تلاش برای اقتدار همه جانبه کشور؛ درسی که باید از مکتب سپهبد سلیمانی آموخت
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمد ملکزاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی یادداشتی در زمینه بیانات مهم رهبر معظم انقلاب که در نماز جمعه این هفته ایراد فرموده بودند نگارش کرد.
متن یادداشت بدین قرار است:
نکات بسیار مهم رهبر معظم انقلاب در خطبههای باشکوه نماز جمعه این هفته را باید به عنوان نقشه راهی برای همه مردم و مسئولان مورد توجه قرار داد. یکی از نکات مورد تاکید رهبر انقلاب در این اجتماع باشکوه، همت ملی برای قویتر شدن همهجانبه ایران به عنوان تداوم مسیر عزتمندانه ایرانیان در عرصه جهانی است. با بررسی رخدادهای منطقهای در روزها و ماههای اخیر بهتر میتوان به چرایی این سوال که افزایش قدرت ایران و اتخاذ مواضع قدرتمندانه این کشور در سطح جهانی چه نقش میتواند در افزایش عزت و سربلندی ایران اسلامی داشته باشد پاسخ داد: یکی از جلوههای اقتدار ایران را باید در عرصه سیاست خارجی و اتخاذ مواضع قدرتمندانه در مواجهه با استکبار جهانی مورد تاکید قرار داد. به عنوان مثال بعد از خروج یکجانبه آمریکا از برجام که با افزایش تحریمها نیز همراه بود و احساس عدم واکنش جدی ایران در برابر این اقدام، نوعی همکاری کشورهای منطقه با تحریمهای زورگویانه آمریکا را به دنبال داشت.
زیرا برداشت سیاست خارجی منفعلانه ایران در برابر آمریکا آنان را به این جمع بندی رساند که پیروی از تحریمهای آمریکا برای آنان کم هزینهتر و بدون دردسر خواهد بود اما با وقوع برخی رخدادها و قدرتنماییهای ایران یا حامیان این کشور در منطقه آنان دریافتند اجرای کامل دستورات خزانهداری آمریکا نمیتواند برای آنان بدون هزینه باشد.
در این حال برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس به خوبی دریافتند همسویی با سیاستهای یک جانبه گرایانه و قلدرمابانه آمریکا علیه ایران میتواند موقعیت امنیتی، سیاسی و تجاری- اقتصادی این کشورها را به خطر اندازد. از این زمان جهان شاهد کم رنگ شدن لایههای امنیتی تحریمهای آمریکا که کشورهای منطقه را ملزم به اجرای آن میکرد بود. در این میان به ویژه باید به اتفاقات بسیار حساس و مهمی که در هفتههای اخیر در منطقه رخ داد اشاره کرد که خوبی توانست فضای معادلات امنیتی را برای کشورهای منطقه تغییر دهد.
پس از اقدام تروریستی دولت آمریکا در به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی و همراهانش، به فاصله چند روز ایران واکنش جدی نظامی به این اقدام نشان داد و با هدف گرفتن پایگاه نظامی عینالاسد به عنوان مهمترین پایگاه نظامی آمریکاییها در عراق، ضمن مشخص کردن توان نظامی و جسارت ایران در پاسخ به اقدامات خصمانه، کشورهای منطقه را به بازنگری در رفتار آنها در معادله ایران- آمریکا مجبور کرد. تا پیش از اقدام تلافی جویانه ایران، تهدیدات پی در پی دولت آمریکا که ایران را به حمله نظامی تهدید کرده بود، باعث گردید تصور عدم امکان رویایی مستقیم ایران با قدرتمندترین کشور جهان به لحاظ نظامی سیل توصیهها برای صرف نظر کردن ایران از هرگونه اقدامی به این کشور سرازیر گردد اما پس اقدام نظامی قدرتمندانه ایران و عدم جرات آمریکا برای عملی کردن تهدیدات خویش موازنه قدرت در منطقه به طرز چشمگیری به نفع ایران تغییر کرد زیرا عقب نشینی آمریکا به عنوان کشور قدرتمندی که بسیاری از کشورهای منطقه و جهان تاکنون با اتکا به قدرتش اقداماتی علیه ایران انجام میدادند به یکباره تصورات آنان و سایر کشورهای جهان را نسبت به شکست ناپذیری آمریکا فرو ریخت و آنان را وادار ساخت ایران را به عنوان یک رکن قدرتمند در منطقه غرب آسیا مورد توجه قرار دهند.
اما همانگونه که رهبر معظم انقلاب نیز در خطبههای نماز جمعه این هفته مورد تاکید قرار دادند قویتر شدن ایران فقط منحصر به بعد نظامی نیست. گرچه افزایش قدرت دفاعی یکی از جلوههای بسیار مهم اقتدار ایران است اما نباید از افزایش قدرت در سایر عرصههای اجتماعی، اقتصادی و علمی و فناوری، مبارزه با فساد و … هم غافل ماند. اقتدار همه جانبه و متوازن ایران در شرایط کنونی و با توجه به دشمنی استکبار با جمهوری اسلامی ایران بسیار حائز اهمیت است. بنابراین در همه ابعاد باید این مهم اتفاق افتد تا به فرموده رهبر معظم انقلاب به نقطهای برسیم که دشمنان حتی جرأت تهدید ایران را هم پیدا نکنند. رسیدن به این نقطه با حضور جهادگونه مردم و مسئولان در عرصههای مختلف و خدمت خالصانه به مردم میسر است؛ و این همان درسی است که باید آن را از مکتب شهید سردار سلیمانی آموخت./1370/د102/ب1