صدقه؛ راهکار رفع بلا و نحوست
حجت الاسلام علی اصغر تقوی، رییس مرکز فقهی جوادالائمه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، به مسأله نحوست ماه صفر و درستی و نادرستی آن و راهکار فرار از نحوست اشاره کرد.
وی ابراز کرد: در مورد این که گفته می شود ماه صفر دارای نحوست است و یا 13 ماه صفر دارای نحوست است در کتب تاریخی و مباحث فقهی و اصولی ما بحث و سخن بسیار گفته شده است و عده ای این نحوست را قبول داشته و عده ای نیز رد می کنند.
حجت الاسلام تقوی افزود: این که ما ماه صفر را نحس می دانیم به این خاطر است که در این ماه اتفاق های تلخی برای اولیای ما رخ داده است، در این ماه اهل بیت امام حسین(ع) به اسارت گرفته می شوند و وقتی از امام سجاد سوال می شود که سخت ترین دوران زنگی شما در کجا بود سه مرتبه می فرماید:«شام، شام، شام» و شیعه با این بیان حضرت این ایام را نحس تلقی می کند.
استاد حوزه علمیه دادن صدقه را راهکار اهل بیت در برابر نحوست بیان و ابراز کرد: چه روزی یا ماهی و یا زمانی به عنوان زمان نحس وجود داشته باشد و چه نباشد، چه نحوست را قبول داشته باشیم و چه نداشته باشیم، اولیای الهی به ما آموزش داده اند که در این زمان چگونه مشکل را حل کنیم.
وی اظهار کرد: ائمه معصومین به ما آموزش داده اند که هر زمانی ترسیدید و یا در ایامی که آن را نحس تلقی می کنید، قرار گرفتید برای رفع ترس و نحوست صدقه بدهید؛ صدقه بلاها را برطرف می کند، از مرگ های ناگهانی جلوگیری کرده و راه گشای خیلی از مشکلات است.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: قربانی کردن از دیگر راهکارها در برابر نحوست و رفع بلا است، عبدالمطلب، جد پیامبر(ص) همیشه شتر قربانی می کردند و آن را چه به صورت خام و چه به صورت طبخ شده به مردم می دادند، این قربانی را بهتر است به فقرا داد اما اگر در اختیار افراد غنی هم قرار گیرد مشکلی ندارد چون به او آموزش می دهیم که او نیز چنین کند.
وی ابراز کرد: صدقه فقط دادن پول و مبلغی نیست بلکه اگر کسی این امکان را ندارد براساس آموزه های دینی هر چه می داند را به دیگران برای رضای خدا آموزش دهد، امیدواریم که با تمسک به صدقه همه نحوست ها از جمله نحوست کرونا از عالم رفع شود./864/ت302/ب1