نباید حس کنیم به شرایط عادی بازگشتهایم
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری رسا، عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور در جلسه شورای اجتماعی کشور که با حضور دستگاههای ذیربط برگزار شده بود، ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت فاطمه رهبر از اعضای شورای اجتماعی وزارت کشور اظهار داشت: در جلسه در خصوص آثار اجتماعی شیوع ویروس کرونا مباحث مطرح شد و از سوی دستگاههای مختلف همه ابعاد آن نیز دیده شده است.
وی یاد آور شد: دستگاهها گزارش مفید و جامعی را در خصوص مقابله با ویروس منحوس کرونا ارائه دادند که به دلیل نظام اطلاع رسانی ضعیف کمتر به استحضار مردم این اقدامات رسیده است.
وزیر کشور با اشاره به اینکه همه دستگاهها موظفند اطلاع رسانی به موقع در خصوص اقدامات به مردم داشته باشند، گفت: متاسفانه بعضی از رسانههای معاند خارجی و دشمنان نظام به دنبال آن هستند که با سیاه نمایی و بزرگ نمایی اقدامات صورت گرفته توسط دستگاههای ذیربط را ضعیف جلوه دهند.
رحمانیفضلی گفت: برخی از اقدامات مجاهدانه موضوع خیرین و سمنهاست که بر اساس جریان خودجوش مردمی هر چه دارند در طبق اخلاص میگذارند و ارائه میدهند.
وی ادامه داد: در این جلسه ما باید به یک تحلیل واحد و جامعی برسیم و اگر فاقد تحلیل جامعی باشیم همگرایی نمیتوانیم داشته باشیم. باید گزارشها یک کاسه شوند و بر مبنای آن تصمیمات لازم اتخاذ شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد:در موضوع شیوع ویروس کرونا باید آثار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آن دیده شود و به یک جمعبندی واحد برسیم.
رحمانیفضلی با تاکید بر گفتمان اجتماعی گفت: با وحدت و همدلی باید یک گفتمان اجتماعی در کشور ایجاد کنیم و شورای اجتماعی وزارت کشور هم در این خصوص اقداماتی را انجام میدهد.
وی با اشاره به اینکه دو ماه از شیوع ویروس کرونا میگذرد، گفت: هنگامی که این بیماری در کشور اتفاق افتاد و شیوع پیدا کرد، یک نوع بیماری ناشناخته بود که بلافاصله نظام توانست مدیریت خوبی انجام دهد.
وزیر کشور گفت: به هر حال اقدامات گسترده خوبی صورت گرفته است و باید در چند حوزه بلافاصله اقداماتی صورت بگیرد و اطلاعرسانی، آگاه سازی و سازماندهی هم در همان روزهای نخست انجام شد.
رحمانیفضلی افزود: در روزهای نخست ما شناختی به این ویروس نداشتیم و حتی کیت شناسایی آن هم در اختیار ما نبود. قبل از شیوع این بیماری تولید ماسک در کشور 609 هزار عدد بود که امروز به 4 میلیون در روز رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: در خصوص تولید دستگاه اکسیژن نیز امروز توانستهایم به حد نیاز این دستگاه را در کشور تولید کنیم.
وزیر کشور بیان داشت:مشکلات تخت بیمارستانی داشتهایم ولی امروز با کمک نیروهای مسلح و همت مراکز بهداشتی و درمانی این مشکل وجود ندارد.
رحمانیفضلی گفت: بلافاصله با شیوع ویروس کرونا تمای مراکز تجمعی مانند مدارس، دانشگاهها و دیگر مشاغل تعطیل شدند.
وی گفت: در 2900 نقطه در کشور، ورودی و خروجیها را کنترل میکردیم و در هر شیفت 20 نفر نیروی انسانی حضور داشت که این نیروها از سوی هلال احمر و دیگر نهادهای مردمی تامین میشد.
وزیر کشور با تاکید بر اینکه مردم همکاری خوبی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا،داشتند، گفت: ستاد مقابله با این ویروس تشکیل شد و در حال حاضر رئیسجمهور مسئول این ستاد است و جلسات را در حد کارگروهها و کمیتههای مختلف پیگیری میکند و بارها به صورت ویدئو کنفرانس با استانداران جلساتی داشتهاند.
رحمانیفضلی گفت: پس از دو ماه از شیوع ویروس کرونا در هیچ حوزهای مشکل نداریم و با قدرت با این ویروس مقابله میکنیم.
وی افزود: البته شاهد آن بودیم که در کشورهای اروپایی و غربی بلافاصله با شیوع ویروس کرونا به مراکز فروش کالاها مردم هجوم آوردند و چه درگیریهایی اتفاق افتاد ولی متاسفانه برخی از رسانههای خارجی به دنبال سیاه نمایی در داخل کشور ما هستند و با مشکلات دیگر کشورها کاری ندارند.
وزیر کشور با بیان اینکه مردم از لحاظ اقتصادی به واسطه شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند، گفت: موضوعات اجتماعی بعضا برگرفته از مسائل اقتصادی است و بنابراین باید بتوانیم نسبت به این مشکلات اقتصادی مردم در اسرع زمان اقدام کنیم.
رحمانیفضلی بیان داشت: در حوزه تبلیغات و کمیته اطلاع رسانی نیز اقداماتی صورت گرفته ولی کماکان باید در این حوزه قویتر شویم و نحوه اطلاعرسانی بهتر شود.
وی گفت: در حال حاضر موفقیتهای نسبی در خصوص جلوگیری از شیوع ویروس کرونا داشتهایم و در حال حاضر میزان افراد بهبود یافته افزایش یافته است و تعداد فوتیها نیز کاهش پیدا کرده است. البته با ایجاد 500 مرکز شناسایی مبتلایان به این ویروس افزایش یافته است.
وزیر کشور افزود:در حال حاضر با توجه به ناشناخته بودن این ویروس نباید حس کنیم به شرایط عادی بازگشتهایم. معیشت و سلامت مردم بسیار مهم است و باید آموزش و اطلاع رسانی را در این حوزه تقویت کنیم.
رحمانیفضلی افزود: با توجه به حضور مردم در منازل ممکن است رفتارهای اجتماعی و فردی در خانهها مورد تغییر قرار بگیرد ولی بر اساس نظرسنجیها و ارزیابیهای صورت گرفته 82 و نیم درصد از مردم مناقشه در خانوادهها را تائید نمیکنند و نباید این موضوع را به عنوان معضل عمومی مطرح کنیم. ولی متاسفانه بعضا در این خصوص سیاهنماییهایی صورت میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه باید در حوزه بهداشت و درمان قویتر شویم، گفت: با گزارشهای وزارت بهداشت به مرور گشایش بیشتری در حوزه درمان اتفاق میافتد و این موضوع موجب همبستگی اجتماعی شده است./998/