغاز میشود که غربیها با محوریت آمریکا تلاش داشتند تا با اتخاذ سناریویی جمهوری اسلامی را در موضع ضعف و انفعال قرار دهند. بر همین مبنا سلسله اقدامات صورت گرفته اخیر از ناحیه طرفهای مقابل، همگی حکایت از این دارد تا نگذارند نمایندگان ایران با دستان پر پای میز مذاکره چانهزنی کنند.
دوره گردی رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در منطقه برای هماهنگسازی و متقاعدسازی برخی کشورهای منطقه، صدور بیانیه شورای همکاری خلیج فارس علیه ایران، تهدید رژیم صهیونیستی به اقدامات نظامی در کنار تحریم اخیر آمریکا بر علیه اشخاص حقیقی و حقوقی، بخشی از این ماجراست.
زمانی درک این مسئله بهتر میشود که اظهارات رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی و ناآرامیهای اخیر در اصفهان را در این جورچین قرار دهیم. اینجاست که غیر اتفاقی بودن این رویدادها توجیه پذیر گردیده و ارتباط آنها با مذاکرات فردا روشن میشود.
سفر رافائل گروسی درست چند روز قبل از آغاز مذاکرات هستهای به ایران و اظهارات بعد ایشان که از بینتیجه بودن گفتگو در خصوص مسائل باقیمانده پادمانی خبر داد، دقیقاً در چارچوب انتقال پیام فشار بر ایران از طریق شورای حکام آژانس در صورت ادامه روند موجود تلقی میگردد و عملاً ابزاری برای سمت و سو دادن به روند مذاکرات مطلوب برای طرف غربی محسوب میشود.
نشانههای فراوانی وجود دارد که راه انداختن قائله روز جمعه در اصفهان، دقیقاً زمانی که تجمع صنفی و به حق کشاورزان اصفهانی به پایان رسیده بود، سازماندهی شده و با هدف توسعه و تسری آن به سایر شهرها تدارک گردیده بود، تا عملاً جورچین فشار بر ایران در آستانه مذاکرات هستهای کامل شده و اجازه ندهند جمهوری اسلامی با دستان پر وارد مذاکره گردد و برگهای برنده خود را رو کند.
نکته حائز اهمیت این است که تیم مذاکره کننده نباید با این معرکهگیریها از اصول و خطوط قرمز ترسیم شده عقب نشینی کرده و عدول نماید؛ چراکه این سلسله اقدامات همگی نشان میدهند که طرف غربی در موضع ضعف و ناتوانی در مذاکرات قرار دارد و بدنبال اتخاذ راهحلی است تا دادن امتیاز را به حداقل برساند.
انتهای پیام/