دمنوش عناب و تجربه خوابی راحت
به گزارش خبرگزاري رسا، دمنوش عناب، بیش از 4 هزار سال است که در چین به عنوان یکی از نوشیدنیهای محبوب و مفید برای سلامتی استفاده میشود. دمنوش عناب غنی از آنتیاکسیدانهاست به همین دلیل برای پیشگیری و درمان یبوست مفید بوده و احتمال ابتلا به استرس، اضطراب و بیخوابی را کاهش میدهد، عناب به دلیل مقادیر بالای مواد مغذی که دارد به درمان افسردگی کمک میکند، سبب لاغری و کاهش وزن شده و برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
خواص دمنوش عناب برای پوست و مو
جوان سازی پوست صورت
مقادیر بالای فلاونوئیدهای موجود در دمنوش عناب به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و با رفع چین و چروک سبب جوانسازی پوست صورت و درمان لکههای پوستی ناشی از افزایش سن میشوند.
تقویت و افزایش رشد مو
آهن موجود در عناب به بهبود گردش خون در پوست سر کمک کرده و با تقویت فولیکولها سبب افزایش رشد موی سر میشود.
فواید دارویی و درمانی دمنوش عناب برای بدن
ضد التهاب قوی و طبیعی
ویتامین C و فلاونوئیدهای موجود در دمنوش عناب به کاهش التهاب بدن کمک کرده و با جلوگیری از استرس اکسیداتیو در بدن، خطر ابتلا به بیماریهای مزمن از جمله سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی را از بین میبرند.
یبوست
گفته میشود که چای و دمنوش عناب دارای اثرات تحریک کننده بر سیستم گوارش بوده و میتواند به پیشگیری و درمان سندروم روده تحریکپذیر و یبوست کمک کند.
استرس و اضطراب
برای هزاران سال است که در طب سنتی چین از دمنوش عناب به عنوان آرامش بخش اعصاب استفاده میشود، همچنین تحقیقات جدید نشان میدهد که این دمنوش شگفتانگیز با کاهش سطح هورمونهای استرس به بهبود خلق و خو و درمان استرس و اضطراب کمک میکند.
سرماخوردگی
مقادیر بالای ویتامین C موجود در دمنوش عناب با افزایش تولید گلبولهای سفید خون به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش میدهد. همچنین دمنوش عناب به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، برای پیشگیری و درمان تب، سرفه و گلو درد مفید است.
یک شربت خوب مخصوص سرفه و سینه درد و خلط آور و ملین، عناب، انجیر، کشمش و خرما از هر کدام ۵۰ گرم در یک لیتر آب جوشانده صاف کرده روزی ۳ فنجان میل شود.
پوکی استخوان
مقادیر قابل توجه آهن، کلسیم و فسفر موجود در دمنوش عناب به بهبود تراکم مواد معدنی استخوانها کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری پوکی استخوان را از بین میبرد.
درمان بیخوابی
در طب سنتی از چای عناب برای آرامش اعصاب استفاده میشود و گفته شده که نوشیدن آن قبل از خواب میتواند به درمان بیخوابی شبانه کمک کند.
سلامت قلب
مقادیر بالای آهن موجود در دمنوش عناب به بهبود گردش خون در بدن کمک کرده و با افزایش تعداد گلبولهای قرمز خون به بهبود اکسیژنرسانی به قلب کمک کرده و سبب بهبود سلامت قلب میشود.
پتاسیم موجود در دمنوش عناب به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
تصفیه خون با عناب
ساپونینها و آلکالوئیدها موجود در میوه عناب به طور مستقیم با خالصسازی خون و حذف سمهای مضر از سیستم بدن در ارتباط هستند. این اثر آنتیاکسیدانی میتواند به جلوگیری از تعداد زیادی از بیماریها و همچنین کاهش فشار بر سیستم ایمنی و لنفاوی بدن کمک کند.
عوارض و مضرات دمنوش عناب
دوران بارداری و شیردهی : هنوز اطلاعاتی از اثر دمنوش عناب بر روی زنان باردار و شیرده منتشر نشده به همین دلیل متخصصان توصیه می کنند که زنان در دوران بارداری و شیردهی از مصرف چای و دمنوش عناب اجتناب کنند.
قند خون و دیابت : اگر دیابت دارید، قبل از مصرف دمنوش عناب با پزشک خود مشورت کنید، چون ممکن است سبب کاهش شدید قند خون یا هیپوگلیسمی شود. کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف عناب خودداری کنند.
طبع دمنوش عناب
طبیعت دمنوش عناب معتدل و مرطوب است. دمنوش عناب سرشار از آنتیاکسیدانها، پلی فنولها، ویتامینهای Bو C، پتاسیم، فسفر، کلسیم و آهن است.
طرز تهیه دمنوش عناب
دمنوش عناب با استفاده از عناب خشک تهیه میشود و رنگ آن قرمز قهوهای یا نارنجی است. در طب سنتی دمنوش عناب را با دارچین، زنجبیل، آویشن، پونه، کاکوتی، گل گاو زبان، به و زرشک ترکیب میکنند تا مزایای آن برای سلامتی بیشتر شود.
مواد لازم : 20 عدد عناب، 30 گرم زنجبیل تازه،10 گرم چوب دارچین، 1 لیتر آب
برای تهیه این دمنوش باید ابتدا عنابها را شسته و خیس کنید، سپس هستهها را خارج کنید و میوه خردشده را داخل یک قوری بریزید، زنجبیل و دارچین را به آن اضافه کنید و بگذارید آب به جوش بیاید. حالا شعله را کم کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم به مدت 10 دقیقه بجوشد، سپس زیر قوری را خاموش کرده و بگذارید به مدت 15 دقیقه بماند تا خوب دم بکشد.
دمنوش عناب شما آماده است، آن را از صافی رد کرده، در فنجان بریزید و بنوشید.
بهتر است بدانید که این دمنوش را میتوان حداکثر به مدت 7 روز در یخچال نگهداری کرد و به صورت سرد و گرم نوشید./1360/