خواص درمانی اسپند در طب سنتی
به گزارش خبرگزاري رسا، داود حاج محمد خانی، پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: اسپند دارای طبیعت گرم و خشک است که برای درمان بسیاری از بیماریها مفید است.
وی افزود: تهیه این معجون به این صورت است که ابتدا ۳۰ گرم اسپند را در یک لیوان آن بجوشانند پس از صاف کردن آن را با عسل مخلوط کرده و روزی یک قاسق چایخوری از آن را میل کنند.
حاج محمد خانی بیان کرد: با توجه به آلکالوئیدهای موجود در ترکیب اسپند بهتر است افراد قبل از مصرف آن را ۶ بار با آب سرد و یک بار با آب گرم شستشو دهند و پس از خشک کردن آن را خورد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: افراد برای استفاده از خواص خواب آور بودن، جلوگیری از شب ادراری کودکان، ضد انگل، پاکسازی ریه میتوانند به مدت ده شب یک قاشق چایخوری اسپند را بدون جویدن همراه با آب میل کنند. همچنین اسپند به عنوان یک مسهل خلط سودا و بلغم هم عمل میکند.
وی ادامه داد: برای درمان تکرر ادرار باید به مدت ۱۰ تا ۱۵ روز هر روز ۲ گرم اسپند را پس از شستشو و خشک کردن استفاده کرد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: افرادی که به درد سیاتیک مبتلا هستند برای کاهش درد خود میتوانند شبی یک قاشق چایخوری اسپند را با کمی آب به مدت ۱۵ شب میل نمایند.
وی بیان کرد: اگر افراد به سستی اعضای بدن دچار شدند میتوانند ۷۰ گرم اسپند را ابتدا نیم کوب کرده در ۴ لیتر آب بجوشانند و با آب صاف شده آن، قسمت مورد نظر را ماساژ دهند.
حاج محمد خانی گفت: افرادی که دچار خون ریزی بینی میشوند میتوانند اسپند را در آب بجوشانند و پس از غلیظ شدن، آن را در بینی خود بچکانند این کار به قطع شدن خون ریزی خود کمک میکنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی در پایان توصیه کرد: مصرف اسپند برای افراد گرم مزاج به ویژه در فصل تابستان مضر است و مصرف بیش ازحد و طولانی مدت آن ممکن است باعث سردرد و تهوع شود./1360//101/خ